reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Reqiem.
No właśnie...albo trzymasz je zamrożone. Albo oddajesz. Albo nie wiem...
Wszystkie opcje są sprzeczne z moimi zasadami. I jeszcze kilka kwesti. W końcu to już zarodek, dziecko, a ja mam je zamroźić I schować do lodówki. Zapładniam dwa I jeden lub dwa wszczepiam. Jak nie wyjdzie zapładniam ponownie. Każdy ma prawo do własnych decyzji. Tylko taka forma jest zgodna z moim sumieniem.
Uważam podobnie. Byłabym gotowa oddać potrzebujacej kobiecie swoje jajeczko, ale jakoś zapoldniony zarodek mój i męża to nie potrafiłabym. To nasze dziecko, a z tym mrozeniem to tylko pod warunkiem, za po nie wrócę, a jeśli nie to co? Zniszczą je? Kurcze no temat rzeka.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Uważam podobnie. Byłabym gotowa oddać potrzebujacej kobiecie swoje jajeczko, ale jakoś zapoldniony zarodek mój i męża to nie potrafiłabym. To nasze dziecko, a z tym mrozeniem to tylko pod warunkiem, za po nie wrócę, a jeśli nie to co? Zniszczą je? Kurcze no temat rzeka.

Dokładnie, rzeka. A jeśli potem uda ci się naturalnie. A w lodówce będzie jeszcze z troje. Są osoby które patrzą inaczej I mają wolną wolę. Dla mnie to bardzo ważne kwestie I dlatego decyzja o in vitro była trudna.

Dokładnie, rzeka. A jeśli potem uda ci się naturalnie. A w lodówce będzie jeszcze z troje. Są osoby które patrzą inaczej I mają wolną wolę. Dla mnie to bardzo ważne kwestie I dlatego decyzja o in vitro była trudna.
Tylko to znowu ryzykowne bo np jeżeli będzie 15 jajeczek to próbuje się zapolodnic wszystkie i zwykle udaje się np 6 szt, które się prawidłowo dzielą. A jak zdecyduje się zapłodnic dwa to mam dużo mniejsze szanse że akurat te dwa uda się zapłodnic, jeśli nie to kolejny miesiąc stymulacji. Dobrze to rozumiem ?
Strasznie się boje, że będę musiała się zdecydować na ten krok, ale za bardzo marzę o dziecku..

Ja ogólnie jestem za in vitro, uważam ze to super rozwiązanie dla par pragnących mieć dziecko... tym bardziej ze medycyna idzie do przodu i potrafią robić cuda... natosmiast czy ja bym chciała in vitro ... zastanawiałam się nie raz. Absolutnie nie potępiam i gdybym sama była zdrowa i moje jajeczka byłyby zdatne to sama bym je oddawała do banku ...
natomiast ja na ta chwile nie byłabym w stanie podjąć takiej decyzji. Nie wiem dlaczego. Po prostu. Chyba do tego trzeba dojrzeć, a przede wszystkim baaaardzo mocno zgłębić wiedzę na ten temat, rozważyć za i przeciw. Oczywiście zdaje sobie sprawę ze innym może innym o wiele łatwiej przychodzić i od „strzała” podejmują taka decyzje ... ale ja mam jakaś blokadę.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Tylko to znowu ryzykowne bo np jeżeli będzie 15 jajeczek to próbuje się zapolodnic wszystkie i zwykle udaje się np 6 szt, które się prawidłowo dzielą. A jak zdecyduje się zapłodnic dwa to mam dużo mniejsze szanse że akurat te dwa uda się zapłodnic, jeśli nie to kolejny miesiąc stymulacji. Dobrze to rozumiem ?
Strasznie się boje, że będę musiała się zdecydować na ten krok, ale za bardzo marzę o dziecku..

Pobierać można dużo. Zapładnia się 6. To jest normalna procedura. Ja pobierała bym ile się da. Zapładiała jakieś dwa dorodne. A reszte oocytów mroże. Jak nie wyjdzie rozmrażam komórke I ponownie zapładniam. Nie muszę sie znowu stymulować I robić punkcji jeśli mam zamrożone komórki. To nie zarodki. To tylko komórki. Można sie ich pozbyć jak sie uda.

