Uważam tak samo ja napisała requiem. Jak nie wiesz jakiego lekarza wybrać, napisz z jakiego miasta konkretnie jesteś, wiemy że z Podlasia ale to nic nie mówi i może któraś tu lub na innym wątku będzie miał namiary na kogoś konkretnego [emoji6]No to dalej jestem w kropce :/
reklama
Myślałam nad tym całą noc co mam zrobić. I faktycznie zapiszę się na NFZ do lekarza genetyka. Któraś z Was pisała o szybkim terminie więc poproszę o numer telefonu. Sama nie mam zamiaru wymyślać sobie badań bo albo ufam lekarzowi albo sama bawię się w diagnoste. Jutro mam wizytę wspomnę swojemu lekarzowi o tej stymulacji na puste jaja i o uciekającym czasie. I albo mnie zaczyna szykować do invitro albo porostu zmienię klinikę. Ponadto dziewczyny nie wierzę w suplementy, bo apteki są tak tym wszystkim przesiąknięte że z całym szacunkiem ale niepłodność to biznes. Szukam konkretnych rozwiązań. Dziękuję za wszystkie podpowiedz, na pewno dały mi trochę do myślenia i coś tam w głowie rozjaśniło.
reqiem
Fanka BB :)
Źle sie wyraziłam [emoji4] nie suplementy jako gotowe zestawy tylko konktetnr witaminy.Myślałam nad tym całą noc co mam zrobić. I faktycznie zapiszę się na NFZ do lekarza genetyka. Któraś z Was pisała o szybkim terminie więc poproszę o numer telefonu. Sama nie mam zamiaru wymyślać sobie badań bo albo ufam lekarzowi albo sama bawię się w diagnoste. Jutro mam wizytę wspomnę swojemu lekarzowi o tej stymulacji na puste jaja i o uciekającym czasie. I albo mnie zaczyna szykować do invitro albo porostu zmienię klinikę. Ponadto dziewczyny nie wierzę w suplementy, bo apteki są tak tym wszystkim przesiąknięte że z całym szacunkiem ale niepłodność to biznes. Szukam konkretnych rozwiązań. Dziękuję za wszystkie podpowiedz, na pewno dały mi trochę do myślenia i coś tam w głowie rozjaśniło.
B6 + oeparol na śluz
Wit D ogóle ważna w płodności i przy staraniach
Wit C (ale nie rutinoskorbin) na wzomaganir fazy lutealnej i również wspomaga ruchliwość plemników
Koenzym q10 na poprawę jakości Twoich komórek (jajeczek)
Ew. acard na lepsze ukrwienie macicy.
Można szukać tych produktów w diecie, nie musisz zaraz tabsów kupować [emoji4]
redferrari
Z tymi suplementami to różnie bywa, np: mojego Emka na każdej wizycie dr pytał czy bierze suplementy, ale po punkcji kazał natychmiast odstawić, bo jak twierdzi z witaminami też nie można przesadzać... zdrowa dieta byłaby najlepsza i tyle... ale wiadomo, że człowiek - taki jak mój emek np to warzywka nie bardzo, a wiadomo, że jakość warzyw też pozostawia wiele do życzenia itd więc w chwilach kluczowych jednak bym te suplementy brała - ale to ja...
reqiem
Ja uważam, że dzieki suplementacji jestem w ciąży [emoji16] tyle lat starań, a pare miesiecy łykaliśmy witaminki, emek jakieś suplemenciki na podrasowanie chłopaków i prooooszę jaki efekt [emoji4] kto wie, może przypadek. A w ogole byłam wczoraj na prenatalnych i wszystko jest cudownie [emoji4] dzidziolek ma prawie 7cm i wierci sie jak szalony [emoji16] wczoraj wyglądało jakby ćwiczył Chodakowską haha, nóżki do góry i dół [emoji16] wieczorem jeszcze czekam na pappe ale lekarz mówi, że to formalność. Oby miał racje [emoji3]Z tymi suplementami to różnie bywa, np: mojego Emka na każdej wizycie dr pytał czy bierze suplementy, ale po punkcji kazał natychmiast odstawić, bo jak twierdzi z witaminami też nie można przesadzać... zdrowa dieta byłaby najlepsza i tyle... ale wiadomo, że człowiek - taki jak mój emek np to warzywka nie bardzo, a wiadomo, że jakość warzyw też pozostawia wiele do życzenia itd więc w chwilach kluczowych jednak bym te suplementy brała - ale to ja...
Dawaj zdjęcie dzidziolka [emoji4][emoji4]Ja uważam, że dzieki suplementacji jestem w ciąży [emoji16] tyle lat starań, a pare miesiecy łykaliśmy witaminki, emek jakieś suplemenciki na podrasowanie chłopaków i prooooszę jaki efekt [emoji4] kto wie, może przypadek. A w ogole byłam wczoraj na prenatalnych i wszystko jest cudownie [emoji4] dzidziolek ma prawie 7cm i wierci sie jak szalony [emoji16] wczoraj wyglądało jakby ćwiczył Chodakowską haha, nóżki do góry i dół [emoji16] wieczorem jeszcze czekam na pappe ale lekarz mówi, że to formalność. Oby miał racje [emoji3]
reqiem
Załączniki
reqiem
Każdy zrobi jak uważa, ja tylko daje swoje rady, które na mnie i na kilka tu osób podziałały. A nie są to jakieś leki czy ogromne dawki witamin, które spowodują przewitaminowanie organizmu [emoji4]Czasami biorąc coś co komuś pomogło Ty możesz sobie zaszkodzić. Nie ma jednej recepty na ciążę więc wiadomo.
reklama
zuzik85
Jestem po wizycie. Dzidziołki ważą 670g i 800g. Przepływy ok.
Wyszła nietolerancja glukozy czyli stan przedcukrzycowy. Zaliczyłam na cito diabetologa. Dostałam glukometr i zalecenia. Kontrola w zależności od wyników we wtorek albo piątek.
Pozdrawiam wszystkie!
Wyszła nietolerancja glukozy czyli stan przedcukrzycowy. Zaliczyłam na cito diabetologa. Dostałam glukometr i zalecenia. Kontrola w zależności od wyników we wtorek albo piątek.
Pozdrawiam wszystkie!
Podziel się: