reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Ovitrelle utrzymuje się w organiźmie do 10 dni od podania. I to jest podjednostka alfa hcg. A my badamy beta hcg ;)
Jeżeli w 12 dniu po inseminacji będzie powyżej 5, to znaczy, że coś zaskoczyło. Wtedy trzeba sprawdzić przyrost po 48 godzinach.
Jadzia pozytywnie nastawiona, więc to działa na plus dla niej :)
Dobrze, niech rok na forum dobrze się zacznie, będziemy mieć większego kopa do działania :) ;p
Aha to dzięki kochana za wytłumaczenie tak dokładnie tego . Ale powiedz mi dlaczego skoro to jest alfa hcg pokazuje to test ciążowy? Skoro on działa na beta-hcg? Koleżanka po pierwszej inseminacji robiła test 12dpiui i miała 1.35 a dwa dni później 0.1 od czego to zależy ja wiem ze mogła to być biochemiczna albo właśnie ovitrelle resztki

" kto nie walczy ten nie niańczy "

Już poczytalam wszystko za sprawa tego ze z osocza jest szybciej eliminowany niż z moczu dlatego w moczu może wychodzić nawet do 10dni po podaniu . Jutro mija mi 10 dni od podania wiec we wtorek mogę ponownie sprawdzić test czy faktycznie już wyparował a w piątek pójść na bhcg jeżeli wynik będzie pozytywny w poniedziałek powtórzę jeśli nie cycki do góry wstaje z kolan i podchodzę drugi raz :-)
Dzisiaj był spadek temperatury 7dpo z 37.2 na 36.9 ciekawe czy jutro odbije

Noo właśnie bo ja myślałam że to samo hcg jest w moczu jak i w krwi.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Noo właśnie bo ja myślałam że to samo hcg jest w moczu jak i w krwi.

No okazuje się ze ta alfa hcg co jest w ovitrelle to jest kopia beta hcg dlatego wykazują ja w moczu i krwi ale z krwi szybciej się wyplukuje. Wrocilam od teściowej leżę bo boli mnie okresowo brzuch a raczej jajniki raz jeden raz drugi i krzyże wiec zrobiłam sobie gorąca herbatke bo na polu chlapa ciapa wiec korzystam z lenistwa i leżę .

No okazuje się ze ta alfa hcg co jest w ovitrelle to jest kopia beta hcg dlatego wykazują ja w moczu i krwi ale z krwi szybciej się wyplukuje. Wrocilam od teściowej leżę bo boli mnie okresowo brzuch a raczej jajniki raz jeden raz drugi i krzyże wiec zrobiłam sobie gorąca herbatke bo na polu chlapa ciapa wiec korzystam z lenistwa i leżę .

Pewnie że tak, jak można to trzeba korzystać [emoji4][emoji4]

Odpoczywaj.
Ja nigdy temperatury nie mierzyłam, brak mi systematyczności...

Kciuków nie puszczam [emoji110]

Odpoczywaj.
Ja nigdy temperatury nie mierzyłam, brak mi systematyczności...

Kciuków nie puszczam [emoji110]
No spalam ze 3 godziny pojechałam do taty i testu nie kupiłam to nic jakoś wytrzymam do tego piątku.
Nie puszczaj kochana ja się modle aby jutro temperatura spowrotem wskoczyła na gore
Boli brzuszek coraz bardziej no chyba ze ovitrelle skroci mi druga fazę i @ przyjdzie po 12dniach

Jadzia nic nie skróci,nic ma nie przyjść [emoji6]

Zuzkon ja też do mierzenia temp się nie nadaje [emoji55]

Nigdy nie rezygnuj z tego o czym nie potrafisz przestać myśleć .... [emoji188][emoji177][emoji271]

reklama
A ja tak z innej beczki ,ile wasi m wstrzymują nasienie przed? Bo w sumie nie zapytalam giny ... 5 dni ? Czy już za długo?

W naszym przypadku była to przerwa aż 6 dni. I nie wiem czy to dzięki tak długiej przerwie, ale wtedy właśnie IUI się powiodła :) Było to nasze trzecie podejście do inseminacji. Za pierwszym i drugim razem iui były to jakieś 2 dni. a jutro idę na pierwszą wizytę do ginekologa sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.Zaczynam 7 tydzień :)

Do góry