reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ta najgorsze jest to co w głowie powstaje, człowiek się wszystkim stresuje i niepotrzebnie wszystko analizuje.
Ja jeszcze w niedzielę wpadlam na krzesło i uderzyłam się w brzuch dość mocno ale bezboleśnie i znowu się zadreczam myślami czy mogłam zaszkodzic
Myśle ze na tym etapie takie uderzenie to żadnego wpływu nie miało także bądź spokojna i się nie stresuj. Ja w pierwszej ciąży nie mając pojęcia o niczym dzień w dzień po 3 h na siłowni spędzałam a potem sauna i do pracy lub odwrotnie. Dźwigałam ciężary i zajeżdżałam się na sprzętach rożnego typu. Praca tez była rożna i wielokrotnie w coś uderzyłam na cos wpadłam czy się potknęłam. A i jeszcze paintball zaliczyłam a od tych kulek to sińce czasem zostawały. Także naprawdę na spokojnie. Wszystko w środku jest bardzo ładnie zabezpieczone przed czynnikami zewnętrznymi.

reklama
No właśnie jak ktoś naturalnie zachodzi w ciaze i nawet jeszcze o tym nie wie to wszystko ok. A my tak się staramy, chuchamy dmuchamy żeby wszystko było w porządku a jest różnie. Jak dobrze byłoby jakby ten stres można było odlozyc
Myśle ze na tym etapie takie uderzenie to żadnego wpływu nie miało także bądź spokojna i się nie stresuj. Ja w pierwszej ciąży nie mając pojęcia o niczym dzień w dzień po 3 h na siłowni spędzałam a potem sauna i do pracy lub odwrotnie. Dźwigałam ciężary i zajeżdżałam się na sprzętach rożnego typu. Praca tez była rożna i wielokrotnie w coś uderzyłam na cos wpadłam czy się potknęłam. A i jeszcze paintball zaliczyłam a od tych kulek to sińce czasem zostawały. Także naprawdę na spokojnie. Wszystko w środku jest bardzo ładnie zabezpieczone przed czynnikami zewnętrznymi.

Ostatnia edycja:
No właśnie jak ktoś naturalnie zachodzi w ciaze i nawet jeszcze o tym nie wie to wszystko ok. A my tak się staramy, chuchamy dmuchamy żeby wszystko było w porządku a jest różnie. Jak dobrze byłoby jakby ten stres można było odlozyc
Dlatego ja postanowilam ze jeśli tym razem się nie uda to odpuszczam. Oczywiście mając nadzieje ze jednak cud się zdarzy. A później mamy fajnie zaplanowane wakacje dużo różnych uroczystości i zamierzam poszaleć. Wrócić do normalności i skupić się na sobie. Bo już nie mam pomysłu żadnego. Myśle tez o zmianie otoczenia miejsca pracy wiec będę miała się czym zająć i nie będzie czasu na dołowanie. Niezależnie od wyniku wiele zmian w życiu mnie czeka i już jestem podekscytowana:)

Jeśli teraz się nie uda, a trzymam kciuki żeby dzieciątko było, to takie zmiany na pewno wyjdą Tobie na dobre, dadzą więcej pozytywnego myślenia, a może jak się zapomnisz to wtedy w najmniej spodziewanym momencie się uda :)
Dlatego ja postanowilam ze jeśli tym razem się nie uda to odpuszczam. Oczywiście mając nadzieje ze jednak cud się zdarzy. A później mamy fajnie zaplanowane wakacje dużo różnych uroczystości i zamierzam poszaleć. Wrócić do normalności i skupić się na sobie. Bo już nie mam pomysłu żadnego. Myśle tez o zmianie otoczenia miejsca pracy wiec będę miała się czym zająć i nie będzie czasu na dołowanie. Niezależnie od wyniku wiele zmian w życiu mnie czeka i już jestem podekscytowana:)

Jeśli teraz się nie uda, a trzymam kciuki żeby dzieciątko było, to takie zmiany na pewno wyjdą Tobie na dobre, dadzą więcej pozytywnego myślenia, a może jak się zapomnisz to wtedy w najmniej spodziewanym momencie się uda :)
No wiec właśnie muszę odpocząć od tego i znaleźć jakieś zajęcie które mnie totalnie id tego odciągnie. Ale życzę nam obu tych upragnionych dwóch kreseczek i wprowadzaniu zmian ale z powiększona rodzinka:)

Mnie obciążyły dosłownie i fizycznie i psychicznie. Mam 10 kg do przodu. Dlatego postanowiłam przerwać bo muszę się ogarnąć.

Doskonale wiem co czujesz
Ja po lekach przytulam z dobre 8 kg i za cholerę nie mogę tego zrzucić [emoji20]
Skóra tez jakaś wiotka i sucha się zrobiła
Włosy szorstkie [emoji20]
Dlatego chciałabym zrobić w razie czego potrzebne badania i cykl napewno odczekać jak nie z dwa trzy

20.05: @Joanulka - wizyta do IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
23.05: @Gu1505 - wizyta kontrolna [emoji1348], @Magierowa - wizyta kontrolna
27.05: @LolaLolina - wizyta ciążowa [emoji1348][emoji1348] @Martika865 - monitoring przed IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
@Asiczek84 - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
31.05: @Artemida90 - wyniki badan do ivf
01.06: @Angelus 23 - start IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
@Mustbe - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
@TheKalinka84 - testowanie[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
05.06: @Ka.2606 - wizyta przed IUI i cytologia[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
13.06: @Misia_91 - wizyta kontrolna [emoji1348]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
30.06: @Biedroneczka28 - wizyta u endokrynologa w czerwcu, IUI start lipiec
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
01.08: @Ka.2606 - start IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Shea27 - start IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Czekoladowa92 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
08.08: @Dzoannna - wizyta u innego specjalisty od nieplodnosci
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
01.09: @nuna85 - start ivf!
26.10: @Magierowa - termin porodu[emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]
14.11: @Misia_91 - termin porodu[emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?
07.06. Można mnie dopisać;) monitoring przed IVF i dobranie odpowiednich leków ☺☺

Dlatego musimy być twarde, bo poświęcenia nam nikt odmówić nie może. Spróbować wszystkiego, czego się tylko da:) bo co jak co ale każde dzieciątko jest warte dosłownie wszystkiego:)

reklama
Do góry