reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Chcialabym duzo komorek, nie wiem ile zapladniac, ale chcialabym jeden dobrze rozwijajacy sie zarodeczek, jeden wszczepic I potem 9 mcy, siup, dzidzius. Chciala bym nie mrozic zarodkow. Tylko wlasnie z 6-10 komorek zamrozic I jak cos to potem znow probowac zapladniac komorki itd.
Kurcze, ciezki temat. Ciezkie decyzje.

O taka opcja właśnie by mnie interesowała. 6 poszło ustawowo? Tego nie wiedziałam, czyli minimum tyle chcą zapładniać, nie można np. 4?
Nuna zastanów się, zobacz ja z 6 miałam dwie blastki gdzie nie mamy problemów z nasieniem, nie zakładaj, że będziesz miała 100/100 moim zdaniem głupotą jest zapładnianie mniejszej ilości niż 6 bo to wszystko jest loterią i może byłabyś zła na siebie, że nie masz nic. Na forum była dziewczyna która 3 zapładniała bo tak chciała i co nie miała nic. Komórki podobno nie rozmrażają się tak dobrze... Jakie masz amh?

Chcialabym duzo komorek, nie wiem ile zapladniac, ale chcialabym jeden dobrze rozwijajacy sie zarodeczek, jeden wszczepic I potem 9 mcy, siup, dzidzius. Chciala bym nie mrozic zarodkow. Tylko wlasnie z 6-10 komorek zamrozic I jak cos to potem znow probowac zapladniac komorki itd.
Kurcze, ciezki temat. Ciezkie decyzje.
Tylko nie wiem jak to finansowo wychodzi, bo może być tak, że każde rozmrożenie komórki i zapłodnienie może kosztować niewiele mniej niż cała nowa procedura od początku.
I jak np rozmrożą, a się nie zapłodni, lub zapłodni ale nie dotrwa do tej 3 doby...to może to kosztować o wiele wiecej niż jakbyś mroziła zaraz po punkcji 6.
I wogóle musisz się dowiedzieć, czy klinika zgadza się na takie pojedyncze rozmrażanie...
Spisuj sobie takie pytania i na wizycie koniecznie zapytaj o to lekarza.

Wiem o co Ci chodzi... chcesz jedno dzieciątko i boisz się co się stanie z resztą zamrożonych zarodków? A nie chcesz by trafiły np do adopcji lub utylizacji... szanuję to. :)

Cześć @Evelevel !!! Miło, że zaglądasz i że masz już konkretny plan działania i życzę Ci jak najlepiej ;)
U mnie kiepsko, po ostatnich lekach i zbyt wysokiej dawce clo zdrobiła mi się torbiel (w piątek miała 4 cm) @ nadal nie dostałam i objawów brak a dziś już 41 dc!!! Masakra! Na 7 listopada dostałam skierowanie na laparoskopie + chromoturbulacja. Dziś jadę do lekarza niech powie co dalej bo niby @ ma przyjść (może do końca tygodnia tak wywnioskował lekarz jak sprawdzał endometrium) ale to znaczy że wszystko mi się poprzesuwa i sie okaże że akurat na operacje będę miała @ i co?! Tak myśle że albo zmieni termin laparo albo niech mi zapisze antykoncepcję na 2 mies. żebym w listopadzie nie dostała. Normalnie powtarza mi się to co 2 lata temu przed pierwszą laparo. :realmad:

Jolancik i jak u lekarza? Powiedział coś? Jakiś plan oprócz tej laparoskopii?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko nie wiem jak to finansowo wychodzi, bo może być tak, że każde rozmrożenie komórki i zapłodnienie może kosztować niewiele mniej niż cała nowa procedura od początku.
I jak np rozmrożą, a się nie zapłodni, lub zapłodni ale nie dotrwa do tej 3 doby...to może to kosztować o wiele wiecej niż jakbyś mroziła zaraz po punkcji 6.
I wogóle musisz się dowiedzieć, czy klinika zgadza się na takie pojedyncze rozmrażanie...
Spisuj sobie takie pytania i na wizycie koniecznie zapytaj o to lekarza.

Wiem o co Ci chodzi... chcesz jedno dzieciątko i boisz się co się stanie z resztą zamrożonych zarodków? A nie chcesz by trafiły np do adopcji lub utylizacji... szanuję to. :)

Dziekuje zuzik. Dokladnie tak.
Jeszcze nie wiem jak zdecydujemy, jakie to beda liczby. Liczymy sie z tym ze bedzie drozej niz normalnie. Myslalam tak 4. I potem za kazdym razem 4 jesli by sie nie udawalo. Jesli wyszly by dwa, to potem bysmy probowali wszepiac drugi. Ale o drugim dziecku nie mysle bo przeciez nie wiem czy wygram wojne o jedno. Chce chociaz jedno. I pamietajac 10 lat staran lub wiecej bo czas leci, jesli bylo by jedno to bylo by 100% szczescia.
W kwesti cen, tego co mozna, a co nie to, nic jeszcze nie wiem. Jeszcze z nikim nie rozmawialismy. Juz nie dlugo.

reklama
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń."

PAŹDZIERNIK

04 - jolancik - monitoring cyklu
12 - gos1512 - histeroskopia
16 - zuzik85 - wizyta w klinice i plan na IUI

sroka - betowanie po drugiej inseminacji
justynaszatanka - czeka na @ (oby nie przylazła :) )
Candygirl - monitoring cyklu
Candygirl - IUI
Joaszka - IUI

LISTOPAD

Jolancik - laparoskopia i chromoturbulacja
Evelevel - wizyta wstępna po skierowania na badania wirusowe przed IVF
zuzik85 - być może IUI

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!

Dziewczyny, kalendarz się kurczy...kto, co, kiedy?

Do góry