reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Madziu- tak wczoraj mi przez tel powiedział, że mam mieć "lekko pełny pęcherz" cokolwiek to znaczy:confused2:, żeby właśnie lepiej monitorować przebieg akcji, a ja jako,że z tym ostanio nie mam problemów to normalnie przed wyjazdem do kliniki skorzystam z toalety:tak: i zanim dojdzie co do czego to będzie akurat. Swoją drogą śmieszne, że pęcherz również ma w tym swój udział. :cool2:
Ala- Dzięki, ale wiesz to nie jest jeszcze 100% pewności, że się uda- dlatego taka nie do życia jestem....choć oczywiście ciągle jestem dobrej myśli to jednak bywają momenty zwątpienia- jak to każda baba- brak zdecydowania:-p

reklama
sylha musi byc dobrze i tylko dobrze :-)
sluchajcie jakie jest minimum plemnikow aby przeprowadzic inseminacje? Jakie Wy mialyscie ilosci jesli jeszcze pamietacie?

sony jak samopoczucie? Ty chyba juz na diecie.. ja jak mialam nie jesc juz dzien wczesniej to mialam zachcianki doslownie na wszystko :-) a tak poza tym jak spedzilas badz nadal spedzasz czas ze swoim M?

Bardzo dobrze spędziłam te kilka dni. No jeszcze dziś jadłam, rano śniadanie i teraz lekki obiad:) a potem zaczynam czyszczenie Fortransem 4 litry tego świństwa mam pić.

Ja mialam jakis inny srodek na przeczyszczenie ale nie podzialal na mnie wogole. Wlasciwie to wyproznilam sie dopiero ze 3 dni po zabiegu.. ale to chyba ze strachu.. mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze i szybko wrocisz do formy! Bedziemy tu na Ciebie czekac ;-)

kurcze bo tak mnie to zastanawia jaka ilosc jest dobra taka wiecie zeby byly wieksze szanse, ja niestety nie dostawalam informacji ile mi podaja ale zamierzac podpytac i stad moje pytanie bo bede chciala sobie sprawdzic.

Sylha ja tez musiałam miec pełny pęcherz do transferu więc zrobiłam to tak.Wysiusiałam się w domu a potem w drodze do kliniki wypiłam sok 0,5l ( po nim tak szybko nie sikam jak po wodzie mineralnej) i jak czekałam na transfer to też sobie walnęłam mały soczek, bo nie chciałam sie posikać.Potem mi się chciało ale bałam się więc z tym moczem chodziłam jeszcze z godzinę.

"...Podanie zarodka/zarodków przeprowadza się przy wypełnionym pęcherzu moczowym w celu ewentualnej łatwiejszej kontroli procesu przez aparaturę USG. Pacjentki z tyłozgięciem macicy nie muszą mieć pełnego pęcherza moczowego. Zaleca się, by w dniu embriotransferu kobieta nie używała perfum. Bezpośrednio przed transferem para ogląda zarodki na monitorze komputera w gabinecie transferowym, a po embriotransferze otrzymuje zdjęcia podanych zarodków. Partner może być obecny przy zabiegu. Około 10 minut po transferze zarodków pacjentka może wstać z fotela i po otrzymaniu karty z zaleceniami co do stosowania leków opuszcza klinikę..."

reklama
Do góry