reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Po monitoringu. Jestem w 12 dc lh 15,43, e2 88,1 i 24,051. Lekarz ocenił je jako bardzo dziwne. Zrobił usg... mam sporą torbiel po prawej stronie. Twierdzi że trzeba wyciszyć organizm. Przepisał mi Primolut-nor, mam brać przez 20 dni, za 26 dni wizyta. Powiedział że wtedy dalej closi albo jakieś zastrzyki (nie pamiętamy z mężem nazwy). Te zastrzyki są refundowane tzn 3 z rzędu, potem już nie. Używa się ich również w przypadku in vitro- kojarzycie jak się nazywają?
Kiedy mąż zapytał o skutki uboczne, lekarz odparł że nie ma. Ogolnie wszystko jest zajebiście
Mąż zastanawia się czy dalej w to iść, martwi się o mnie

reklama
Walczymy o swój cud :

21.09: @Molky - podglądanie jajek

24.09: @zuzik85 - wizyta u gin, @Dzoannna - monitoring przed IUI
25.09: @reqiem - wizyta u gin
27.09: @anolianna - wizyta
29.09: @LolaLolina - monitoring cyklu
01.10: @Artemida90 - testowanie !!
02.10: @redferrari - wizyta
04.10: @anolianna - badanie 3/4D maluszka
09.10: @zuzik85 - Termin Porodu![emoji64][emoji64]
16.10: @agatgagat - wizyta
26.10: @HiperNova - Termin Porodu![emoji64]
07.11: @Marzena87 - Termin Porodu![emoji64]
16.12: @anolianna - Termin Porodu![emoji64]
15.01: @agatgagat - Termin Porodu![emoji64]
21.01: @reqiem - Termin Porodu![emoji64]
04.02: @redferrari - Termin Porodu![emoji64]

Ktoś jeszcze do kalendarza?

Miłego dnia dziewczynki[emoji295]

@nuna85 jak tam ?

@Molky daj znać jak tam jajca [emoji8]

Hej, u mnie, jak zwykle lipa. Nie mam siły. Odpuściłam sobie. Właśnie wróciłam z Cypru. Ale wciąż nie mam siły. Zaczynam myśleć czy nie zrezygnować. 11 lat rozczarowań to chyba już Full. Około wtorku, środy mam owu i mam to w d...pie. Nie biore nawet witamin. Nie mam ochoty na seks. Boję się nawet zabrać za in vitro bo i tak uważam że się nie uda...

@anolianna jak po wizycie bo chyba coś mi umknęło ?

Ech przez to przeziębienie umknęło mi napisać. Leze cały czas pije herbatki z miodem i cytryna i mleko z miodem i czosnkiem i nic lepiej na szczęście gorączki nie mam.
Po wizycie dobrze aczkolwiek wystraszylam się bo do tej pory wszystko dobrze a teraz lekarz powiedział ze szyjka się trochę skrocila. Niby nie mam się martwić ale więcej odpoczywać. A ja i tak się martwię. Tak już mam. Wiec przeziębienie i ta szyjka to duuuzo leze. A dzidziuś dobrze ☺ juz 30 tydzień a maluch juz główka w dół ułożony a nawet już czułam ze nóżkami mi pod rzebrami fika. Waży prawie 1700 gram☺ bardzo bardzo ruchliwy i to ma zdecydowanie po tatusiu ☺ kocham go całym sercem no i lekarz powiedział ze nadal chłopiec nic nie odpadło haha zartownis z lekarza ☺
Teraz do czwartku czekam na badanie 3d jak będę po wstawię fotke

Hej, u mnie, jak zwykle lipa. Nie mam siły. Odpuściłam sobie. Właśnie wróciłam z Cypru. Ale wciąż nie mam siły. Zaczynam myśleć czy nie zrezygnować. 11 lat rozczarowań to chyba już Full. Około wtorku, środy mam owu i mam to w d...pie. Nie biore nawet witamin. Nie mam ochoty na seks. Boję się nawet zabrać za in vitro bo i tak uważam że się nie uda...
Cytując klasyka - nie obiecuj w szczęściu, nie decyduj w złości. Odpuść sobie na miesiąc, oczyść umysł ze słych emocji. Ja też jestem przed in vitro, nie wiem kiedy podejdziemy nawet bo zwyczajnie nie mamy środków na to, a drugi miesiąc wstydzę się zadzwonić do kliniki by zapytać czy rozkładają na raty :p Jasne, że nikt nie da Ci pewności, że uda się za pierwszym razem, ale sama procedura może rozwiać wiele wątpliwości i dać Ci odpowiedzi na pytanie, które Cię nurtują. Przegadaj to ze swoim emkiem, co on myśli o tym a decyzja nadejdzie sama.

Cytując klasyka - nie obiecuj w szczęściu, nie decyduj w złości. Odpuść sobie na miesiąc, oczyść umysł ze słych emocji. Ja też jestem przed in vitro, nie wiem kiedy podejdziemy nawet bo zwyczajnie nie mamy środków na to, a drugi miesiąc wstydzę się zadzwonić do kliniki by zapytać czy rozkładają na raty :p Jasne, że nikt nie da Ci pewności, że uda się za pierwszym razem, ale sama procedura może rozwiać wiele wątpliwości i dać Ci odpowiedzi na pytanie, które Cię nurtują. Przegadaj to ze swoim emkiem, co on myśli o tym a decyzja nadejdzie sama.

Hej wiekszosc klinik ma system ratalny. Warto odpoczac obgadac i ... moze sprobowac...
Trzymaj sie kochana[emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Kochana oby się zdarzył przypływ energii. Trzymam kciuki za dobre decyzję zakończone sukcesem. Trzymaj się ciepło

Do góry