reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Nie rozumiem...do iui nie podaje się takiej stymulacj8 żeby było kilkanaście pęcherzyków...może masz na myśli antralne...ich się nie bierze pod uwagę. Liczą się tylko pecherzyki dominujące. I u Ciebie były 3[emoji6]

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom
Jadzia miała stymulacje nie clo tylko zastrzykami

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dostałaś zastrzyk na tzw.pęknięcie? Ja miałam iui na pęcherzykach ok.24-26 mm. Przy 22 dopiero był zastrzyk...
Czy lekarz się trochę nie pospieszył z momentem na iui?

Jadzia miała stymulacje nie clo tylko zastrzykami

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
Ale te które się liczą to te 3 dominujące. Nie wiem po co podawać liczbę wraz z pęcherzykami antralnymi...przy ivf bywa że jest 10 dominujących ale tam są naprawdę spore dawki leków...

Nie istotne. Ważne żeby choć jeden zmienił się w dzidziusia[emoji6]

Miałam 6 zastrzykow fostimon i jeden ovitrelle na pęknięcie tyle naliczyliśmy z dominujacymi 10 pęcherzyków na USG dzisiaj ale tych małych po 11mm nie brał pod uwagę

" kto nie walczy ten nie niańczy "

Nie mówił tylko ze jak wcześniej miał 8% to teraz są na granicy ale co ma być to będzie

Ale to tylko info o morfologii...czyli budowie. A ilości nie podał? No teraz już nic nie poradzisz. Trzeba czekać [emoji6]potrzebny 1 dobry[emoji6]

Ale to tylko info o morfologii...czyli budowie. A ilości nie podał? No teraz już nic nie poradzisz. Trzeba czekać [emoji6]potrzebny 1 dobry[emoji6]

Mówił mi tak te 8% jest ok badania miał z kwietnia wiec wiecie a wyników nasienia przed zabiegiem już nie robiliśmy. Natomiast widziałam nasienie pod mikroskopem mówi ze ruchliwość jest dobra natomiast ilość trochę mało ale mówi ze czasem po abstynencji może być mało wiec mówi ze mogło być lepiej ale z tym damy rade a odnośnie moich pęcherzyków mówi ze myślał ze będą większe ale nie są zle ze pęcherzyk 19mm ma 90% szans na pęknięcie a 16mm80% wiec są dobre i jeszcze przez ta dobre urosną do 20 mm także trzeba wierzyć ze się uda :-)

Mówił mi tak te 8% jest ok badania miał z kwietnia wiec wiecie a wyników nasienia przed zabiegiem już nie robiliśmy. Natomiast widziałam nasienie pod mikroskopem mówi ze ruchliwość jest dobra natomiast ilość trochę mało ale mówi ze czasem po abstynencji może być mało wiec mówi ze mogło być lepiej ale z tym damy rade a odnośnie moich pęcherzyków mówi ze myślał ze będą większe ale nie są zle ze pęcherzyk 19mm ma 90% szans na pęknięcie a 16mm80% wiec są dobre i jeszcze przez ta dobre urosną do 20 mm także trzeba wierzyć ze się uda :-)

Różne są podejścia lekarzy[emoji6]z jednej strony wiedza może nie potrzebnie stresować, z drugiej ja wolę dokładnie wiedzieć co,jak, ile[emoji6]
No ale dodam że nam udało się iui z najgorszymi wynikami M. Także musi być dobrze[emoji6]

Różne są podejścia lekarzy[emoji6]z jednej strony wiedza może nie potrzebnie stresować, z drugiej ja wolę dokładnie wiedzieć co,jak, ile[emoji6]
No ale dodam że nam udało się iui z najgorszymi wynikami M. Także musi być dobrze[emoji6]

No i to mnie właśnie pociesza: -) tak mi pisz tak mi dobrze: -)[emoji8]

reklama
Do góry