Artemida90
Fanka BB :)
A co to ten utrogestan ? Na podtrzymanie ?
Tak to progesteron bo moja faza lutealna jest mała i po namowach dostałam go. Tyle ze za niego płace bo ubezpieczenie nie pokrywa. Za 3 op ok 6euro to starcza na 14 dni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A co to ten utrogestan ? Na podtrzymanie ?
Jeśli jesteś w ciąży - była owulacja to progesteronu produkuje ładnie naturalnie więcej niż w innym cyklu... To nie takie proste że nie brałaś to poronilas... Ja normalnie mam też niedomoge lutealna a w ciąży progesteron miałam taki że lekarz męża podpytywał czy nic nie biorę dodatkowo poza zaleceniami...Tak to progesteron bo moja faza lutealna jest mała i po namowach dostałam go. Tyle ze za niego płace bo ubezpieczenie nie pokrywa. Za 3 op ok 6euro to starcza na 14 dni
No czasami to co jest w normach jest dla nas starających się za wysokie...
Sama nie wiem czy to dobre wiadomości.. w ;ewym jajniku kilka maleńkich pęcherzyków, w prawym kilka maleńkich i jeden 14 mm, endometrium 5.5.. estradiol mam na poziomie jakieś 54.. w sobotę kolejna wizyta monitorująca i zobaczymy...
U mnie też licho , nie sądziłam że tak źle się będę czuła w ciąży normalnie codziennie jak na kacu gigancie z brakiem humoru .Hej dziewczyny jak się czujecie. Ja kiepsko, chodzę do pracy mdłości mnie męczą i spanie ale trzeba to jakoś przetrwać potem będzie tylko lepiej [emoji57]
Dobrze to ujełaś ja dokładnie mam to samo Tylko bez przeziębienia. I na dodatek jeszcze w pracy siedzę wyjdę z rad o 21 A o 22 będę w domu. MasakraU mnie też licho , nie sądziłam że tak źle się będę czuła w ciąży normalnie codziennie jak na kacu gigancie z brakiem humoru .
A dodatkowo przeziębienie mnie dopadło
Dziewczyny dawno do Was nie zaglądałam,ale nadrobilam czytanie. Ja zrezygnowałam z trzeciego podejścia do iui i jestem obecnie stymulowana do in vitro. W sobotę mam pierwszy podgląd,zobaczymy co tam wyhodowalam. Dziewczyny ktore podchodziły ,ile komóreczek udało Wam się wyprodukować?Strasznie stresuję się że nie będę miala odpowiedniej ilości.Wiem że najlepszej jakości są jeśli jest ich 8-15 ale ja mam PCOS i boję się że będzie kupa małych i nic konkretnego,no ale co tam ,w sobotę się wszystko okaże.Sama nie wiem czy to dobre wiadomości.. w ;ewym jajniku kilka maleńkich pęcherzyków, w prawym kilka maleńkich i jeden 14 mm, endometrium 5.5.. estradiol mam na poziomie jakieś 54.. w sobotę kolejna wizyta monitorująca i zobaczymy...
Boję się, że w tych moich cyklach to jedno jajeczko odpowiedniej wielkości to za mało, żebym zaszła w ciążę..
Sama nie wiem czy to dobre wiadomości.. w ;ewym jajniku kilka maleńkich pęcherzyków, w prawym kilka maleńkich i jeden 14 mm, endometrium 5.5.. estradiol mam na poziomie jakieś 54.. w sobotę kolejna wizyta monitorująca i zobaczymy...
Boję się, że w tych moich cyklach to jedno jajeczko odpowiedniej wielkości to za mało, żebym zaszła w ciążę..
Tez mam pcos miałam 16 pęcherzyków i wszystkie były dojrzałe.Dziewczyny dawno do Was nie zaglądałam,ale nadrobilam czytanie. Ja zrezygnowałam z trzeciego podejścia do iui i jestem obecnie stymulowana do in vitro. W sobotę mam pierwszy podgląd,zobaczymy co tam wyhodowalam. Dziewczyny ktore podchodziły ,ile komóreczek udało Wam się wyprodukować?Strasznie stresuję się że nie będę miala odpowiedniej ilości.Wiem że najlepszej jakości są jeśli jest ich 8-15 ale ja mam PCOS i boję się że będzie kupa małych i nic konkretnego,no ale co tam ,w sobotę się wszystko okaże.
Oleczka 27 a który masz dzień cyklu?Bo po wyniku estradiolu wygląda że do owu masz jeszcze około tyg,więc wszystko ma jeszcze czas podrosnąć. Ja drugą iui mialam w 20dniu,więc niepotrzebnie się nie stresuj,jeszcze podrośnie.Winko i orzechy brazylijskie i endo też podskoczy.
Gratuluję pozytywnych testów i kciuki za oczekujące