reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Szczerze mówiąc, nie chce wiedzieć... swoje wypłakałam, ale idę do przodu. Tłumacze sobie to tak, ze może to nasienie było słabe, zarodek nieprawidłowy no i tyle. Natura wie co robi. Lepiej w ta stronę niż potem mieć jakieś komplikacje i wady... albo ten progesteron tak jak mówisz - Zbyt mała dawka. Myślałam, ze trzeba odczekać jeden cykl, ale lekarz powiedział ze nie ma potrzeby, idziemy do przodu. Jestem w sumie zadowolona z tej kliniki, tłumacza nam wszystko po kolei co i jak. A gdyby rzeczywiście chcieli ściągnąć kasę to od razu by mi powiedzieli in vitro - już to kiedys usłyszałam od innego pana profesorka u którego się leczyłam. Powiedział ze nie mamy szans na naturalne zajście, plemniki mojego męża to w ogóle skreślił [emoji39]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A gdzie sie leczysz?

reklama
Byłam tydz temu u prof i mówił ze to w probach zajścia w ciążę nie ma znaczenia. Przy pcos jest podwyższone razem z testosteronem

Ja miałam podwyższone z androstendionem ale nie znacznie wszystko zostało zbite sterdami

" kto nie walczy ten nie niańczy "

Dziękuję. Androstendion też trochę w górze. Na granicy normy. Dhea 11 gdzie normy to 1.3-7,5.
I prolaktyna 31 a norma to 3 do 29. Nie są to duże podwyższenia ale raczej nie pomagają.

Castagnus jem już od 3 tygodni. Niepokalnka to już ze 3 miesiące. Poczytałam też że aminokwasy takie jak teozyna, lub np. l-dopa tj. mucuna pruriens podnosi ilość dopaminy a obniża prolaktyny. I mega dawki witamina b6- czyli P-5-P.
I dziś miałam zaczynać Aromek, jak myślicie czy przy tych wahaniach brać? Chyba nie są aż tak duże a może uda mi się w trakcie trochę zbić. Poza tym to badanie z 2.01. to już może jest lepiej.

Castagnus jem już od 3 tygodni. Niepokalnka to już ze 3 miesiące. Poczytałam też że aminokwasy takie jak teozyna, lub np. l-dopa tj. mucuna pruriens podnosi ilość dopaminy a obniża prolaktyny. I mega dawki witamina b6- czyli P-5-P.
I dziś miałam zaczynać Aromek, jak myślicie czy przy tych wahaniach brać? Chyba nie są aż tak duże a może uda mi się w trakcie trochę zbić. Poza tym to badanie z 2.01. to już może jest lepiej.
Jak kazał lekarz brać to bierz

" kto nie walczy ten nie niańczy "

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

GRUDZIEŃ

@Joaszka, @Tyczusia, @Lanolka, @Evelevel gratulujemy dwóch wyczekanych kreseczek

NOWY ROK, NOWE PLANY I NADZIEJE

STYCZEŃ

26 - Evelevel - wizyta serduszkowa
26 - zuzik85 - monitoring po stymulacji
26 - SOSENKA90 - monitoring cyklu
29-30 - zuzik85 - IUI
30 - Cikulinka - przewidywany termin @ (po naturalnych szaleństwach)
31 - Nila - monitoring cyklu przed drugą IUI
31 - anula88 - monitoring cyklu

LUTY

01 - Dankaaa - testowanie po czwartej IUI
02 - jadzia715 - beta hcg po IUI
02 - reqiem - badania genetyczne
05 - agawid - wizyta u profesora (?)

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!

Ostatnia edycja:
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

GRUDZIEŃ

@Joaszka, @Tyczusia, @Lanolka, @Evelevel gratulujemy dwóch wyczekanych kreseczek

NOWY ROK, NOWE PLANY I NADZIEJE

STYCZEŃ

26 - Evelevel - wizyta serduszkowa
26 - zuzik85 - monitoring po stymulacji
26 - SOSENKA90 - monitoring cyklu
29-30 - zuzik85 - IUI
30 - Cikulinka - przewidywany termin @ (po naturalnych szaleństwach)
31 - Nila - monitoring cyklu przed drugą IUI
31 - anula88 - monitoring cyklu

LUTY

01 - Dankaaa - testowanie po czwartej IUI
01 - nuna85 - monitoring cyklu
02 - jadzia715 - beta hcg po IUI
02 - reqiem - badania genetyczne
05 - agawid - wizyta u profesora (?)
05 - nuna85 - przewidywany termin IUI

"Pesymista szuka przeciwności w każdej okazji.
Optymista widzi okazję w każdej przeciwności..."

Nigdy się nie poddawaj!!!
Nigdy...nigdy...i jeszcze raz nigdy!!!

Czy mam kogoś jeszcze dopisać? Przypominajcie się pod kalendarzem, albo na priv, żebym nikogo nie pominęła ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry