reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny! Dziś ostatni dzień z clo - to moj drugi stymulowany cykl, w piątek idę na usg, jajniki bola obydwa... później ovitrelle i inseminacja... poprzedni moj cykl również był stymulowany, przygotowywalismy się do inseminacji, jednak okazało się ze prawdopodobnie przez przeziębienie męża miał leukocyty w nasieniu. Mimo to dwa tyg później dowiedziałam się ze jestem w ciąży co opisywałam na innej grupie, niestety poroniłam 15 stycznia. Udało nam się bez inseminacji, ale nie na długo... trzymajcie kciuki aby w tym cyklu było już wszystko dobrze!!

Ps: mam PCOS, jestem po laparoskopii

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Trzymam kciuki [emoji6] a ja tuż za Tobą [emoji4] usg mam 31.01 to będzie 11 dc

Nigdy nie rezygnuj z tego o czym nie potrafisz przestać myśleć .... [emoji188][emoji177][emoji271]

reklama
Cześć dziewczyny! Dziś ostatni dzień z clo - to moj drugi stymulowany cykl, w piątek idę na usg, jajniki bola obydwa... później ovitrelle i inseminacja... poprzedni moj cykl również był stymulowany, przygotowywalismy się do inseminacji, jednak okazało się ze prawdopodobnie przez przeziębienie męża miał leukocyty w nasieniu. Mimo to dwa tyg później dowiedziałam się ze jestem w ciąży co opisywałam na innej grupie, niestety poroniłam 15 stycznia. Udało nam się bez inseminacji, ale nie na długo... trzymajcie kciuki aby w tym cyklu było już wszystko dobrze!!

Ps: mam PCOS, jestem po laparoskopii

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Pamietaj o obstawieniu progesteronem po iui...przewaznie jego spadek jest przyczyna poronienia...trzymam kciuki...

Poprzednio byłam na duphastonie 2 razy dziennie, w dniu plamienia lekarz kazał 3 razy ale i tak to nic nie zmieniło [emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak szczerze to duphaston to malo. Ja tez plamilam i krwawilam. Fakt po in vitro ale krwawilam. Dostalam 2 duphastony 6 lutein dopochwowo i dwa zastrzyki prolutex...najlepiej wchlanialny progesteron...
No ale moze przyczyna poronienia bylo cos innego...
Teraz trzymam kciuki...

Tak szczerze to duphaston to malo. Ja tez plamilam i krwawilam. Fakt po in vitro ale krwawilam. Dostalam 2 duphastony 6 lutein dopochwowo i dwa zastrzyki prolutex...najlepiej wchlanialny progesteron...
No ale moze przyczyna poronienia bylo cos innego...
Teraz trzymam kciuki...

To sporo... jaka była przyczyna tego nigdy się nie dowiem już... w każdym razie miałam przepisana luteinę dopochwowa i duphaston z tego względu bo taka była procedura po inseminacji... a ze się ona nie odbyła, to kazał mi tylko brać duphaston żeby dostać okres, a okazało się ze zaszłam w ciąże (szkoda było zmarnować jajka [emoji3]) i jak się zapytałam czy mam brać tez ta luteinę to powiedział ze duphaston wystarczy .... no dziwne to bardzo - dużo niedomówień... tak jak pytaliśmy czy przeziębienie męża może mieć wpływ na nasienie- usłyszałam ze nie. Po czym wyszły te leukocyty i powiedział ze to przez przeziębienie. Mnie ręce upadają czasem... a leczymy się w prywatnej klinice.

To sporo... jaka była przyczyna tego nigdy się nie dowiem już... w każdym razie miałam przepisana luteinę dopochwowa i duphaston z tego względu bo taka była procedura po inseminacji... a ze się ona nie odbyła, to kazał mi tylko brać duphaston żeby dostać okres, a okazało się ze zaszłam w ciąże (szkoda było zmarnować jajka [emoji3]) i jak się zapytałam czy mam brać tez ta luteinę to powiedział ze duphaston wystarczy .... no dziwne to bardzo - dużo niedomówień... tak jak pytaliśmy czy przeziębienie męża może mieć wpływ na nasienie- usłyszałam ze nie. Po czym wyszły te leukocyty i powiedział ze to przez przeziębienie. Mnie ręce upadają czasem... a leczymy się w prywatnej klinice.

Tak przeziebienie ma wplyw...duzo rzeczy niestety dowiedzialam sie od innych dziewczyn a nie od lekarzy...i tak jak mowisz z prywatnych klinik...biora kase a maja tyle pacjentek ze tak do konca sie na zadnej nie skupia. Niestety trzeba czytac i pytac i dowiadywac sie samemu. Widac ze zaszlas wiec lekarz powiniem sie zaintetesowac czemu poronilas. Przy plamieniu zlecic badanie progesteronu a jakby byl ok to wyslac cie na badania np immunologiczne co spowodowalo poronienie.

reklama
Tak przeziebienie ma wplyw...duzo rzeczy niestety dowiedzialam sie od innych dziewczyn a nie od lekarzy...i tak jak mowisz z prywatnych klinik...biora kase a maja tyle pacjentek ze tak do konca sie na zadnej nie skupia. Niestety trzeba czytac i pytac i dowiadywac sie samemu. Widac ze zaszlas wiec lekarz powiniem sie zaintetesowac czemu poronilas. Przy plamieniu zlecic badanie progesteronu a jakby byl ok to wyslac cie na badania np immunologiczne co spowodowalo poronienie.

Szczerze mówiąc, nie chce wiedzieć... swoje wypłakałam, ale idę do przodu. Tłumacze sobie to tak, ze może to nasienie było słabe, zarodek nieprawidłowy no i tyle. Natura wie co robi. Lepiej w ta stronę niż potem mieć jakieś komplikacje i wady... albo ten progesteron tak jak mówisz - Zbyt mała dawka. Myślałam, ze trzeba odczekać jeden cykl, ale lekarz powiedział ze nie ma potrzeby, idziemy do przodu. Jestem w sumie zadowolona z tej kliniki, tłumacza nam wszystko po kolei co i jak. A gdyby rzeczywiście chcieli ściągnąć kasę to od razu by mi powiedzieli in vitro - już to kiedys usłyszałam od innego pana profesorka u którego się leczyłam. Powiedział ze nie mamy szans na naturalne zajście, plemniki mojego męża to w ogóle skreślił [emoji39]

Do góry