reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
29.03: @Koraliki - badania prenatalne[emoji1348] połówkowe
30.08: @Oleczka27 - monitoring przed IUI
01.04: @Artemida90 - wizyta u endokrynologa
02.04: @Artemida90 - wizyta ws. IVF [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
03.04: @Misia_91 - wizyta serduszkowa [emoji1348]
08.04: @Dzoannna - monitoring cyklu, @aldona89 - testowanie!
09.04: @LolaLolina - wizyta ciążowa [emoji1348], @Ka.2606 - biopsja piersi
15.04: @Gu1505 - wizyta kontrolna [emoji1348]
23.04: @Magierowa - badania prenatalne
29.04: @Ka.2606 - wizyta u endokrynologa
01.05: @nuna85 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza??

reklama
Super skończył juz 3 miesiące masakra jak czas leci. Jest dużym chłopcem niektórzy nie wierzą ze ma 3 miesiace mówią ze wylada na półroczne dziecko haha a waży juz 7 kg tak się bałam ze mleko nie takie ale lekarka mówi ze bardzo dobrze przybiera wczoraj dostal infekcji górnych dróg oddechowych i robimy inhalacje dziś juz lepiej ale w nocy się teraz często budzi aż tęsknię za nocami gdy całe przesypial. I strasznie krzyczy jak się budzi i w dzien tez wydaje mi się ze to kolejny skok rozwojowy.
Jest słodki gaworzy uśmiecha się nawet już obiema rączkami zabawki łapie.
A mieliśmy już chrzciny i cala mszę grzeczny był słodziak jest i dla niego wszystko bym zrobila[emoji5]

A jak twoje maleństwo?

Boze dziewczyny... ja po zblizajacych sie imprezach rodzinnych widze ile czasu minelo... i jak mysle ze dwa lata temu myslalam, ze juz uda nam sie zajsc w ciaze, a tu nadal konca nie widac, to dopada mnie prawdziwa depresja...
I prawdziwa swiadomosc, ze spotkalo mnie TO! I to jest potwierdzony fakt...
Ze nie moge miec dzieci. I dlaczego mnie to spotkalo? Znam tyle ludzi ktorzy bez problemu maja dzieci... w sytuacjach zyciowych masakrycznych..
chyba nie pozostaje nic innego jak pogodzic sie z tym... czasem jestem tak tym zmeczona ze przychodzi pokusa zeby sie poddac... jedynie zamrozone zarodki zachecaja do dzialania...

Dziewczyny dawno do Was nie zaglądałam,ale nadrobilam czytanie. Ja zrezygnowałam z trzeciego podejścia do iui i jestem obecnie stymulowana do in vitro. W sobotę mam pierwszy podgląd,zobaczymy co tam wyhodowalam. Dziewczyny ktore podchodziły ,ile komóreczek udało Wam się wyprodukować?Strasznie stresuję się że nie będę miala odpowiedniej ilości.Wiem że najlepszej jakości są jeśli jest ich 8-15 ale ja mam PCOS i boję się że będzie kupa małych i nic konkretnego,no ale co tam ,w sobotę się wszystko okaże.

Oleczka 27 a który masz dzień cyklu?Bo po wyniku estradiolu wygląda że do owu masz jeszcze około tyg,więc wszystko ma jeszcze czas podrosnąć. Ja drugą iui mialam w 20dniu,więc niepotrzebnie się nie stresuj,jeszcze podrośnie.Winko i orzechy brazylijskie i endo też podskoczy.
Gratuluję pozytywnych testów i kciuki za oczekujące :-) :)
Dziś mam 12 dzień cyklu. Jutro wizyta monitorująca i zobaczymy jak tam jajeczka :) Pierwsze dwie IUI miałam w około 18-19 dc więc wiem, że jeszcze chwila :) ale sama lekarka powiedziała, że to dziwne, że już jeden pęcherzyk jest taki duży, a reszta maleńkie..

