Zmień lekarza ! Co to za sens mu odpowiadać co ma z Tobą zrobić ? To Ty masz się czuć z nim bezpieczna. Naciagaczy gonić ile się da,niektórym w głowach się poprzewracało.Wczoraj byłam na badaniach, wyniki standardowo podesłałam lekarzowi esem: lh 11,29; estradiol 364,2; progesteron 0,36
Na tel od niego czekałam kilka godzin, zadzwonił o 21:30...
mówi mi, że wyniki dziwne, jajeczko bardzo wolno się rozwija i że może powtórzmy wyniki za 2-3 dni. Ręce mi opadły. Mówię mu, że jeśli uważa, że w tym mies niebardzo jest sens robić zabieg to niech mi powie. Że ja nie mam ciśnienia, żeby robić to za wszelką cenę, bo nie o to przecież chodzi. I co On na to? „Faktycznie, racja. Proszę zgłosić się do mnie między 2-5 dniem cyklu, zrobimy usg i sprawdzimy co i jak”
Kuźwa, ręce mi opadają. Gdyby nie moja sugestia to znowu wywalilabym kasę w kosmos
reklama
kochanka328
Fanka BB :)
gratulacjeSzcześliwa jak nigdy w życiu. Miałam racje, że ten ostatni lekarz zrobił na szybko to usg i się nie zgadzało. Dobrze, ze juz mam swojego. A więc miałam usg przez BRZUCH już! I nasze maleństwo ma 2cm! Serduszko 170/min. Termin zgadza sie idealnie z OM czyli mamy dzisiaj 8t3d [emoji7] Termin 22 stycznia. Kolejna wizyta 3 lipca. Wszystko jest ok, ale z racji, ze 5 lat starań to dał mi duphaston. Mówi lepiej dmuchać na zimne. Ale doustne na szczescie. I do kolejnej wizyty mamy nie współżyć na wszelki wypadek. Zobacz załącznik 866498
zuzik85
Dziękuję, że pytasz. Mało się udzielam, ale czytam na bieżąco. Chyba poprostu nie mam nic do napisania@Zuzik a co u Was? Rośniecie? Coś wcale Cię tu nie ma, chyba że już urlopujesz [emoji6][emoji6]
Tak, rośniemy, choć powiem Ci, że myślałam, że będzie gorzej nie wiem, czy to kwestia pory roku, bo jem mnóstwo warzyw i owoców i na wadze nie wiele na plus co akurat mi pasuje.
Dzieciaki powoli się rozkrecaja i ich ulubiona pora na igraszki to pierwsza, druga w nocy
Za tydzień wizyta to dowiem się jak rosną.
Dopada mnie powoli syndrom wicia gniazda. Przyniosłam ciuszki po pierwszym dziecku, trochę dostałam od znajomej ktora miała wczesniaka, wiec rozmiar 50. Zdaję sobie sprawę, że bliźniaki będą mniejsze, ale nie wyobrażam sobie, że takie maciupkie ubranka będą dobre [emoji14] (synek urodził się 4250 i 57cm i ubieralam w 62 rozmiar, wiec wszystko mniejsze wydaje mi się jak na lalkę )
A co u Was?
zuzik85
Cudny widok! Mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza. Duphaston nie zaszkodzi, a dobrze wpływa na szyjkę macicy.Szcześliwa jak nigdy w życiu. Miałam racje, że ten ostatni lekarz zrobił na szybko to usg i się nie zgadzało. Dobrze, ze juz mam swojego. A więc miałam usg przez BRZUCH już! I nasze maleństwo ma 2cm! Serduszko 170/min. Termin zgadza sie idealnie z OM czyli mamy dzisiaj 8t3d [emoji7] Termin 22 stycznia. Kolejna wizyta 3 lipca. Wszystko jest ok, ale z racji, ze 5 lat starań to dał mi duphaston. Mówi lepiej dmuchać na zimne. Ale doustne na szczescie. I do kolejnej wizyty mamy nie współżyć na wszelki wypadek. Zobacz załącznik 866498
Bierzesz jakieś witaminy?
Termin prenatalnych wyznaczony?
Jakieś dolegliwości ciążowe?
Świetnie, cieszę się, że wszystko Ok i maluszki zdrowo rosną. Ja też rosnę i Miska też [emoji4] w porami nocnymi rozumiem, bo wstaje do toalety co dwie godziny w nocy u czuję, że mała nie śpi tylko harcuje w brzuchu [emoji16] czasami ciężko mi się ułożyć, bo mi brzuch skacze. Ja też mam wizytę za tydzień więc dowiem się ile przybyło jej w miesiąc, bo ostatnio jak byłam to coś ok 500g ważyła. Czuję jednak już, że spora dziewczyna. Zaczęła się strasznie rozpychać i to zwłaszcza po prawej stronie brzucha, dupka jej wystaje dość sporo i zaczyna się to robic troszkę bolesne, ale głaszcze ja i odpuszcza [emoji4][emoji39] masz już imiona?Dziękuję, że pytasz. Mało się udzielam, ale czytam na bieżąco. Chyba poprostu nie mam nic do napisania
Tak, rośniemy, choć powiem Ci, że myślałam, że będzie gorzej nie wiem, czy to kwestia pory roku, bo jem mnóstwo warzyw i owoców i na wadze nie wiele na plus co akurat mi pasuje.
