reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Co Tu taka cisza? Ktoś tu jeszcze żyje? Jak się czujecie?
Ja to sie czuje dwie godziny bez zarzutow, pół godziny mam jakas sennosc / lekkie mdłości / zawroty głowy i później znowu kilka godzin dobrze [emoji23]
Siedze sobie w pracy dzisiaj i sie nudze i czekam z utesknieniem na wtorek do wizyty żeby zobaczyc dzidziola bo udupczyłam sobie w głowie, ze cos za mało urósł (urosnął?? Kuzde polski trudny jezyk, a chodziłam do klasy dziennikarskiej .. ) i nie daje mi to spokoju [emoji848]

Ja to sie czuje dwie godziny bez zarzutow, pół godziny mam jakas sennosc / lekkie mdłości / zawroty głowy i później znowu kilka godzin dobrze [emoji23]
Siedze sobie w pracy dzisiaj i sie nudze i czekam z utesknieniem na wtorek do wizyty żeby zobaczyc dzidziola bo udupczyłam sobie w głowie, ze cos za mało urósł (urosnął?? Kuzde polski trudny jezyk, a chodziłam do klasy dziennikarskiej .. ) i nie daje mi to spokoju [emoji848]
Że jak za mało urósł? A ile ma teraz?

Że jak za mało urósł? A ile ma teraz?
Pierwszy raz jak byłam na wizycie to ledwo sie ukazał, ale miał 2.2mm i wychodziło tak jak wg om czyli 5t5d idealniem i byłam po prawie dwoch tygodbiach ale u innego lekarza i on w sumie tak na expresem zrobił to usg i mowi ze wszystko w porzadku, serduszko bije prawidłowo i wyjał. I dzidzia miała niecałe 8mm co wykazywało na 6t5d chyba, a wg om powinien być 7t4d.

Pierwszy raz jak byłam na wizycie to ledwo sie ukazał, ale miał 2.2mm i wychodziło tak jak wg om czyli 5t5d idealniem i byłam po prawie dwoch tygodbiach ale u innego lekarza i on w sumie tak na expresem zrobił to usg i mowi ze wszystko w porzadku, serduszko bije prawidłowo i wyjał. I dzidzia miała niecałe 8mm co wykazywało na 6t5d chyba, a wg om powinien być 7t4d.
Spokojnie ,maluszek rośnie prawidłowo [emoji6] wiek z usg na początku różni się od wieku z om, i tak właśnie ok tygodnia, bo w sumie w dzień okresu nie zaszłam w ciążę tylko tak ok 2 tyg później, dlatego z początku ta różnica, później się wszystko wyrównuje. Później nie będziesz nadążać za maluszkiem jak szybko będzie rósł. Ja dopiero co miałam transfer a już w brzuchu mam obcego wielkości prawie malej kapusty pekińskiej [emoji4] który czasami jak mi zawali to gwiazdy widzę [emoji23][emoji23] ale nie oddalabym tego uczucia za nic na świecie [emoji4][emoji4]

Spokojnie ,maluszek rośnie prawidłowo [emoji6] wiek z usg na początku różni się od wieku z om, i tak właśnie ok tygodnia, bo w sumie w dzień okresu nie zaszłam w ciążę tylko tak ok 2 tyg później, dlatego z początku ta różnica, później się wszystko wyrównuje. Później nie będziesz nadążać za maluszkiem jak szybko będzie rósł. Ja dopiero co miałam transfer a już w brzuchu mam obcego wielkości prawie malej kapusty pekińskiej [emoji4] który czasami jak mi zawali to gwiazdy widzę [emoji23][emoji23] ale nie oddalabym tego uczucia za nic na świecie [emoji4][emoji4]
No własnie z pierwszego usg sie zgadza z om, a z drugiego nagle tydzień do tyłu.

No własnie z pierwszego usg sie zgadza z om, a z drugiego nagle tydzień do tyłu.
Kochana zobacz, to zdjęcie z mojego USG serduszkowa, też jest różnica wg om był 9t1 a wg USG 8t4d więc ta różnica bardzo często się zdarza, nie ma powodów do niepokoju [emoji6] kiedy masz następną wizytę?
IMG_20180609_172922.jpg

Załączniki

• IMG_20180609_172922.jpg
    IMG_20180609_172922.jpg
    59,1 KB · Wyświetleń: 417
Kochana zobacz, to zdjęcie z mojego USG serduszkowa, też jest różnica wg om był 9t1 a wg USG 8t4d więc ta różnica bardzo często się zdarza, nie ma powodów do niepokoju [emoji6] kiedy masz następną wizytę? Zobacz załącznik 865598
Dziekuje za słowa utuchy [emoji4] niby lekarz mi mówił, ze to nornalne i ok, ale ciagle mam z tyłu głowy, ze na tym pierwszym usg sie zgadziało, a drugie nie. Ale wiem, ze aparat -aparatowu nie rowny i tak samo lekarz, bo ja pierwsza lekarka to dokładnie z każdej strony pozwoliła nam obejrzeć i aż 6zdjec dostaliśmy a tu to machnal ta kreske i nara, nawet zdjecia nie zrobił, a to prywatnie. Ide teraz we wtorek do swojego lekarza i już tylko do niego, do zadnego innego nie zagladam bo tylko sie schizuje.

reklama
Dziekuje za słowa utuchy [emoji4] niby lekarz mi mówił, ze to nornalne i ok, ale ciagle mam z tyłu głowy, ze na tym pierwszym usg sie zgadziało, a drugie nie. Ale wiem, ze aparat -aparatowu nie rowny i tak samo lekarz, bo ja pierwsza lekarka to dokładnie z każdej strony pozwoliła nam obejrzeć i aż 6zdjec dostaliśmy a tu to machnal ta kreske i nara, nawet zdjecia nie zrobił, a to prywatnie. Ide teraz we wtorek do swojego lekarza i już tylko do niego, do zadnego innego nie zagladam bo tylko sie schizuje.
No i świetnie [emoji4] wszystko jest w jak najlepszym porządku, ale rozumiem Twojstrach,on pozostanie z nami już do końca życia, dzisiaj się martwisz o maluszka w brzuszku a za kilka lat będziemy pisać i narzekać, że nie wracają do domu a noc, albo że fajki się w plecaku znalazło [emoji16] taka kolej rzeczy,mój M się smieje, że teraz będzie musiał pilnować całej wsi, bo dziewucha, jakby był chłopak to by pilnował tylko jego [emoji4][emoji4]

Do góry