reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Kurczę, patrząc na to, co Wy miałyście robione, a czego ja nie zaczynam się zastanawiać jak to w ogóle możliwe, że nam się udało tak szybko. Ani USG po, żeby sprawdzić, czy jajeczka pękły ani sprawdzenia endometrium przed, o prolaktynie nie wspominając - sama sobie sprawdziłam. Generalnie mnóstwo rzeczy sprawdzałam na własną rękę. Nie wszystko przewidzieliśmy, nie wszystko zbadałam. Żal i niesmak - co z tymi lekarzami? Wniosek - Dobrze wybierajcie klinikę i nie ufajcie w 100% lakarzom :(
Kochana a co u Was?

Tak czekam na efekty. W przysLYm tygodniu testuje. Mi nie zalecił lekarz clo ze względu na cienkie endometrium.
Przepraszam kochana.. taka zmieszana jestem.. właśnie o to mi chodziło od którego dnia do którego miałaś swoje zastrzyki. To Twoje 1 iui? Pewnie już o tym pisałaś, ale ciężko wszystko zapamiętać.. Ja wiązałam z iui duże nadzieje, ale jak przyszło co do czego to bardzo się boję..

Przepraszam kochana.. taka zmieszana jestem.. właśnie o to mi chodziło od którego dnia do którego miałaś swoje zastrzyki. To Twoje 1 iui? Pewnie już o tym pisałaś, ale ciężko wszystko zapamiętać.. Ja wiązałam z iui duże nadzieje, ale jak przyszło co do czego to bardzo się boję..
Jestem po drugim iui. Przy pierwszym miałam zastrzyki znpurogenu w takich samych dawkach i proporcjach jak bemfola z tym ze zastrzyk na pęknięcie był 12 h przed iui. Przy pierwszym wychodowalam jeden pęcherzyk 24 mm ale endo zaledwie8,2.

Jestem po drugim iui. Przy pierwszym miałam zastrzyki znpurogenu w takich samych dawkach i proporcjach jak bemfola z tym ze zastrzyk na pęknięcie był 12 h przed iui. Przy pierwszym wychodowalam jeden pęcherzyk 24 mm ale endo zaledwie8,2.
A teraz duża szansa na bliźniaki lekarz mówił coś na ten temat?

Heh. Lekarz nic nie mówił, bo niema znaczenia czy bliźniaki czy trojaczki dla mnie. Byleby się udało w ogóle.
Pewnie, jestem tego samego zdania.. chociaż znając moje szczęście to bliźniaki pozostaną tylko marzeniem.. :/
A jak się czujesz kochana? Zauważyłaś jakieś zmiany między 1 a 2 iui?

reklama
Pewnie, jestem tego samego zdania.. chociaż znając moje szczęście to bliźniaki pozostaną tylko marzeniem.. :/
A jak się czujesz kochana? Zauważyłaś jakieś zmiany między 1 a 2 iui?
Tak jeśli chodzi o sam zabieg nawet. Po 1 razie kilka godzin po jakaś wydzielina wypłynęła. Wkurzyłam się ze to nasienie. A so tego po 1 po powrocie strasznie bolały mnie jajniki. Może to pękające pecherzyki były nie wiem ale ból był ogromny. I okres się spóźnił jeden dzień a mam jak w zegarku. Poza tym był tylko jeden pecherzyk i endo średnie. Przed druga próba bolały mnie Janiki przed iui ale pecherzyki nie były pęknięte. Było 24 h po zastrzyku. I po drugiej iui w domu poprawialiśmy w dzień iui i na drugi i trzeci dzień. Ale to bardziej wyniknęło z nastroju Niż z chęci poprawy:) a sam okres oczekiwania do testowania to standardowo bez jakiś fajerwerków.

Do góry