Pobierać można dużo. Zapładnia się 6. To jest normalna procedura. Ja pobierała bym ile się da. Zapładiała jakieś dwa dorodne. A reszte oocytów mroże. Jak nie wyjdzie rozmrażam komórke I ponownie zapładniam. Nie muszę sie znowu stymulować I robić punkcji jeśli mam zamrożone komórki. To nie zarodki. To tylko komórki. Można sie ich pozbyć jak sie uda.
Ok teraz rozumiem [emoji4] dużo mi to rozjasniło, dzięki [emoji4]

Ja ogólnie jestem za in vitro, uważam ze to super rozwiązanie dla par pragnących mieć dziecko... tym bardziej ze medycyna idzie do przodu i potrafią robić cuda... natosmiast czy ja bym chciała in vitro ... zastanawiałam się nie raz. Absolutnie nie potępiam i gdybym sama była zdrowa i moje jajeczka byłyby zdatne to sama bym je oddawała do banku ...
natomiast ja na ta chwile nie byłabym w stanie podjąć takiej decyzji. Nie wiem dlaczego. Po prostu. Chyba do tego trzeba dojrzeć, a przede wszystkim baaaardzo mocno zgłębić wiedzę na ten temat, rozważyć za i przeciw. Oczywiście zdaje sobie sprawę ze innym może innym o wiele łatwiej przychodzić i od „strzała” podejmują taka decyzje ... ale ja mam jakaś blokadę.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Dobrze Cie rozumiem. Ja nadal mam nadzieje, że nie będe musiała podchodzić. Ale już się jakoś nastawiam, bo nie wiele mi zostało.

Czasami mi tu brakuje Waszych zdjęć żeby utożsamić wypowiedź z twarzą [emoji16]
To Ty Jadzia taka chudzinka?
Też wiele lat miałam z tym problem, za cholerę nie mogłam przytyć ani kg.. Wszyscy mi mówili że mam zacząć jeść a ja jadłam dosłownie wszystko i same kości były że mnie [emoji23]

Mam 178cm wzrostu i waze 55kg pokaże wam zdjęcie z wesela sprzed roku nic się nie zmieniło nadal tak wyglądam
1518468546-fc7e4df1ff7ed4ca-aaaaaa.jpeg
1518468553-a76bb69fbce10237-aaaaaa.jpeg

Także tego....od zawsze tak wyglądam nigdy nie ważyłam nawet 60kilo no i trzeba coś z tym zrobić.
Ja się kompletnie nie znam na tym wyniku pappa moja koleżanka tez miała to zrobione jutro wam pokaże wynik jak mi wyślę zdjęcie może ktoś to rozkmini
A mi się pojawił śluz rozciagliwy
...hmm...ciekawe co wyjdzie na USG a dzisiaj dopiero 8dc....

" kto nie walczy ten nie niańczy "

Mam 178cm wzrostu i waze 55kg pokaże wam zdjęcie z wesela sprzed roku nic się nie zmieniło nadal tak wyglądam
1518468546-fc7e4df1ff7ed4ca-aaaaaa.jpeg
1518468553-a76bb69fbce10237-aaaaaa.jpeg

Także tego....od zawsze tak wyglądam nigdy nie zażyłam nawet 60kilo no i trzeba coś z tym zrobić.
Ja się kompletnie nie znam na tym wyniku pappa moja koleżanka tez miała to zrobione jutro wam pokaże wynik jak mi wyślę zdjęcie może ktoś to rozkmini
A mi się pojawił śluz rozciagliwy
...hmm...ciekawe co wyjdzie na USG a dzisiaj dopiero 8dc....

" kto nie walczy ten nie niańczy "
Też mam 178cm i właśnie kuuupe kuuupe lat ważyłam dokładnie 55km i ani grama więcej.
Potem jak ruszyło to ruszylo samo z siebie i teraz mam tak 68kg i czuję się z tym bardzo dobrze, raz schudłam do 65kg i już było mi "za chudo"
Także doskonale Cię rozumiem.
A ile masz lat jeżeli mogę zapytać ?
Jutro masz monitoring i 9dc tak? [emoji4] może jajeczka ładnie rosna i owu przyjdzie szybciej, daj jutro znać co tam wyszło.

reklama
Do góry