reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny czy wiecie jak nasienie Waszego lubego jest/ było szykowne do iui ? Ile to mniej więcej trwało ? Trochę poczytałam o procedurach w różnych klinikach i włos stanął mi dęba. W niektórych jest to bardzo zawiła procedura. W naszym przypadku była wirówka, spojrzenie przez mikroskop i 15 -20 min czekania.

reklama
Dziewczyny czy wiecie jak nasienie Waszego lubego jest/ było szykowne do iui ? Ile to mniej więcej trwało ? Trochę poczytałam o procedurach w różnych klinikach i włos stanął mi dęba. W niektórych jest to bardzo zawiła procedura. W naszym przypadku była wirówka, spojrzenie przez mikroskop i 15 -20 min czekania.
Oj ja nie wiem jak, ale czekaliśmy około 2h od oddania do IUI. Nam nic nie mówili, tylko ile mln po odwirowaniu i że bardzo dobre nasienie, ale żadnych szczegółow niestety..

Oj ja nie wiem jak, ale czekaliśmy około 2h od oddania do IUI. Nam nic nie mówili, tylko ile mln po odwirowaniu i że bardzo dobre nasienie, ale żadnych szczegółow niestety..
U nas trwało to bardzo krótko. I też usłyszeliśmy ze mąż się spisał a nasienie jest dobre. Zero konkretów. Zobaczymy jakie jest doświadczenie innych. Pomocy Dziewczyny !

u mnie lab potrzebował minimum 2 h a na kącie męża online mieliśmy parametry przed i po lekarz mówił też coś ale krótko

a brałaś coś na pęknięcie pęcherzyka? ile i jakie były pęcherzyki, może się jakaś torbiel zrobiła? Jeśli bardzo kuje szczególnie przy nagłych ruchach to dla świętego spokoju zrób usg jeśli nie miałąś pęknietych pęcherzyków w czasie iui i nie robiłaś później monitoringu.
Ja niestety zgrywałam twardzielkę i myślałam, że tak ma być po punkcji jajników a potem się okazało, że torbiele mam ech... mam nadzieję, że Ciebie to ominie!
Dodam jeszcze, że genarelnie takie torbiele popęcherzykowe są nieprzyjemne ale i nie bardzo groźne, wchłaniają się w czasie okresu, w ciąży też zazwyczaj tylko wolno i trzeba na siebie uważać.

Mialam dwa zastrzyki na pęknięcie. W czasie iui okazało sie, ze pecherzyki były pęknięte. Poczekam jeszcze troche i jak nie minie to chyba pojde na usg.

My czekaliśmy ok 20 minut. Po iui dostaliśmy wypis z parametrami nasienia.

Przede wszystkim nasienie po oddaniu musi się upłynnić, żeby móc zacząć je preparować (upłynnienie to czas około 30 minut), potem odwirowanie i podkręcenie chłopaków.

reklama
Do góry