reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
reklama
Cześć dziewczyny,jestem nowa na forum i muszę się dopiero odnaleźć.... mija tydzień od naszej pierwszej iui ,opowiedzcie mi proszę o waszych doświadczeniach i kiedy było dla Was pewne że się udało? dzień przed iui miałam zastrzyk ovitrelle,a że jestem bardzo bardzo bardzo niecierpliwa to dziś rano wróciłam ze sklepu i zrobiłam test,oczywiście 2 kreski ale mam świadomość że to pewnie resztki zastrzyku....ile u Was po iui testy były wiarygodne? nie wytrzymam do 2lutego....

Cześć dziewczyny,jestem nowa na forum i muszę się dopiero odnaleźć.... mija tydzień od naszej pierwszej iui ,opowiedzcie mi proszę o waszych doświadczeniach i kiedy było dla Was pewne że się udało? dzień przed iui miałam zastrzyk ovitrelle,a że jestem bardzo bardzo bardzo niecierpliwa to dziś rano wróciłam ze sklepu i zrobiłam test,oczywiście 2 kreski ale mam świadomość że to pewnie resztki zastrzyku....ile u Was po iui testy były wiarygodne? nie wytrzymam do 2lutego....
Witamy Cie serdecznie, najbezpieczniej robić test 14 dni po zastrzyku... ja nigdy nie sprawdzałam wcześniej więc nie podpowiem, ale zapewne to zastrzyk - mówi się, że beta jest wytwarzana jakies 4-5 dni po implantacji - a do implantacji dochodzi 5 dni po zapłodnieniu - więc przed 9 dniem po iui raczej wydaje się niemożliwe wytwarzanie betaHcg... ja bym 10 dnia po poszła na betę - powinna być dwucyfrowa wtedy, - a więc niekoniecznie wykrywalna przez test jeszcze... wszystko przy założeniu, że do zapłodnienia doszło w dniu iui a tak wcale nie musi być, czasem pęcherzyk pęka następnego dnia, więc wypadało by 12 dni po iui powtórzyć betę :D ale się rozpisałam...

23.01: @LolaLolina - wizyta ciążowa
24.01: @Misia_91 - wizyta przed IUI
26.01: @redferrari - wizyta u gin
30.01: @Artemida90 - wizyta ws. Ivf
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji1348], @Koraliki - badania prenatalne
01.03: @nuna85 - starania naturalne do marca [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

@LolaLolina przyjemnych widoczkow na usg[emoji3] a kiedy Twoj termin porodu??

U mnie temperatura spadla i sikaniec negatyw wiec szkoda mi nawet jechac na bete. Dzis lub jutro dolaczam kolejne zastrzyki do ivf... i czekam na efekty...

Milego dnia!
Termin porodu to mniej więcej 26.07

Wczoraj puerwsza wizyta u nowej lekarz, jesteśmy zachwyceni. Zrobiła usg prenatalne. Dzieci mają obecnie 7,1 i 7,6, leżą piętrowo. Mają po 5 paluszków, jedno zasłaniało się wczoraj śmiesznie rączką, nóżki skrzyżowane. Ciąża przebiega wzorowo. Wydaje jej się że to dziewczyny- ale ja w to nie wierzę ;)

Jednak lekarz kręciła nosem na moją wagę. Ogólnie ważę 48 kg (160 cm), do inseminacji przytyłam celowo 2kg. A moja obecna waga to 53 kg. I na prawdę dobrze jem, dużo leżę

Termin porodu to mniej więcej 26.07

Wczoraj puerwsza wizyta u nowej lekarz, jesteśmy zachwyceni. Zrobiła usg prenatalne. Dzieci mają obecnie 7,1 i 7,6, leżą piętrowo. Mają po 5 paluszków, jedno zasłaniało się wczoraj śmiesznie rączką, nóżki skrzyżowane. Ciąża przebiega wzorowo. Wydaje jej się że to dziewczyny- ale ja w to nie wierzę ;)

Jednak lekarz kręciła nosem na moją wagę. Ogólnie ważę 48 kg (160 cm), do inseminacji przytyłam celowo 2kg. A moja obecna waga to 53 kg. I na prawdę dobrze jem, dużo leżę
Super ze maluchy pięknie rosną...
Czemu nie wierzysz w dziewczynki ? Kokardeczki.... sukieneczki cudeńska :)
Wagi to ja mogę pozazdrościć - przez to że mała słabo wychodziła w siatce centylowej to ja sobie nie odmawiałam jedzenia i teraz jestem jak piłeczka - ech... będę z wózkiem biegać to wrócę do formy mam nadzieję....

reklama
Super ze maluchy pięknie rosną...
Czemu nie wierzysz w dziewczynki ? Kokardeczki.... sukieneczki cudeńska :)
Wagi to ja mogę pozazdrościć - przez to że mała słabo wychodziła w siatce centylowej to ja sobie nie odmawiałam jedzenia i teraz jestem jak piłeczka - ech... będę z wózkiem biegać to wrócę do formy mam nadzieję....
Nie to że nie chcę dziewczyn, nie nie ;) tyle że to dopiero 14 tydzień. Ze mną w poczekalni była dziewczyna w 20 tc, razem z mamami i siostrą. Po wyjściu z usg biadoliły na temat różowych ciyszków. Jeszcze tydzień temu była dziewczynka(babcie ruszyły na zakupy) a wczoraj jak wół wyszedł chłopak.
Co do wagi to zrzucisz na pewno, spacery itd robią swoje :)

Do góry