reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A ja tracę nadzieje .... coś mnie tak naszło. Oczywiście cieszę się ze się wam udaje ... ale w głębi serca czuje jakaś pustkę i marzenia o dziecku są dla mnie tak odległe [emoji20] nie mogę sobie z tym poradzić, chociaż wiem, ze w stosunku co do niektórych z was przeszłam krótka drogę i pomyślicie „dziewczyno, co ty wiesz” to uważam, ze to wszystko jest takie niesprawiedliwe.. ludzie, którzy nie powinni mieć w ogóle dzieci rodzą je na potęgę jak maszynka, kobiety które stosowały antykoncepcję hormonalna zachodzą w ciąże... największe patologie, alkoholiczki i inne ćpunki zabijają lub porzucają swoje dzieci po narodzinach ... dlaczego tak się dzieje ??? [emoji30][emoji24]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Sosenka wydaje mi się, ze każda z nas ma takie myśli. Czasem traci nadzieje lub nie cieszy się na wiadomość, ze koleżanka jest w ciąży.
Doskonale to rozumiem. Sama przestałam spotykać się koleżankami które maja dzieci, bo za bardzo mnie to bolało.

Życie jest strasznie niesprawiedliwe. Czemu dobrzy ludzie umierają na ciężkie choroby (może niektorym jest znany temat Damiana i Asi z innych wątków), a te mendy, które krzywdzą i okradaja ludzi żyja sobie i ledwo na grype chorują. Tak jak mówisz tyle dzieci jest biednych, głodnych bo ktoś robi z sexu sport a dziecko to efekt uboczny. Każda z nas ma chwilę zwątpienia czy warto "tracić czas", na te starania. Ja to średnio raz w miesiącu. [emoji16] Ale później przychodzi taki moment że myślę "oczywiście za warto! W końcu się uda! " . Tyle pięknych historii dookoła, które napelniaja nadzieja. Pomysł, że te wszystkie osoby też miały chwilę zwątpienia. A jeszcze Ty Sosenka zachodzisz w ta ciaze! Nie poddawaj się teraz, idź za ciosem rób badania i walcz o swoje marzenia!

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

A ja tracę nadzieje .... coś mnie tak naszło. Oczywiście cieszę się ze się wam udaje ... ale w głębi serca czuje jakaś pustkę i marzenia o dziecku są dla mnie tak odległe [emoji20] nie mogę sobie z tym poradzić, chociaż wiem, ze w stosunku co do niektórych z was przeszłam krótka drogę i pomyślicie „dziewczyno, co ty wiesz” to uważam, ze to wszystko jest takie niesprawiedliwe.. ludzie, którzy nie powinni mieć w ogóle dzieci rodzą je na potęgę jak maszynka, kobiety które stosowały antykoncepcję hormonalna zachodzą w ciąże... największe patologie, alkoholiczki i inne ćpunki zabijają lub porzucają swoje dzieci po narodzinach ... dlaczego tak się dzieje ??? [emoji30][emoji24]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Każda z nas traciła nadzieje, i to normalny odruch...trzeba wierzyć ale z jedną rzeczą niestety się z Tobą nie zgodzę a szczerze trochę mnie to wkurzyło. Rozumiem, że uważasz, że kobiety które kiedyś stosowały antykoncepcję hormonalna teraz powinny się męczyć jak my??? No proszę Cię, sama ja kiedyś stosowalam, więc Twoim zdaniem sprawiedliwe było to, że nie mogłam zajść w ciążę przez 4 lata i że cierpię na niepłodność. Nie wiem skąd bierzecie takie zabobony ale to jest bzdura i absolutnie się z tym nie zgadzam!!! Poruszyło mnie to, że ja chcąc uniknąć niechcianej ciąży w czasach młodości, bo dla mnie dziecko musi być decyzja obojga partnerów teraz dowiaduje się, że sprawiedliwie jestem niepłodna, bo brałam tabletki anty.
Masakra, że wierzycie w takie rzeczy!!!

Napisane na RNE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Każda z nas traciła nadzieje, i to normalny odruch...trzeba wierzyć ale z jedną rzeczą niestety się z Tobą nie zgodzę a szczerze trochę mnie to wkurzyło. Rozumiem, że uważasz, że kobiety które kiedyś stosowały antykoncepcję hormonalna teraz powinny się męczyć jak my??? No proszę Cię, sama ja kiedyś stosowalam, więc Twoim zdaniem sprawiedliwe było to, że nie mogłam zajść w ciążę przez 4 lata i że cierpię na niepłodność. Nie wiem skąd bierzecie takie zabobony ale to jest bzdura i absolutnie się z tym nie zgadzam!!! Poruszyło mnie to, że ja chcąc uniknąć niechcianej ciąży w czasach młodości, bo dla mnie dziecko musi być decyzja obojga partnerów teraz dowiaduje się, że sprawiedliwie jestem niepłodna, bo brałam tabletki anty.
Masakra, że wierzycie w takie rzeczy!!!

Evelevel chyba mnie zle zrozumiałaś.
Miałam raczej na myśli to, ze zdarzają się przypadki kiedy kobieta powiedzmy zapomina o jednej tabletce albo bierze je nieregularnie i mając „pecha” zachodzi w ciąże.
Nie mówię tu o skutkach ubocznych anty lub jej plusach.
Sama długo stosowałam anty, co w moim przypadku ma sens gdyś mam PCOS.
Przeczytaj dwa razy i się zastanów zanim się uniesiesz.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Evelevel chyba mnie zle zrozumiałaś.
Miałam raczej na myśli to, ze zdarzają się przypadki kiedy kobieta powiedzmy zapomina o jednej tabletce albo bierze je nieregularnie i mając „pecha” zachodzi w ciąże.
Nie mówię tu o skutkach ubocznych anty lub jej plusach.
Sama długo stosowałam anty, co w moim przypadku ma sens gdyś mam PCOS.
Przeczytaj dwa razy i się zastanów zanim się uniesiesz.

No to tu masz swój cytat : kobiety które stosowały antykoncepcję hormonalna zachodzą w ciąże... To chyba Ty źle napisałaś a nie ja źle zrozumiałam... Umiem czytać ze zrozumieniem i zawsze zawsze czytam coś dwa razy a nawet trzy zanim się do czegoś odniose, nie robię ***** bursy ale sama przeczytaj dokładnie jak to brzmi i przeanalizuj jak mogą zrozumieć to inne osoby. Jak miałaś co innego na myśli spoko, piszę tylko to co mnie uraziło

Rownież zaczął sie u mnie cykl na clostilbegyt dodatkowo z parlodel na prolaktyne nieszczęsna czy któraś z was ma takie połączenie ?

reklama
No to tu masz swój cytat : kobiety które stosowały antykoncepcję hormonalna zachodzą w ciąże... To chyba Ty źle napisałaś a nie ja źle zrozumiałam... Umiem czytać ze zrozumieniem i zawsze zawsze czytam coś dwa razy a nawet trzy zanim się do czegoś odniose, nie robię ***** bursy ale sama przeczytaj dokładnie jak to brzmi i przeanalizuj jak mogą zrozumieć to inne osoby. Jak miałaś co innego na myśli spoko, piszę tylko to co mnie uraziło

A może po prostu czytasz to co Ty chcesz przeczytać?

To następnym razem po prostu dopytaj.

Do góry