reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Yyyyy sobota
Ale chyba juz w piatek pojade bo umre tu
Do tej pory byl luz ale jak tam dzis na forum burza sie rozpetala to jakos zmartwilam sie... szprycuje sie lekami jutro ostatni dzien. Bo jakos musze na krew dojechac autem.
Cycki to wiadomo progesteron a tak to nic.
W piątek już coś będzie jakieś 10-25 beta! Kciuki zaciśnięte!

reklama
Kurde zalapalam dola. Caly tydzien duzo sie dzialo i nie myslalam o testowaniu. Ciagle w biegu. Dzis corka dala mi sie ostro we znaki. W koncu zasnela i tak zaczelam znowu myslec o tym wszystkim. To, ze nie udalo sie Oleczce... to, ze cycki zaraz mi odpadna tak mnie bola i, ze mam nerwice i, no nie chcialam myskec negatywnie, ale kurde okres sie zbliza jak nic... Obiecalam sobie, ze to ostatni raz. Mam juz jedno dziecko i to o nia powinnam dbac i sie nia przejmowac. Te wszystkie procedury, liczenie dni cyklu, hormony, dieta... Mam 35 lat i chyba mam dosyc. Chyba doszlam juz do sciany. Tak dzielnie sie trzymalam przez te wszystkie lata. Chcialam miec duza rodzine. Lata leca, ostatnie 3 lata podporzadkowalam temu, ze nie moge czegos zaczac, bo staramy sie o dziecko. Wszystko z mysla o 2 dziecku. Przed okresem zawsze mam dola i uzalam sie nad soba... Serio okres nadchodzi :(
Kochana jeśli masz już Skarba dbaj o niego i o siebie! Z diety nie rezygnuj skup się na radości dnia cidziennego i daj sobie odpocząć... Może naturalsa się trafi?

My staramy się o pierwsze dziecko. Mąż miał bardzo słaby wynik nasienia i też lekarz wspomniał że tylko in vitro. Niestety teraz finansowo nas na to nie stać poza tym za pierwszym razem mogłoby się nie udać bo plemników jest bardzo mało, a dopiero drugie podejście do in vitro to bezpośrednie pobranie plemników przez nacięcie jąder. Zdecydowaliśmy się na iui dawcy
Za nim zaszłam w ciążę z córką 3 lata się nie zabezpieczalismy. Zaszłam dwa razy ale od razu poronilam. W ostatnim roku już mocno intensywnych starań dalej nie wychodzilo i lekarz kazał zbadać nasienie męża. W ejakulacie miał 3-5 w polu widzenia sztuk. Lekarz od niepłodności dał mu wtedy Clostylbegyt , selen plus cynk, l-karnityna, maca. Po 3 miesiacach wzrosło do 1,5ml w 1ml i 75% prawidłowych. I te wyniki były zaczatkiem drogi iui. Kiedy byłam umówiona w klinice w tej co teraz byliśmy. Okazało się na dwa dni przed że jestem w ciąży. Po tylu latach i stawiania na głowie odwolywalam zabieg. @ mi się spóźniala ale zwalalam to na stres a jednak to nie był stres. Z synem po 3 miesiacach zaszłam więc uznaliśmy, że historia za nami. A teraz jednak koło się zatoczylo.

No ja Ciebie rozumiem, kazdy kawalek ciala boli, bo progesteron robi swoje, cycek boli za kzdym ruchem, drazliwosc na maxa. Odechciewa sie... ale juz bliziutko, juz 2 dni swieta, szybciutko mina, a potem w srode tescik i bedzie wiadomo.
Pomarudz pomarudz,
Moze jakis cieply prysznic, balsamik,
Maseczka, cos dla siebie, jakies ciacho, filmik ulubiony.
Dasz rade fajterko , głasiam [emoji5][emoji5][emoji5]Zobacz załącznik 963549
Na ból cycków raczej zimne okłady niż czepku prysznic polecam!

Dokladnie my tak samo. Obiad jest na kolacje jak mąż wróci czasem uda mi się zrobić jak mały drzemkę ma ale on potrafi po 30 minut tylko spać czasem godzinę. A wieczorem jak zaśnie o 21 to ja też się już kładę bo chyba żeby się zaczynają od 1 w nocy budzi się co 2 godziny i płacze. A dziś i dzień mi taki się zapowiada.
Ja małej odstawiłam mm bo dokarmiała na kolację bo miałam mało pokarmu wieczorem ale chyba od tego mm mamy uczulenie więc teraz budzi się co 2 h ci prawda zjada w 15 min i zasypia ale taki sen przerywany jest nieefektywny dla mnie bo zanim dobrze zasnę to znów muszę wstawać... A w dzień śpi głównie na spacerze eh.... Czasem drzemka max 1 h... Co to będzie jak się ząbki zaczną?

Za nim zaszłam w ciążę z córką 3 lata się nie zabezpieczalismy. Zaszłam dwa razy ale od razu poronilam. W ostatnim roku już mocno intensywnych starań dalej nie wychodzilo i lekarz kazał zbadać nasienie męża. W ejakulacie miał 3-5 w polu widzenia sztuk. Lekarz od niepłodności dał mu wtedy Clostylbegyt , selen plus cynk, l-karnityna, maca. Po 3 miesiacach wzrosło do 1,5ml w 1ml i 75% prawidłowych. I te wyniki były zaczatkiem drogi iui. Kiedy byłam umówiona w klinice w tej co teraz byliśmy. Okazało się na dwa dni przed że jestem w ciąży. Po tylu latach i stawiania na głowie odwolywalam zabieg. @ mi się spóźniala ale zwalalam to na stres a jednak to nie był stres. Z synem po 3 miesiacach zaszłam więc uznaliśmy, że historia za nami. A teraz jednak koło się zatoczylo.
Wielkie szczęście Was spotkalo:)
Niestety u nas było bardzo mało plemników w opisie pojedyncze w polu widzenia, a koncentracja w 1 ml jedynie koło 250 tys. To za duża różnica żeby leki pomogły. A nie znana jest przyczyna bo hormony w normie.

reklama
Oszaleje .. dostałam teraz SMS z kliniki ze mam się zgłosić do lekarza, ze względu na konsultacje wyniku z wymazu z dróg moczowo płciowych ... to pewnie nici z inseminacji .. ;(

Do góry