reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Szczerze mówiąc, nie chce wiedzieć... swoje wypłakałam, ale idę do przodu. Tłumacze sobie to tak, ze może to nasienie było słabe, zarodek nieprawidłowy no i tyle. Natura wie co robi. Lepiej w ta stronę niż potem mieć jakieś komplikacje i wady... albo ten progesteron tak jak mówisz - Zbyt mała dawka. Myślałam, ze trzeba odczekać jeden cykl, ale lekarz powiedział ze nie ma potrzeby, idziemy do przodu. Jestem w sumie zadowolona z tej kliniki, tłumacza nam wszystko po kolei co i jak. A gdyby rzeczywiście chcieli ściągnąć kasę to od razu by mi powiedzieli in vitro - już to kiedys usłyszałam od innego pana profesorka u którego się leczyłam. Powiedział ze nie mamy szans na naturalne zajście, plemniki mojego męża to w ogóle skreślił [emoji39]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A gdzie sie leczysz?

reklama
Byłam tydz temu u prof i mówił ze to w probach zajścia w ciążę nie ma znaczenia. Przy pcos jest podwyższone razem z testosteronem

Ja miałam podwyższone z androstendionem ale nie znacznie wszystko zostało zbite sterdami

" kto nie walczy ten nie niańczy "

Dziękuję. Androstendion też trochę w górze. Na granicy normy. Dhea 11 gdzie normy to 1.3-7,5.
I prolaktyna 31 a norma to 3 do 29. Nie są to duże podwyższenia ale raczej nie pomagają.

Castagnus jem już od 3 tygodni. Niepokalnka to już ze 3 miesiące. Poczytałam też że aminokwasy takie jak teozyna, lub np. l-dopa tj. mucuna pruriens podnosi ilość dopaminy a obniża prolaktyny. I mega dawki witamina b6- czyli P-5-P.
I dziś miałam zaczynać Aromek, jak myślicie czy przy tych wahaniach brać? Chyba nie są aż tak duże a może uda mi się w trakcie trochę zbić. Poza tym to badanie z 2.01. to już może jest lepiej.

Castagnus jem już od 3 tygodni. Niepokalnka to już ze 3 miesiące. Poczytałam też że aminokwasy takie jak teozyna, lub np. l-dopa tj. mucuna pruriens podnosi ilość dopaminy a obniża prolaktyny. I mega dawki witamina b6- czyli P-5-P.
I dziś miałam zaczynać Aromek, jak myślicie czy przy tych wahaniach brać? Chyba nie są aż tak duże a może uda mi się w trakcie trochę zbić. Poza tym to badanie z 2.01. to już może jest lepiej.
Jak kazał lekarz brać to bierz

" kto nie walczy ten nie niańczy "

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

GRUDZIEŃ

@Joaszka, @Tyczusia, @Lanolka, @Evelevel gratulujemy dwóch wyczekanych kreseczek

NOWY ROK, NOWE PLANY I NADZIEJE

STYCZEŃ

26 - Evelevel - wizyta serduszkowa
26 - zuzik85 - monitoring po stymulacji
26 - SOSENKA90 - monitoring cyklu
29-30 - zuzik85 - IUI
30 - Cikulinka - przewidywany termin @ (po naturalnych szaleństwach)
31 - Nila - monitoring cyklu przed drugą IUI
31 - anula88 - monitoring cyklu

LUTY

01 - Dankaaa - testowanie po czwartej IUI
02 - jadzia715 - beta hcg po IUI
02 - reqiem - badania genetyczne
05 - agawid - wizyta u profesora (?)

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!

Ostatnia edycja:
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

GRUDZIEŃ

@Joaszka, @Tyczusia, @Lanolka, @Evelevel gratulujemy dwóch wyczekanych kreseczek

NOWY ROK, NOWE PLANY I NADZIEJE

STYCZEŃ

26 - Evelevel - wizyta serduszkowa
26 - zuzik85 - monitoring po stymulacji
26 - SOSENKA90 - monitoring cyklu
29-30 - zuzik85 - IUI
30 - Cikulinka - przewidywany termin @ (po naturalnych szaleństwach)
31 - Nila - monitoring cyklu przed drugą IUI
31 - anula88 - monitoring cyklu

LUTY

01 - Dankaaa - testowanie po czwartej IUI
01 - nuna85 - monitoring cyklu
02 - jadzia715 - beta hcg po IUI
02 - reqiem - badania genetyczne
05 - agawid - wizyta u profesora (?)
05 - nuna85 - przewidywany termin IUI

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!

Czy mam kogoś jeszcze dopisać? Przypominajcie się pod kalendarzem, albo na priv, żebym nikogo nie pominęła ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry