reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziewczyny czy wiecie jak nasienie Waszego lubego jest/ było szykowne do iui ? Ile to mniej więcej trwało ? Trochę poczytałam o procedurach w różnych klinikach i włos stanął mi dęba. W niektórych jest to bardzo zawiła procedura. W naszym przypadku była wirówka, spojrzenie przez mikroskop i 15 -20 min czekania.
U nas przygotowanie trwa ok 90minut. I warunek jest taki, że musi być oddane w Klinice, żeby labo mogło przystąpić do działania od razu.

U nas odbywa się to w ciągu 1,5h. W domu mąż oddaje nasienie i w ciągu pół godziny dostarczamy do labo. Po oddaniu w labo kubeczka panie mówią żeby wrócić po godzinie. Potem przychodzimy odbieramy już gotowe nasienie w strzykawce z wynikami z przed i po przygotowaniu. Potem idziemy na oddział i czekam na lekarza który ma dyżur i następuje iui. Samo iui trwa 10 min razem z rozbieraniem.

U nas odbywa się to w ciągu 1,5h. W domu mąż oddaje nasienie i w ciągu pół godziny dostarczamy do labo. Po oddaniu w labo kubeczka panie mówią żeby wrócić po godzinie. Potem przychodzimy odbieramy już gotowe nasienie w strzykawce z wynikami z przed i po przygotowaniu. Potem idziemy na oddział i czekam na lekarza który ma dyżur i następuje iui. Samo iui trwa 10 min razem z rozbieraniem.
Dziękuje :-) a macie jakieś info czy szprycowali czymś plemniki ? Oprócz wirowania

Ja nie mam pojęcia jak nazywa badanie Ale mam wynik z przed i po
IMG_0423.JPG

Tu są wyniki z wszystkich 3 iui

Załączniki

• IMG_0423.JPG
    IMG_0423.JPG
    220,4 KB · Wyświetleń: 369
reklama
Dziękuje :-) a macie jakieś info czy szprycowali czymś plemniki ? Oprócz wirowania

W naszym przypadku to tez około 2 godzin trwało. Musieliśmy na 7 być w klinice najpierw mnie zbadali czy pecherzyki pekły. Potem papierologia i mąż poszedł do pokoju gdzie też w okienku musiał zostawić pojemniczek potem pani pielegniarka do tego bardzo miła co rzadko się zdaza powiedziała na którą mamy być spowrotem wiec poszliśmy na kawę i ciacho dla zabicia czasu i relaksu przed zabiegiem. Choć nerwy były straszne ale lekarka co robiła iui tez bardzo sympatyczna. Odczytała wyniki pogratulowała bo byly bardzo dobre co mnie wręcz zdziwiło ze aż tak dużo dobrych wojowników na ten mój jeden dominujacy pęcherzyk i potem jak wracaliśmy do domu strasznie mnie brzuch bolał ale uprzedzali. Potem też po paru dniach tak od czasu do czasu czułam uklucia w dole brzucha ale tlumaczylam sobie ze to po iui pewnie jeszcze jakieś skutku uboczne no a potem czułam się totalnie jak na okres bolały mnie piersi i brzuch i plecy aż nie wytrzymałam i 13 dnia tescik z leciutka druga kreseczka. A wczoraj kontrola i to juz 24 tydzień. Masakra jak przelecialo nawet lekarz się śmieje ze juz z górki. ☺ aby brzuch mi rośnie w oczach i się już prawie w nic nie mieszcze ale to takie miłe hehe

Do góry