reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Ja mam wprowadzony acard. Przy pierwszej ciazy byl problem z przeplywami. Poza tym w rodzinie mam osoby z problemami ukladu naczyniowego w tym obrzeki i zylaki. Ja bralam przez cala ciaze ale wiem ze czasami po ktoryms mc odstawiaja.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc, ja tez biore acard. Na razie nie pomogl ale robie co sie da. Biore tez niepokalanek, castagnus, mace I red clever.
Wczoraj mialam monit. 1 pecholek 19 mm, endo 9. Wszyscy lekarze na urlopie wiec iui nie bedzie. Ale jakas pozna owu sie zanosi dzis lub nawet jutro. A mam 15 dc. No coz bedziemy naturalnie sie starac. Moze jakis cud sie zdazy. A tak poza tym to z wt. na sr. moj tata mial powazny zawal wiec snu ze 3 godziny I prolaktyna jak nic pewnie skoczy ze 2 razy. Ale na szczescie dochodzi do siebie.

Witam :) W poniedziałek miałam iui, dziś z ciekawości zrobiłam test I wyszły 2 kreski, ta druga jest bardzo jasna ale jest. Czy to możliwe żeby już wykryło ciąże czy to poprostu fałszywy wynik po zastrzyku ovitrelle?

Witam :) W poniedziałek miałam iui, dziś z ciekawości zrobiłam test I wyszły 2 kreski, ta druga jest bardzo jasna ale jest. Czy to możliwe żeby już wykryło ciąże czy to poprostu fałszywy wynik po zastrzyku ovitrelle?
Niestety raczej wątpliwe że już wykryło ciążę, zastrzyk to nic innego jak mocz kobiety w ciąży i zapewne to on jest odpowiedzialny na druga kreskę. Pewniej zrobić bete z krwi chociaż uważam że również jest za wcześnie, nawet jak doszło do zapłodnienia to zarodek dopiero się zagniezdza wiec cierpliwości [emoji4]
Aaaleee oczywiście są i cuda, więc trzymamy kciuki że to jednak to [emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Raczej to pozostałości po ovitrell on utrzymuje się w organizmie do 10 dni po wykonaniu. Po iui test z krwi najwcześniej proponuje 12-13 dnia chociaż to tez czasami wątpliwe [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ostatnio dużo czytam o lekach (śledzę inne wątki i tam dziewczyny mają różne leki) i zastanawiam się czy nie zacząć brać tabletek Ovarin. Przed IUI która nam się udała, brałam przez pewien czas Inofolic, nie wiem na ile pomogło, ale wtedy się udało.
Zaczęłam też brać acard na lepsze ukrwienie macicy.
Na razie sama tak zadecydowałam, ale na najbliższej wizycie zasugeruję to lekarzowi. Jak myślicie?

Zuzik z Ovarinem nie pomogę bo nie miałam z nim do czynienia. Acard brałam przy iui ale w moim przypadku dawka 75 to mało, ja mam zakrzepicę i taka dawka to dla mnie mało, dlatego teraz mam neoparin 0,6 w zastrzykach. Ja acard brałam po iui nie przed ale dziewczyny z wątku ivf biorą od 2-3 dnia cyklu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zuzik ja bralam i ovarin i inofem i inofolic i u mnie nie pomogl...ale ja mam pcos u ciebie moze byc poprawa....co do akardu to ja bralam od dnia transferu do tydzien przed porodem

Do góry