reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Kurczę, patrząc na to, co Wy miałyście robione, a czego ja nie zaczynam się zastanawiać jak to w ogóle możliwe, że nam się udało tak szybko. Ani USG po, żeby sprawdzić, czy jajeczka pękły ani sprawdzenia endometrium przed, o prolaktynie nie wspominając - sama sobie sprawdziłam. Generalnie mnóstwo rzeczy sprawdzałam na własną rękę. Nie wszystko przewidzieliśmy, nie wszystko zbadałam. Żal i niesmak - co z tymi lekarzami? Wniosek - Dobrze wybierajcie klinikę i nie ufajcie w 100% lakarzom :(
Kochana a co u Was?

Tak czekam na efekty. W przysLYm tygodniu testuje. Mi nie zalecił lekarz clo ze względu na cienkie endometrium.
Przepraszam kochana.. taka zmieszana jestem.. właśnie o to mi chodziło od którego dnia do którego miałaś swoje zastrzyki. To Twoje 1 iui? Pewnie już o tym pisałaś, ale ciężko wszystko zapamiętać.. Ja wiązałam z iui duże nadzieje, ale jak przyszło co do czego to bardzo się boję..

Przepraszam kochana.. taka zmieszana jestem.. właśnie o to mi chodziło od którego dnia do którego miałaś swoje zastrzyki. To Twoje 1 iui? Pewnie już o tym pisałaś, ale ciężko wszystko zapamiętać.. Ja wiązałam z iui duże nadzieje, ale jak przyszło co do czego to bardzo się boję..
Jestem po drugim iui. Przy pierwszym miałam zastrzyki znpurogenu w takich samych dawkach i proporcjach jak bemfola z tym ze zastrzyk na pęknięcie był 12 h przed iui. Przy pierwszym wychodowalam jeden pęcherzyk 24 mm ale endo zaledwie8,2.

Jestem po drugim iui. Przy pierwszym miałam zastrzyki znpurogenu w takich samych dawkach i proporcjach jak bemfola z tym ze zastrzyk na pęknięcie był 12 h przed iui. Przy pierwszym wychodowalam jeden pęcherzyk 24 mm ale endo zaledwie8,2.
A teraz duża szansa na bliźniaki lekarz mówił coś na ten temat?

Heh. Lekarz nic nie mówił, bo niema znaczenia czy bliźniaki czy trojaczki dla mnie. Byleby się udało w ogóle.
Pewnie, jestem tego samego zdania.. chociaż znając moje szczęście to bliźniaki pozostaną tylko marzeniem.. :/
A jak się czujesz kochana? Zauważyłaś jakieś zmiany między 1 a 2 iui?

reklama
Pewnie, jestem tego samego zdania.. chociaż znając moje szczęście to bliźniaki pozostaną tylko marzeniem.. :/
A jak się czujesz kochana? Zauważyłaś jakieś zmiany między 1 a 2 iui?
Tak jeśli chodzi o sam zabieg nawet. Po 1 razie kilka godzin po jakaś wydzielina wypłynęła. Wkurzyłam się ze to nasienie. A so tego po 1 po powrocie strasznie bolały mnie jajniki. Może to pękające pecherzyki były nie wiem ale ból był ogromny. I okres się spóźnił jeden dzień a mam jak w zegarku. Poza tym był tylko jeden pecherzyk i endo średnie. Przed druga próba bolały mnie Janiki przed iui ale pecherzyki nie były pęknięte. Było 24 h po zastrzyku. I po drugiej iui w domu poprawialiśmy w dzień iui i na drugi i trzeci dzień. Ale to bardziej wyniknęło z nastroju Niż z chęci poprawy:) a sam okres oczekiwania do testowania to standardowo bez jakiś fajerwerków.

Do góry