reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dzień po tym jak przeszłam IUI dostałam wypowiedzenie z pracy. Nie umiałam i chyba nadal nie umiem sobie poradzić z tym, że za moment zostanę bez pracy.. marzę o tym, żeby być mamą, ale jednocześnie boję się, że jeśli się udało to nikt mnie nie zatrudni... mimo to dalej chcę być mamą! I Przy tym wszystkim, przy tej utracie pracy, boję się, że jeśli jednak się nie udało i będziemy próbować dalej, to się załamie totalnie..
Nie nastawiam się, że jestem w ciąży..tak zwyczajnie bardzo chcę..

@evellin 00 będzie dobrze! Musisz się trzymać :):):)
Jeśli jesteś w ciąży nie mogą cię chyba zwolnić.

Cześć Dziewczyny, odzywałam się tu kiedyś gdy przymierzałam się do inseminacji. Niestety na razie nie mogę wykonać drożności jajowodów bo męczę się z 3 bakterią a do tego badania musi być czysty posiew [emoji19] no ale mam nadzieję, że w kolejnym cyklu już się uda i na wiosnę wystartujemy z inseminacją. I tu chciałam Was zapytać: w którym dniu cyklu miałyście IUI przy jak długich cyklach?

A w międzyczasie gratuluję młodym mamom i tym co zobaczyły upragnione 2 kreski oraz trzymam kciuki za testujące niebawem [emoji4]

Cześć Dziewczyny, odzywałam się tu kiedyś gdy przymierzałam się do inseminacji. Niestety na razie nie mogę wykonać drożności jajowodów bo męczę się z 3 bakterią a do tego badania musi być czysty posiew [emoji19] no ale mam nadzieję, że w kolejnym cyklu już się uda i na wiosnę wystartujemy z inseminacją. I tu chciałam Was zapytać: w którym dniu cyklu miałyście IUI przy jak długich cyklach?

A w międzyczasie gratuluję młodym mamom i tym co zobaczyły upragnione 2 kreski oraz trzymam kciuki za testujące niebawem [emoji4]
Dziękujemy... U mnie ok 13-16 dc przy stymulacji owulacji cykle mi się skróciły do 27-30 dni

28 cykl iui w 11dc

U mnie cykl 30dniowy pierwszy iui 18dc drugie 12dc dzisiaj czekam na wynik i oczywiście nie ma A miały być po 15

07.02: @Misia_91 - testowanie [emoji1320][emoji1320]
13.02: @evellin 00 - testowanie [emoji1320][emoji1320]
15.02: @LolaLolina - wizyta ciążowa
16.02: @Magierowa - testowanie [emoji1320][emoji1320]
28.02: @Artemida90 - omowienie wynikow krwi i dobranie protokolu
01.03: @nuna85 - starania naturalne do marca [emoji1320][emoji1320]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

@Misia_91 i jak sa juz wyniki??
Gdzie robilas test?
Moze po 20 dopiero beda?
[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

07.02: @Misia_91 - testowanie [emoji1320][emoji1320]
13.02: @evellin 00 - testowanie [emoji1320][emoji1320]
15.02: @LolaLolina - wizyta ciążowa
16.02: @Magierowa - testowanie [emoji1320][emoji1320]
28.02: @Artemida90 - omowienie wynikow krwi i dobranie protokolu
01.03: @nuna85 - starania naturalne do marca [emoji1320][emoji1320]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

@Misia_91 i jak sa juz wyniki??
Gdzie robilas test?
Moze po 20 dopiero beda?
[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
No właśnie nie ma jeszcze . Robiłam w diagnostyce . Robiłam w poniedziałek też w diagnostyce i były już po 15 . Dzisiaj podjęliśmy rozmowę o in vitro chociaż nie mamy do niego jakiegoś wskazania to tak myślę że ta inseminacja ma mamy procent powodzenia że sama nie wiem czy faktycznie tracić na nia jeszcze czas . Na pierwszą iui czekałam bardzo niecierpliwie na druga też A teraz czyje że nic z tego też , juz to przeplakalam i jakoś nie czekam na okres żeby zacząć nowy cykl . Czuje jak się rozpada wewnętrznie ale cóż muszę się trzymać dla M żeby nie widział tego .

reklama
Do góry