reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja dziewczynki zawieszą narazie starania nastąpił kryzys w moim małżeństwie więc nie jestem w stanie w tym momencie podejsc do iui trzymał kciuki za resztę dzieeczyn

" kto nie walczy ten nie niańczy "

Jadzia bardzo mi przykro, ze się pokręciło. Mam nadzieje, ze jednak dojdziecie z mężem do porozumienia i wrócisz do starań [emoji110]️[emoji110]️ trzymaj się mocno i wracaj do nas jak już będziesz gotowa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

GRUDZIEŃ

@Joaszka, @Tyczusia, @Lanolka, @Evelevel gratulujemy dwóch wyczekanych kreseczek

NOWY ROK, NOWE PLANY I NADZIEJE
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​
LUTY

13 - SOSENKA90 - beta hcg po IUI
14 - zuzik85 - beta hcg po IUI
14 - reqiem - testowanie po staraniach naturalnych
18 - anula88 - beta hcg po IUI
20 - SOSENKA90 - beta hcg i wizyta u gina
23 - Evelevel - wizyta ciążowa

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!

Mnie Kochana możesz dopisać na 02.03 badania prenatalne [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziewczynki zawieszą narazie starania nastąpił kryzys w moim małżeństwie więc nie jestem w stanie w tym momencie podejsc do iui trzymał kciuki za resztę dzieeczyn

" kto nie walczy ten nie niańczy "
Kochana, tylko nie uciekaj od nas i zakładaj tutaj i dawaj znać co u Ciebie! Mam nadzieje ze wszystko się szybko ułoży !

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Kogo, gdzie dopisać bo ostatnio mam zaległości???
Mnie możesz...tylko że nie znam terminu...oczekuje na wynik Nifty po złych wynikach papa...

Taki paradoks mnie spotkał - na początku człowiek chce żeby beta była jak najwyższa (nie robiłam ale tak to bywa...) a przy prenatalnych wysoki poziom bety (co prawda wolnej beta hcg. ..) nie wróży nic dobrego...

W tym momencie chciałabym wrócić do etapu starań...przeżywać że znów nie wyszło niż martwić się że moje dziecko może być chore...

No ale punkt widzenia...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie możesz...tylko że nie znam terminu...oczekuje na wynik Nifty po złych wynikach papa...

Taki paradoks mnie spotkał - na początku człowiek chce żeby beta była jak najwyższa (nie robiłam ale tak to bywa...) a przy prenatalnych wysoki poziom bety (co prawda wolnej beta hcg. ..) nie wróży nic dobrego...

W tym momencie chciałabym wrócić do etapu starań...przeżywać że znów nie wyszło niż martwić się że moje dziecko może być chore...

No ale punkt widzenia...

A nakreslisz na czym polegają te badania papa?

A nakreslisz na czym polegają te badania papa?

Link do: Badania prenatalne w I trymestrze (USG, test papp-a, NIPT) - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Tu jest wszystko dokładnie opisane.
Moja rada - jeśli nie chcecie przeżywać mega stresu zróbcie Nifty. Oczywiście jeśli jest to w zasięgu waszych możliwości.

"Papa" często straszy. No ale też jest lepsze niż samo usg...

Samym badaniem USG w najlepszym wypadku możemy rozpoznać ok 80% płodów z Zespołem Downa. To znaczy, ze 1/5 dzieci, które urodzi się z Zespołem Downa w USG wygląda ZUPEŁNIE prawidłowo. Jeżeli dodatkowo wykonamy test pappa, który będzie zinterpretowany łącznie z USG genetycznym jesteśmy w stanie zwiększyć czułość badania do 95%. Zatem można to rozumieć tak, ze test pappa pomaga nam zidentyfikować te chore dzieci, które w USG wyglądały PRAWIDŁOWO.

reklama
gratuluję kreseczek - miło popatrzeć...

jadzia - może po prostu potrzebna Wam chwila oddechu... starania i smutki budują w nas duże napięcie, które czasem znajduje niezbyt przyjemne ujście.. i pamiętaj, że słowa wypowiedziane w złości są niesprawiedliwe i krzywdzące - więc nie ma co ich w sercu nosić!

Do góry