reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Requiem nie wytrzymam tyle nie ma szans [emoji23] zrobię w piątek i mniej więcej już jakiś obraz będzie a zależy mi żeby szybko z pracy uciekać wiec we wtorek jak powtórzę to już pójdę do lekarza po l4 [emoji23]

" kto nie walczy ten nie niańczy "

reklama
Jadzia rób! Ja też bym nie wytrzymała [emoji6] objawy jakieś są [emoji39] trzymam kciuki [emoji4]
Kurcze mnie to chyba najlepiej coby ktoś uspał na ten czas po ....

Sosenka to już tuż tuż a ja zaraz po Tobie[emoji39]

Ciekawe jak moje jajca będą wyglądały we wtorek ,dziś ostatnie clo ...

Znajomi wpadną wieczorem trza się trochę wyluzowac [emoji847][emoji4]

Nigdy nie rezygnuj z tego o czym nie potrafisz przestać myśleć .... [emoji188][emoji177][emoji271]

Sosenka - urośnie na pewno - już jest okazały
jadzia - ja bym sprawdziła, co tam... 2 dni mniej nerwów i kortyzolu...
anula88 ja kończę stymulację w pn monitoring w piątek... i trudna rozmowa o tym co dalej...

Sosenka - urośnie na pewno - już jest okazały
jadzia - ja bym sprawdziła, co tam... 2 dni mniej nerwów i kortyzolu...
anula88 ja kończę stymulację w pn monitoring w piątek... i trudna rozmowa o tym co dalej...
Dla mnie ten tydzień będzie kluczowy [emoji6] wizyta wtorek potem myślę czwartek i sobota iui [emoji39] ale zobaczymy co moje jajca na to [emoji39]

No ale co jest szansa że do iui podejdzie cie?

Nigdy nie rezygnuj z tego o czym nie potrafisz przestać myśleć .... [emoji188][emoji177][emoji271]

Zrobię zrobię dziewczyny bo nie wytrzymam nie ma szans a tylko będę się domyślać w sumie moglabym zrobić test ale po co marnować kasę na testy skoro może wyjść kreska jeszcze po pozostalosciach po ovitrelle wiec szkoda stresu lepiej zrobić krew jak będzie chociaż 50 to już będę zachwycona już nie chce nawet 100 :-)

Zrobię zrobię dziewczyny bo nie wytrzymam nie ma szans a tylko będę się domyślać w sumie moglabym zrobić test ale po co marnować kasę na testy skoro może wyjść kreska jeszcze po pozostalosciach po ovitrelle wiec szkoda stresu lepiej zrobić krew jak będzie chociaż 50 to już będę zachwycona już nie chce nawet 100 :-)

Moja Droga jeżeli ovitrelle miałby sfałszowac wynik testu ciazowego to dlaczego nie miałby sfałszować wyniku bety z krwi?

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Moja Droga jeżeli ovitrelle miałby sfałszowac wynik testu ciazowego to dlaczego nie miałby sfałszować wyniku bety z krwi?

Bo stężenie 12dp będzie poniżej 5 np. 3-4 wyższy wynik może wskazywać ciążę dlatego powtarza się kolejna bete po 48h :-)
I tak bym musiała powtórzyć w poniedziałek bo lekarz tak sobie życzy ;-)

Dla mnie ten tydzień będzie kluczowy [emoji6] wizyta wtorek potem myślę czwartek i sobota iui [emoji39] ale zobaczymy co moje jajca na to [emoji39]

No ale co jest szansa że do iui podejdzie cie?

stymulację biorę jeśli stwierdzi, że jest sens robić 3 iui to podchodzimy, jeśli nie to otwieramy protokół do ivf trudno, co ma być to będzie... na pewno trzeba będzie wtedy poczekać do następnego cyklu a w tym starania naturalne... jak ja nie lubię tego czekania

reklama

Ovitrelle utrzymuje się w organiźmie do 10 dni od podania. I to jest podjednostka alfa hcg. A my badamy beta hcg ;)
Jeżeli w 12 dniu po inseminacji będzie powyżej 5, to znaczy, że coś zaskoczyło. Wtedy trzeba sprawdzić przyrost po 48 godzinach.
Jadzia pozytywnie nastawiona, więc to działa na plus dla niej :)
Dobrze, niech rok na forum dobrze się zacznie, będziemy mieć większego kopa do działania :) ;p

Do góry