reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja mam wszystkie wyniki OK i już od punkcji biorę 3xlutkę dowciapnie i 3xdupek doustnie:-p, obawiałam się z początku, że to za mało, bo na wątku invitro dziewczyny biorą znacznie więcej, ale gin mnie uspokoił i powiedział, że przy moich wynikach to nawet bez powinnam sobie dać rady, ale wiadomo taki dopalacz nie zaszkodzi

Sylha rozumiemy że nie chcesz zapeszać i tylko dlatego teraz nie dziękujesz-zrobisz to za 10 dni albo i wcześniej:-)

Przeglądałam nasze forum i wiele dziewczyn przestało być aktywnych, np. Agusiapela. Wiele też przeszło na dział in vitro i widza suwaczki juz ciązowe :-)

tak mi przyszło do głowy jak patrze=ę na temet tego wątku, że iui naprawdę ma bardzo słabą skuteczność...a ja tak mocno kiedyś w to wierzyłam. Byłam pewna na 100% że zatrybię za pierwszym razem, bo ja nie mam problemów żadnych tyko M ma słabe nasienie. Więc po tym jak wybrali te naj plemniczki to "radość żyć" i ciąża gwarantowana. a tu....rozczarowanie...Ciekawa jestem czy na tym forum która kolwiek dziewczyna zaciążyła przy metodzie IUI.

Sony mam nadzieję, że masz się już dobrze. Piszemy dużo żebyś miała co poczytać jak wrócisz do domu:tak:

Witajcie!
Kurcze sylha ma juz w sobie dwa babelki a ja niestety znowu porazka. Nic nie pisalam na forum bo nie chcialam zapeszac ale to i tak nic nie dalo. Podeszlam do 3 inseminacji. Plemnikow bylo 6mln (to duzo czy malo??) nawet pecherzyk pekl mi w drodze do kliniki takze lekarz powiedzial ze trafil idealnie, bo wlasnie jest swizutki plyn i owulacja, dlatego tak wierzylam w powodzenia a tu kolejny raz rozczarowanie, za kazdym razem jest mi coraz ciezej. Jakbym tak zliczyla to wszystko do kupy to zaplacilam juz jak za in-vitro. Nie wiem, bede probowac znowu bo in-vitro mnie przeraza (zastrzyki itd) i jednorazowo trzeba wydac wieksza sume pieniedzy na co mnie nie stac, no i jesli po in-vitro by sie nie udalo to juz bym sie zalamala, ze pewnie wiecej prob nawet bym nie podejmowala. Powiedzcie ile musi byc plemnikow do inseminacji? napewno jest jakies minimum, ja tym razem mialam 6mln ale nie wiem ile bylo za pierwszym i drugim razem, moze zapytam niedlugo jak pojade z ciekawosci. Powiem Wam ze mam wszystkiego dosc.
Ale skoro kazda chwali sie swoja piosenka znaczy sie pierwszym tancem z wesela to ja mialam
Czerwone Gitary - Słowo Jedyne Ty baaaardzo mi sie podoba

Lindi jeśli dobrze pamiętam to EM się udało IUI tylko coś sie teraz nie odzywa-bedzie gdzieś na tym etapie ciązy co ja

ala80 bardzo mi przykro,że się nie udało-niestety niewiem jaka ilość plemników powinna być-mnie lekarz przed IUI nie mówił ile ich jest,a ja też nie pytałam.Ale wydaje mi się, że 6mln to dużo kurde-a jak z ich ruchliwością???Mój M niby w badaniach wychodziło, że sporo ma, ale były mało ruchliwe i leukocytów było sporo.
Niestety in vitro kosztuje swoje, bo same zastrzyki naprawdę nie są az tak bolesne, bo często przepisują te w penach więc igiełka jest cienka.Tu nie ma się czego bać tylko ta cena.
Niewiem kochana co Ci doradzić-a co lekarz proponuje???

Magdusia plemniki byly bardzo dobre, ja korzystam z banku nasienia i nawet kupuje te z grupy najbardziej ruchliwych bo tak lekarz mowil ze sa lepsze i dalej nic :-( a co na to lekarz, nic nie wiem, dopiero jak pojade bede pytac co proponuje ale na IUI kolejne juz sie chyba zdecydowalam ze bede probowac. Zapytam o wszystkie badania jakie sa potrzebne w razie w do in-vitro i moze powoli zaczne sie psychicznie przygotowywac.. chociaz to tez nie jest 100% pewnosci i to jest tez niezbyt zachecajace tym bardziej ze jak poczytalam to moze i in-vitro ma 40% ale z tego ciaż zakonczonych porodem jest juz mniej. Rety jakie to jest wszystko przerazajace. Ja juz mam jakas manie, wszedzie widze kobiety w ciazy, nie widze ludzi doroslych idacych ulica, ja widze matki badz ojcow prowadzacych badz pchajacych swoje pociechy w wozkach. A co teraz bedzie ja kzacznie sie ocieplac dopiero bedzie zlot.. a ja nawet nie mam nadzieji ze moze bo wlasnie wszystko pryslo ja banka mydlana.. nic tylko siasc w kącie i ryczec do rana..

reklama
Do góry