reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zuzik, Eve... nie to ze mnie boli ale czuje brzuch takjakby ucisk delikatny... no i ten krzyż. Oczywiście naczytałam się internetow ze to normalne bo się macica rozciąga itd... ale nakręcam się pewnie dlatego ze ostatnio się złe to skończyło i po prostu się boje. No nic.... 20 tego mam wizytę. Zrobię ta betę we wtorek ale fajerwerków pewnie nie będzie jak mam takie blade krechy na teście

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Spokojnie, nie myśl na czarno bo nie można teraz kropka denerwować [emoji6] ha wierze ze jest Ok i pamiętaj nie wysokość bety jest ważna a jej prawidłowy przyrost. A może testy były o mniejszej czułości, może kropek się późno zaimplantowal... wszystko jest możliwe [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bardzo często ludzie mają negatywne podejście do in vitro, które wynika z ogromnej niewiedzy. Wydaje im się, że to sposób dla "bogaczy", albo leniwych, którym się chce się dłużej starać naturalnie. Wiem, bo doświadczyłam takie opinii gdy wspominałam o samym myśleniu o in vitro. Moja przyjaciółka jest bardzo religijna i jak wspomniałam o in vitro to była opinia na zasadzie, że to nie po bożemu. Ale wynika to właśnie z niewiedzy na ten temat.
Evelevel siostra jakie ma podejście do invitro? Wie z czym się zmagaliscie?
Jak ona przechodziła swoje ciążę? Bez problemowo?
Nie usprawiedliwiam jej. Tylko zastanawiam się skąd się wziął to podejście? A ogólnie wcześniej miałyście dobry kontakt?

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Nigdy ze mną na ten temat nie rozmawiała. Ona zachodziła w ciąże za pstryknięciem palców. A kontakt, moja siostra stała się taka zaraz po ślubie. Strasznie wulgarna i wywyższala się ze wszystkim. Czasami było okrągło, czasami kwadratowo. W niej po prostu jest brak empatii, uważa, ze jak coś mówi czy to do kogoś czy o kimś to tak jak ona wszyscy zareagują, oleja słowa i będą żyli dalej. Nie zdaje sobie sprawy, ze słowa potrafią ranić. Raczej w tej mojej drodze nie wspierała mnie ani trochę. Ona jest z tych co uważają, ze jak się odpuści i przestanie myśleć to się zajdzie.
Przestałam się nad tym co nią kieruje lub kierowało. Niestety ale taki proceder z jej strony już trochę trwa. Kilka lat. Zawsze jej wybaczyłam, jak coś planela albo komuś zaszkodziła i np mnie tez to dotyczyło, ale moja cierpliwość tez się kończy i to właśnie bul ten moment. Pewnie kiedyś jej wybaczę ale nigdy nie zapomnę a nasz kontakt będzie tylko i wyłącznie czysto formalny, jednak na razie nie przewiduje go wcale przynajmniej do urodzenia.

Nigdy ze mną na ten temat nie rozmawiała. Ona zachodziła w ciąże za pstryknięciem palców. A kontakt, moja siostra stała się taka zaraz po ślubie. Strasznie wulgarna i wywyższala się ze wszystkim. Czasami było okrągło, czasami kwadratowo. W niej po prostu jest brak empatii, uważa, ze jak coś mówi czy to do kogoś czy o kimś to tak jak ona wszyscy zareagują, oleja słowa i będą żyli dalej. Nie zdaje sobie sprawy, ze słowa potrafią ranić. Raczej w tej mojej drodze nie wspierała mnie ani trochę. Ona jest z tych co uważają, ze jak się odpuści i przestanie myśleć to się zajdzie.
Przestałam się nad tym co nią kieruje lub kierowało. Niestety ale taki proceder z jej strony już trochę trwa. Kilka lat. Zawsze jej wybaczyłam, jak coś planela albo komuś zaszkodziła i np mnie tez to dotyczyło, ale moja cierpliwość tez się kończy i to właśnie bul ten moment. Pewnie kiedyś jej wybaczę ale nigdy nie zapomnę a nasz kontakt będzie tylko i wyłącznie czysto formalny, jednak na razie nie przewiduje go wcale przynajmniej do urodzenia.

O niee, najgorsze myślenie jakie może być "odpuścić". Yhmm i 5 lat się tak spinam, że nie wychodzi. Moja była szefowa taka mądra była, ona szóstka dzieci, jej cała rodzinka jak króliki i ciągle tylko powtarzała, żebyśmy odpuścili i nie latali po tych lekarzach.
A co do siostry to musi mieć swoje nudne i przewidywalne życie, że Twoje ja tak interesuje. Boli ja, że jesteś " w centrum uwagi " bo się ludzie dookoła zajmują Twój problemem, a ona biedna nieszczęśliwa. Tylko ciekawe jak jej przyjdzie się zmierzyć z jakaś ciężka przeprawa w życiu, wtedy zrozumie jak potrzebne jest wsparcie bliskich.
Nie zwracaj na to uwagi, zobaczysz jak jak mówią dziewczyny przyjdzie koza do woza, niech poczuje, że zmieniłaś podejście i Cię to zabolało, Nie ma faktycznie co gadać, tłumaczyć bo i tak się obroni i wyjdzie ze to Ty ta zła.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie puszczajcie kciuków ;)

1518417263-96ad527450c6005d-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny nie puszczajcie kciuków ;)

1518417263-96ad527450c6005d-aaaaaa.jpeg

Trzymam cały czas bardzo mocno[emoji110]️[emoji110]️ w nocy nie spałam ze 3 godziny i myślałam czy dziewczyny będą dzisiaj solance powtarzać i modliłam się, żeby krechy były coraz ciemniejsze [emoji16]
Kiedy idziesz na betę?

reklama
Trzymam cały czas bardzo mocno[emoji110]️[emoji110]️ w nocy nie spałam ze 3 godziny i myślałam czy dziewczyny będą dzisiaj solance powtarzać i modliłam się, żeby krechy były coraz ciemniejsze [emoji16]
Kiedy idziesz na betę?

W środę (dopiero!!!!!). Moja klinika uznaje weryfikcje z 14 i 16 dnia.

Do góry