reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Przykro mi bardzo teraz kolejny krok przed wami ale naprawdę nie ma się czego obawiać. Nie taki diabeł straszny. Będę trzymać kciuki. Jakbyś miała jakieś pytania to śmiało.
A Tobie życzę aby to był ostatni cykl starań!
Mam pytanie w sumie.. tak sobie patrzyłam i ostatnio owu miałam 13-14 dzień cyklu.. a co jeśli to wpadnie w sobote-niedziele? :(

reklama
Chodzi Ci o to czy możliwy jest zabieg w weekend?
Myślę że wszystko zależy od lekarza, jak bardzo jest zaangażowany. Ja miałam ostatnio aid zrobione w sobotę
Mam pytanie w sumie.. tak sobie patrzyłam i ostatnio owu miałam 13-14 dzień cyklu.. a co jeśli to wpadnie w sobote-niedziele? :(

Dokładnie kliniki leczące niepłodność pracują zazwyczaj w weekendy bo musza się dostosować do owulacji kobiet. Bo trudno owulacje dostosować do godzin otwarcia kliniki. Ale wiadomo różnie bywa a mnie już nic nie zdziwi:) zwłaszcza przy stymulowanych cyklach musza być monitoringi bo może dojść do hiperstymulacji a to nie jest zdrowe.

Jeśli przygotowujesz się od początku cyklu i masz monitorowany a owu wypadnie na weekend to chyba jest jakieś wyjście z sytuacji, przecież szkoda tego przygotowania wtedy. Upewnij się lepiej co w takiej sytuacji
Ja mieszkam za granicą i wątpię, że tutaj się tak da.. Podłamałam się.. :/

Hmmm nie wiem jak się to odbywa poza krajem ale myśle ze maja takie sytuacje na uwadze. Poza tym jak już mówiłam trzeba monitorować pecherzyki żeby nie przerosły itp.

Kochana jesli teraz miałaś owulacji w 13_14 dc nie jest powiedziane że będzie tak samo w tym ja miałam 3iui i każde w innym dniu 18dc 11dc i 13 dc A miałam regularny okres także nie nastawiam się że to na pewno będzie na weekend , a pozatym nie wydaje mi się żeby po stymulacji Cię tak zostawili . Wiem że to ciężkie ale musisz czekać . Będzie dobrze trzymam kciuki

Z ta owulacja to straszne cyrki są. Mi lekarz powiedział ze po ovitrelle pęknie szybciej a iui na niepeknietym była a normalnie zawsze ovu miałam w 11 dc. 7 dni po iui jestem i żadnych oznak czegokolwiek. Kłuje tylko i ciągnie ale w sumie przed@ tez tak bywa. Może któraś z was miała jakieś nietypowe objawy, które świadczyłyby o tym ze się udalo.

reklama
Do góry