Dziewczyny czy wiecie jak nasienie Waszego lubego jest/ było szykowne do iui ? Ile to mniej więcej trwało ? Trochę poczytałam o procedurach w różnych klinikach i włos stanął mi dęba. W niektórych jest to bardzo zawiła procedura. W naszym przypadku była wirówka, spojrzenie przez mikroskop i 15 -20 min czekania.
reklama
reqiem
Fanka BB :)
Oj ja nie wiem jak, ale czekaliśmy około 2h od oddania do IUI. Nam nic nie mówili, tylko ile mln po odwirowaniu i że bardzo dobre nasienie, ale żadnych szczegółow niestety..Dziewczyny czy wiecie jak nasienie Waszego lubego jest/ było szykowne do iui ? Ile to mniej więcej trwało ? Trochę poczytałam o procedurach w różnych klinikach i włos stanął mi dęba. W niektórych jest to bardzo zawiła procedura. W naszym przypadku była wirówka, spojrzenie przez mikroskop i 15 -20 min czekania.
U nas trwało to bardzo krótko. I też usłyszeliśmy ze mąż się spisał a nasienie jest dobre. Zero konkretów. Zobaczymy jakie jest doświadczenie innych. Pomocy Dziewczyny !Oj ja nie wiem jak, ale czekaliśmy około 2h od oddania do IUI. Nam nic nie mówili, tylko ile mln po odwirowaniu i że bardzo dobre nasienie, ale żadnych szczegółow niestety..
redferrari
u mnie lab potrzebował minimum 2 h a na kącie męża online mieliśmy parametry przed i po lekarz mówił też coś ale krótkoDziewczyny czy wiecie jak nasienie Waszego lubego jest/ było szykowne do iui ? Ile to mniej więcej trwało ? Trochę poczytałam o procedurach w różnych klinikach i włos stanął mi dęba. W niektórych jest to bardzo zawiła procedura. W naszym przypadku była wirówka, spojrzenie przez mikroskop i 15 -20 min czekania.
jolancik
Gratulacje! Piękna córcia!Hej[emoji6]nie wiem czy ktoś tu mnie pamięta ale chciałam przedstawić Gabi - efekt 3 iui[emoji6]jeden niedrożny jajowod, owu tylko po jego stronie i mofo nasienia 2%. Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za każdą z Was[emoji8]
Zobacz załącznik 888486
a brałaś coś na pęknięcie pęcherzyka? ile i jakie były pęcherzyki, może się jakaś torbiel zrobiła? Jeśli bardzo kuje szczególnie przy nagłych ruchach to dla świętego spokoju zrób usg jeśli nie miałąś pęknietych pęcherzyków w czasie iui i nie robiłaś później monitoringu.
Ja niestety zgrywałam twardzielkę i myślałam, że tak ma być po punkcji jajników a potem się okazało, że torbiele mam ech... mam nadzieję, że Ciebie to ominie!
Dodam jeszcze, że genarelnie takie torbiele popęcherzykowe są nieprzyjemne ale i nie bardzo groźne, wchłaniają się w czasie okresu, w ciąży też zazwyczaj tylko wolno i trzeba na siebie uważać.
Mialam dwa zastrzyki na pęknięcie. W czasie iui okazało sie, ze pecherzyki były pęknięte. Poczekam jeszcze troche i jak nie minie to chyba pojde na usg.
Dziewczyny czy wiecie jak nasienie Waszego lubego jest/ było szykowne do iui ? Ile to mniej więcej trwało ? Trochę poczytałam o procedurach w różnych klinikach i włos stanął mi dęba. W niektórych jest to bardzo zawiła procedura. W naszym przypadku była wirówka, spojrzenie przez mikroskop i 15 -20 min czekania.
My czekaliśmy ok 20 minut. Po iui dostaliśmy wypis z parametrami nasienia.
Candygirl600
Przede wszystkim nasienie po oddaniu musi się upłynnić, żeby móc zacząć je preparować (upłynnienie to czas około 30 minut), potem odwirowanie i podkręcenie chłopaków.Dziewczyny czy wiecie jak nasienie Waszego lubego jest/ było szykowne do iui ? Ile to mniej więcej trwało ? Trochę poczytałam o procedurach w różnych klinikach i włos stanął mi dęba. W niektórych jest to bardzo zawiła procedura. W naszym przypadku była wirówka, spojrzenie przez mikroskop i 15 -20 min czekania.
redferrari
czyli pewnie nad czymś tam jajniki pracują i nie ma się co przejmowaćMialam dwa zastrzyki na pęknięcie. W czasie iui okazało sie, ze pecherzyki były pęknięte. Poczekam jeszcze troche i jak nie minie to chyba pojde na usg.
reklama
A czym to podkręcali? U nas nasienie 40 min czekało na odebranie przez lekarza a przygotowanie trwało może maks 20 min.Przede wszystkim nasienie po oddaniu musi się upłynnić, żeby móc zacząć je preparować (upłynnienie to czas około 30 minut), potem odwirowanie i podkręcenie chłopaków.
Podziel się: