reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ja dziewczynki zawieszą narazie starania nastąpił kryzys w moim małżeństwie więc nie jestem w stanie w tym momencie podejsc do iui trzymał kciuki za resztę dzieeczyn

" kto nie walczy ten nie niańczy "

Jadzia bardzo mi przykro, ze się pokręciło. Mam nadzieje, ze jednak dojdziecie z mężem do porozumienia i wrócisz do starań [emoji110]️[emoji110]️ trzymaj się mocno i wracaj do nas jak już będziesz gotowa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

GRUDZIEŃ

@Joaszka, @Tyczusia, @Lanolka, @Evelevel gratulujemy dwóch wyczekanych kreseczek

NOWY ROK, NOWE PLANY I NADZIEJE
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​
LUTY

13 - SOSENKA90 - beta hcg po IUI
14 - zuzik85 - beta hcg po IUI
14 - reqiem - testowanie po staraniach naturalnych
18 - anula88 - beta hcg po IUI
20 - SOSENKA90 - beta hcg i wizyta u gina
23 - Evelevel - wizyta ciążowa

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!

Mnie Kochana możesz dopisać na 02.03 badania prenatalne [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziewczynki zawieszą narazie starania nastąpił kryzys w moim małżeństwie więc nie jestem w stanie w tym momencie podejsc do iui trzymał kciuki za resztę dzieeczyn

" kto nie walczy ten nie niańczy "
Kochana, tylko nie uciekaj od nas i zakładaj tutaj i dawaj znać co u Ciebie! Mam nadzieje ze wszystko się szybko ułoży !

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Kogo, gdzie dopisać bo ostatnio mam zaległości???
Mnie możesz...tylko że nie znam terminu...oczekuje na wynik Nifty po złych wynikach papa...

Taki paradoks mnie spotkał - na początku człowiek chce żeby beta była jak najwyższa (nie robiłam ale tak to bywa...) a przy prenatalnych wysoki poziom bety (co prawda wolnej beta hcg. ..) nie wróży nic dobrego...

W tym momencie chciałabym wrócić do etapu starań...przeżywać że znów nie wyszło niż martwić się że moje dziecko może być chore...

No ale punkt widzenia...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie możesz...tylko że nie znam terminu...oczekuje na wynik Nifty po złych wynikach papa...

Taki paradoks mnie spotkał - na początku człowiek chce żeby beta była jak najwyższa (nie robiłam ale tak to bywa...) a przy prenatalnych wysoki poziom bety (co prawda wolnej beta hcg. ..) nie wróży nic dobrego...

W tym momencie chciałabym wrócić do etapu starań...przeżywać że znów nie wyszło niż martwić się że moje dziecko może być chore...

No ale punkt widzenia...

A nakreslisz na czym polegają te badania papa?

A nakreslisz na czym polegają te badania papa?

Link do: Badania prenatalne w I trymestrze (USG, test papp-a, NIPT) - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Tu jest wszystko dokładnie opisane.
Moja rada - jeśli nie chcecie przeżywać mega stresu zróbcie Nifty. Oczywiście jeśli jest to w zasięgu waszych możliwości.

"Papa" często straszy. No ale też jest lepsze niż samo usg...

Samym badaniem USG w najlepszym wypadku możemy rozpoznać ok 80% płodów z Zespołem Downa. To znaczy, ze 1/5 dzieci, które urodzi się z Zespołem Downa w USG wygląda ZUPEŁNIE prawidłowo. Jeżeli dodatkowo wykonamy test pappa, który będzie zinterpretowany łącznie z USG genetycznym jesteśmy w stanie zwiększyć czułość badania do 95%. Zatem można to rozumieć tak, ze test pappa pomaga nam zidentyfikować te chore dzieci, które w USG wyglądały PRAWIDŁOWO.

reklama
gratuluję kreseczek - miło popatrzeć...

jadzia - może po prostu potrzebna Wam chwila oddechu... starania i smutki budują w nas duże napięcie, które czasem znajduje niezbyt przyjemne ujście.. i pamiętaj, że słowa wypowiedziane w złości są niesprawiedliwe i krzywdzące - więc nie ma co ich w sercu nosić!

Do góry