Boze dziewczyny... ja po zblizajacych sie imprezach rodzinnych widze ile czasu minelo... i jak mysle ze dwa lata temu myslalam, ze juz uda nam sie zajsc w ciaze, a tu nadal konca nie widac, to dopada mnie prawdziwa depresja...
I prawdziwa swiadomosc, ze spotkalo mnie TO! I to jest potwierdzony fakt...
Ze nie moge miec dzieci. I dlaczego mnie to spotkalo? Znam tyle ludzi ktorzy bez problemu maja dzieci... w sytuacjach zyciowych masakrycznych..
chyba nie pozostaje nic innego jak pogodzic sie z tym... czasem jestem tak tym zmeczona ze przychodzi pokusa zeby sie poddac... jedynie zamrozone zarodki zachecaja do dzialania...

Nie poddawaj się zobaczysz i tobie się uda.
Mnie też dobijalo jak ciągle się nie udawalo a w koło tyle znajomych w ciazy do tego niektóre niechciane. Normalnie szok.
Ale właśnie masz motywację bo mrozaczki i zobaczysz że się uda. Trzymam kciuki☺

Hej dziewczyny, wczoraj dowiedziałam się ze dziewczyna która w lutym podchodziła do transferu i jej się nie udało zajsc w ciąże teraz miała kolejny cykl normalny i zaszła naturalnie [emoji7] on vitro faktycznie odblokowuje organizm [emoji23]

Eh do poniedziałku jeszcze trochę dziś 80dc

Wiec tak:
Glukoza na czczo 4,64 mmol/l
(norma 3,89-5,49)

Tsh - 1,34 mlu/l
(norma 0,27-4,2)

ATG - 13,6 mlu/l (norma
ATPO - <9 (norma < 34)
Ft3 - 5,06 pmol/l (norma 3,1 - 6,8)

Ft4 - 14,45 pmol/l (norma 12-22)

I jak??
Na moje oko ok chociaż nie czuje się specjalistka... Insuliny nie robiłaś?

Sama nie wiem czy to dobre wiadomości.. w ;ewym jajniku kilka maleńkich pęcherzyków, w prawym kilka maleńkich i jeden 14 mm, endometrium 5.5.. estradiol mam na poziomie jakieś 54.. w sobotę kolejna wizyta monitorująca i zobaczymy...

Boję się, że w tych moich cyklach to jedno jajeczko odpowiedniej wielkości to za mało, żebym zaszła w ciążę..
:(:(:(
Kochana najlepiej jest jak jest jedno bo wtedy lepsza jakość estradiol jeszcze niski więc trzeba czekać aż urośnie... Mniej się przejmuj więcej ciesz życiem!

Dziewczyny dawno do Was nie zaglądałam,ale nadrobilam czytanie. Ja zrezygnowałam z trzeciego podejścia do iui i jestem obecnie stymulowana do in vitro. W sobotę mam pierwszy podgląd,zobaczymy co tam wyhodowalam. Dziewczyny ktore podchodziły ,ile komóreczek udało Wam się wyprodukować?Strasznie stresuję się że nie będę miala odpowiedniej ilości.Wiem że najlepszej jakości są jeśli jest ich 8-15 ale ja mam PCOS i boję się że będzie kupa małych i nic konkretnego,no ale co tam ,w sobotę się wszystko okaże.

Oleczka 27 a który masz dzień cyklu?Bo po wyniku estradiolu wygląda że do owu masz jeszcze około tyg,więc wszystko ma jeszcze czas podrosnąć. Ja drugą iui mialam w 20dniu,więc niepotrzebnie się nie stresuj,jeszcze podrośnie.Winko i orzechy brazylijskie i endo też podskoczy.
Gratuluję pozytywnych testów i kciuki za oczekujące :-) :)
Ja miałam 6 i też mam pcos ważne żeby nie przestudiować

reklama
Do góry