reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
reklama
Ja małej odstawiłam mm bo dokarmiała na kolację bo miałam mało pokarmu wieczorem ale chyba od tego mm mamy uczulenie więc teraz budzi się co 2 h ci prawda zjada w 15 min i zasypia ale taki sen przerywany jest nieefektywny dla mnie bo zanim dobrze zasnę to znów muszę wstawać... A w dzień śpi głównie na spacerze eh.... Czasem drzemka max 1 h... Co to będzie jak się ząbki zaczną?

No to mamy podobnie z tym ze u nas chyba się zaczęły dziś jest masakra nic mu nie pasuje leżeć nie na rękach tez nie masakra cały dzień placze teraz śpi godzinę juz bo na spacerze jesteśmy. Boje się dalszej części dnia bo się maluch meczy

Ja też już myślę o rodzeństwie ale po CC na razie zakaz na rok niestety

No to fakt po cc trzeba odczekać. Mi z kolei endokrynolog powiedziała ze dobrze by było odczekać minimum pół roku a lepiej i więcej ale zegar tyka niewiadomo czy znów iui nie będzie konieczne no i za dużej różnicy wieku bym nie chciała. Ale zobaczymy co będzie.

My staramy się o pierwsze dziecko. Mąż miał bardzo słaby wynik nasienia i też lekarz wspomniał że tylko in vitro. Niestety teraz finansowo nas na to nie stać poza tym za pierwszym razem mogłoby się nie udać bo plemników jest bardzo mało, a dopiero drugie podejście do in vitro to bezpośrednie pobranie plemników przez nacięcie jąder. Zdecydowaliśmy się na iui dawcy

A ICSI nie wchodzilo w gre???

My w 1ml mielismy 400 tysiecy plemników, po suplumentacji i operacji żylaków ilość plemników wzrosła do 11 mln w 1ml.
U Was żylaków brak?
Wielkie szczęście Was spotkalo:)
Niestety u nas było bardzo mało plemników w opisie pojedyncze w polu widzenia, a koncentracja w 1 ml jedynie koło 250 tys. To za duża różnica żeby leki pomogły. A nie znana jest przyczyna bo hormony w normie.

reklama
Badania robilismy w czerwcu zeszlego roku, a od lipca mąż brał Profertil. W międzyczasie rzucił tez palenie. Pozniej zaczelam dodatkowo mu dawać tez Wit C, D, Kwasy Omega3, Macę. We wrzesniu była operacja, a po niej zaczęliśmy już zmieniać witaminy. Stosowaliśmy na zmianę Profertil, FertilMen, SupraMen, Androvit, Acertin. W jakim stopniu witaminy pomogly? Tego nie wiem niestety, bo przed operacją nie robilismy badać czy te witaminy coś pomogły czy nie.
Brak, a suplementacja czym i jak długo trwała?

Do góry