reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej dziewczyny. Tez jestem po pierwszej próbie inseminacji. Jestem z Radomia. Tu kosztuje to 500 zł. Sam zabieg niezbyt skomplikowany i nie boli. Nie ma się czego bać. Gorzej potem jak robisz betę hcg po 14 dniach od zabiegu i jest niska... a okresu nie mam. Moje cykle są bardzo długie 36-38 dni. W dniu inseminacji pęcherzyk miał około 19-20mm. Dostałam zastrzyk dobę wcześniej. A cykl był stymulowany Lametta 2×1 i po inseminacji luteina przez 10 dni.

Hej. Co oznacza niska beta? Sprawdzałas po iui czy pękł pęcherzyk?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój wynik bety po 14 dniach od inseminacji to 0.100 ... dziś mam 34 dc i okresu brak, zwiastunów tez brak. Czekam sobie na @ .
a normy bety są różne w każdym laboratorium. Beta wykrywa ciążę juz w 1 tyg może to i dobrze bo od razu wiadomo czy się cieszyć czy wyć. Nikt mi nie sprawdził czy pęcherzyk pękł przed inseminacja. Dali mi na to zastrzyk dobę przed zabiegiem. A po zabiegu nie sprawdzałam.

Mój wynik bety po 14 dniach od inseminacji to 0.100 ... dziś mam 34 dc i okresu brak, zwiastunów tez brak. Czekam sobie na @ .
a normy bety są różne w każdym laboratorium. Beta wykrywa ciążę juz w 1 tyg może to i dobrze bo od razu wiadomo czy się cieszyć czy wyć. Nikt mi nie sprawdził czy pęcherzyk pękł przed inseminacja. Dali mi na to zastrzyk dobę przed zabiegiem. A po zabiegu nie sprawdzałam.

Taki wynik na 100% zwiastuje brak ciąży. Pisałaś ze tak długie cykle to u Ciebie norma. A jaka u Was przyczyna niepowodzeń? Gdzie się leczycie i jak długo już się starcie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Evelevel : Mam PCOS i moim problemem jest podwyższony testosteron, niski progesteron występują cykle bezowulacyjne. Maz ma batdzo duzo pkemnikow i dlatego zmniejszona ruchliwosc nie jest az takim wielkim problemem Leczylismy się w klinice Invicta w Warszawie pół roku ale nie byliśmy zadowoleni. Teraz prowadzi nas inny lekarz z Bat Med. Staramy się od czerwca 2016. Jesteśmy po 1 inseminacji.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
Kurcze.. To coś mi nie pasi. Ja jutro wieczorem mam zrobić sobie zastrzyk, a do kliniki wstawić się muszę w środę na 7.30 rano.

reklama
Hmmm tak naprawdę to pęka w każdym przypadku po innym czasie od podania. Poczujesz uklucie na pewno. Myślę że lekarz prowadzący wie co robi i jest wszystko pod kontrolą ?

Do góry