Dzieciaki powoli się rozkrecaja i ich ulubiona pora na igraszki to pierwsza, druga w nocy
Za tydzień wizyta to dowiem się jak rosną.
Dopada mnie powoli syndrom wicia gniazda. Przyniosłam ciuszki po pierwszym dziecku, trochę dostałam od znajomej ktora miała wczesniaka, wiec rozmiar 50. Zdaję sobie sprawę, że bliźniaki będą mniejsze, ale nie wyobrażam sobie, że takie maciupkie ubranka będą dobre [emoji14] (synek urodził się 4250 i 57cm i ubieralam w 62 rozmiar, wiec wszystko mniejsze wydaje mi się jak na lalkę )
A co u Was?
Ja w końcu już biorę się za porządna wyprawkę, większość ubranek już mam, zostały mi już takie pierdoły jak kosmetyki, pieluchy i dla mnie rzeczy [emoji4]
zuzik85
Dla dziewczynki mieliśmy imię "od zawsze" z chłopcem mieliśmy trochę kłopotu, a bo ten juz tak ma, a bo w rodzinie juz jest, jakieś się mnie nie podobało, inne mężowi. Ale chyba mamy komplet i to zgodnie wybrany. Raczej juz nie zmienimyŚwietnie, cieszę się, że wszystko Ok i maluszki zdrowo rosną. Ja też rosnę i Miska też [emoji4] w porami nocnymi rozumiem, bo wstaje do toalety co dwie godziny w nocy u czuję, że mała nie śpi tylko harcuje w brzuchu [emoji16] czasami ciężko mi się ułożyć, bo mi brzuch skacze. Ja też mam wizytę za tydzień więc dowiem się ile przybyło jej w miesiąc, bo ostatnio jak byłam to coś ok 500g ważyła. Czuję jednak już, że spora dziewczyna. Zaczęła się strasznie rozpychać i to zwłaszcza po prawej stronie brzucha, dupka jej wystaje dość sporo i zaczyna się to robic troszkę bolesne, ale głaszcze ja i odpuszcza [emoji4][emoji39] masz już imiona?
Ja w końcu już biorę się za porządna wyprawkę, większość ubranek już mam, zostały mi już takie pierdoły jak kosmetyki, pieluchy i dla mnie rzeczy [emoji4]
Ja mam dużo z wyprawki po pierwszym dziecku, napewno musimy kupić wózek, drugie łóżeczko - to z takich droższych wydatków. Ale szaleć nie będę bo juz wiem jak to mniej więcej wygląda
A wszystko wyjdzie z czasem
reqiem
Właśnie miałam pytać co u Ciebie bo widze, ze lajkujesz posty, ale nic sie nie chwalisz co słychac [emoji4]Cudny widok! Mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza. Duphaston nie zaszkodzi, a dobrze wpływa na szyjkę macicy.
Bierzesz jakieś witaminy?
Termin prenatalnych wyznaczony?
Jakieś dolegliwości ciążowe?
To pochwal nam sie imionami, chyba ze na razie nie chcesz [emoji4]
Ja jestem mega spokojniejsza, bo tamta wizyta tydzień temu zamiast mnie uspokoić to wprowadziła tylko w większe rozmyslanie. Doleglowości praktycznie żadne, troche osłabienie, w głowie czasem zaświruje i jak wstane to ciemno sie robi na chwile przed oczami. Mdłości nie, ale mam takie głupie odczucia głodu. Bo albo jestem tak głodna, ze zołądek mi wywraca na druga strone, ale jak mam cos zjesc to juz nie bardzo, a jak znowu zjem dwie kromeczki małe to kolejne pół dnia czuje sie pełna jakbym trzy daniowy obiad zjadła i az mi źle z tym i nagle w sekunde przychodzi znowu ten okropny głód [emoji23]
I piersi bardzo tkliwe.
Prenatalne niby wyznaczone przez tego lekarza tydzien temu i dał mi skierowanie zebym za darmo miała chociaz mi sie nie nalezy, ale dzisiaj mój lekarz mówił, ze na nastepnej wizycie porozmawiamy o prenatalnych i zdecydujemy czy chcemy i on robi u siebie w gabinecie, wiec chyba wole juz zapłacic i miec wszystko u jednego niz kombinowac. Ale zobaczymy. Szczegolnie, ze jak tamten mi zrobil to usg i wyszlo ponad tydzien inaczej ciaza to boje sie jak prenatalne wyjdą..
Z witamin jedynie kwas ale ten 5mg.
No i wysypało mnie syfami, czoło, plecy, ramiona i dekold. I meeeega sucha skóra na ciele. I schudłam 2kg [emoji50]
redferrari
o matko jak ja się boję czy będzie zarodeczek, czy będzie serduszko... nie mogę już wytrzymać do czwartku, rano aż się zryczałam z nerwów... niech ten czas płynie szybciej
reklama
zuzik85
Duphaston jest tylko w takiej dawce. Bo to jest sztuczny progesteron.Nie wiecie czy Duphaston jest zwykle w dawce 10mg? Bo mam w domu na dacie 10mg dawke. A na recepcie nie napisał dawki tylko "duphaston" 3 op, a nie chce mi sie juz dzisiaj do apteki isc [emoji14]
Luteina ma różne dawki.
Więc wszystko ok.
Podziel się: