reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A z kolei jak macie juz zaplodnione powiedzmy 6 - to jak podejmowana jest decyzja ile „transferowac”?
Decyzja lekarza i Twoja - jak są piękne zarodki i masz poniżej 35 lat odradzają zazwyczaj dwa, bo ryzyko biźniaków duże, odradzają, ale idzie się dogadać. 2 raczej podaje się jeśli hodowla 3 dniowa, jeśli pięciodniowa to raczej jeden - bo się zdarza, że blastuś pięciodniowy się potrafi podzielić i jest pewne ryzyko ciąży trojaczej - a to już skomplikowane.

reklama
Decyzja lekarza i Twoja - jak są piękne zarodki i masz poniżej 35 lat odradzają zazwyczaj dwa, bo ryzyko biźniaków duże, odradzają, ale idzie się dogadać. 2 raczej podaje się jeśli hodowla 3 dniowa, jeśli pięciodniowa to raczej jeden - bo się zdarza, że blastuś pięciodniowy się potrafi podzielić i jest pewne ryzyko ciąży trojaczej - a to już skomplikowane.

Boziu..
No to faktycznie sprawa skomplikowana i bardzo indywidualna...
Ale do ogarniecia...

A po ilu IUI mozna decydowac sie na invitro jesli nie ma wskazan z nasienia, jedynie brak ciazy po stronie kobiety i to nie do konca znany? (Pcos lub endometrioza lub jedno i drugie lub inne...)
Czy ktoras z Was robila na nfz?

Boziu..
Ale do ogarniecia...

A po ilu IUI mozna decydowac sie na invitro jesli nie ma wskazan z nasienia, jedynie brak ciazy po stronie kobiety i to nie do konca znany? (Pcos lub endometrioza lub jedno i drugie lub inne...)
Mój lekarz mówił, że po trzeciej IUI już szanse maleją i jeśli nas stać zaleca ivf, przed trzecią iui pogadaliśmy i staraliśmy się naturalnie, szkoda nam było kasy, woleliśmy od razu ivf zgodził się bez problemu, Czasami już po jednej sugerują, decyzja należy do Ciebie nikt Ci pewności nie da że iui nie zadziała, jeśli masz drożne jajowody i dość dobre nasienie.

Mój lekarz mówił, że po trzeciej IUI już szanse maleją i jeśli nas stać zaleca ivf, przed trzecią iui pogadaliśmy i staraliśmy się naturalnie, szkoda nam było kasy, woleliśmy od razu ivf zgodził się bez problemu, Czasami już po jednej sugerują, decyzja należy do Ciebie nikt Ci pewności nie da że iui nie zadziała, jeśli masz drożne jajowody i dość dobre nasienie.

Hmm u mnie jajowody drozne
Nasienie ok
W sumie lekarz wspominal o tym ale ja najpierw IUI chcialam

No dobrze juz Was nie męczę milionem pytan, chociaz pewnie jeszcze je bede miala blizej decyzji[emoji3]
Temat z grubsza mam zaznajomiony [emoji3]
Za co ogromne dzieki[emoji8]
Poczekamy - zobaczymy co bedzie.

Milego popoludnia dla Was❣️

Boziu..
Ale do ogarniecia...

Mój powiedział ze max. 4 iui ostecznie mialam jedna i in vitro. Nie ma juz invitro refundowanego chyba ze z budzetu danego miasta. Masz tylko leki refundowane. Ja przy moim konskich dawkach i dlugosci stymulacji i tak na leki 2tys wydalam

Zuzik, a pokażesz brzucha? [emoji4] Pojedynczy brzuszek często się widzi, ale w bliźniaczej no to jednak musi być gigancik, ciekawa jestem bardzo [emoji4]
Ha ha, chyba juz go obiektyw nie obejmie [emoji12] [emoji6] [emoji28]
Jak nie zapomnę to jutro wstawię fotkę.
Ale muszę Cie zmartwić, w pojedynczej ciąży miałam sporo większy. Teraz jestem na diecie bo mam cukrzycę ciążową, więc bardzo mało przytyłam jak na ciążę blizniaczą. W tym momencie 12kg. A przy pojedynczej 18kg ;)

Ale muszę Cie zmartwić, w pojedynczej ciąży miałam sporo większy. Teraz jestem na diecie bo mam cukrzycę ciążową, więc bardzo mało przytyłam jak na ciążę blizniaczą. W tym momencie 12kg. A przy pojedynczej 18kg ;)
U mnie przez cala ciąże bliźniacza +15. Wszyscy lekarze na sali sie dziwili ze takie duże dzieci sie u mnie mieściły [emoji28]

Czekamy na fotke[emoji3]

Walczymy o swój cud :

20.09: @agatgagat - wizyta u gin
21.09: @Molky - podglądanie jajek
24.09: @zuzik85 - wizyta u gin, @Dzoannna - monitoring przed IUI
25.09: @reqiem - wizyta u gin
27.09: @anolianna - wizyta
29.09: @LolaLolina - monitoring cyklu
01.10: @Artemida90 - testowanie !!
02.10: @redferrari - wizyta
04.10: @anolianna - badanie 3/4D maluszka
09.10: @zuzik85 - Termin Porodu![emoji64][emoji64]