reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny czy wiecie jak nasienie Waszego lubego jest/ było szykowne do iui ? Ile to mniej więcej trwało ? Trochę poczytałam o procedurach w różnych klinikach i włos stanął mi dęba. W niektórych jest to bardzo zawiła procedura. W naszym przypadku była wirówka, spojrzenie przez mikroskop i 15 -20 min czekania.

reklama
Dziewczyny czy wiecie jak nasienie Waszego lubego jest/ było szykowne do iui ? Ile to mniej więcej trwało ? Trochę poczytałam o procedurach w różnych klinikach i włos stanął mi dęba. W niektórych jest to bardzo zawiła procedura. W naszym przypadku była wirówka, spojrzenie przez mikroskop i 15 -20 min czekania.
Oj ja nie wiem jak, ale czekaliśmy około 2h od oddania do IUI. Nam nic nie mówili, tylko ile mln po odwirowaniu i że bardzo dobre nasienie, ale żadnych szczegółow niestety..

Oj ja nie wiem jak, ale czekaliśmy około 2h od oddania do IUI. Nam nic nie mówili, tylko ile mln po odwirowaniu i że bardzo dobre nasienie, ale żadnych szczegółow niestety..
U nas trwało to bardzo krótko. I też usłyszeliśmy ze mąż się spisał a nasienie jest dobre. Zero konkretów. Zobaczymy jakie jest doświadczenie innych. Pomocy Dziewczyny !

u mnie lab potrzebował minimum 2 h a na kącie męża online mieliśmy parametry przed i po lekarz mówił też coś ale krótko

a brałaś coś na pęknięcie pęcherzyka? ile i jakie były pęcherzyki, może się jakaś torbiel zrobiła? Jeśli bardzo kuje szczególnie przy nagłych ruchach to dla świętego spokoju zrób usg jeśli nie miałąś pęknietych pęcherzyków w czasie iui i nie robiłaś później monitoringu.
Ja niestety zgrywałam twardzielkę i myślałam, że tak ma być po punkcji jajników a potem się okazało, że torbiele mam ech... mam nadzieję, że Ciebie to ominie!
Dodam jeszcze, że genarelnie takie torbiele popęcherzykowe są nieprzyjemne ale i nie bardzo groźne, wchłaniają się w czasie okresu, w ciąży też zazwyczaj tylko wolno i trzeba na siebie uważać.

Mialam dwa zastrzyki na pęknięcie. W czasie iui okazało sie, ze pecherzyki były pęknięte. Poczekam jeszcze troche i jak nie minie to chyba pojde na usg.

My czekaliśmy ok 20 minut. Po iui dostaliśmy wypis z parametrami nasienia.

Przede wszystkim nasienie po oddaniu musi się upłynnić, żeby móc zacząć je preparować (upłynnienie to czas około 30 minut), potem odwirowanie i podkręcenie chłopaków.

reklama
Do góry