reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć. Jestem tu nowa, zdecydowałam się z mężem na inseminacje bo naturalnie nie ma szans i lekarze nie wiedzą czemu bo wszystkie wyniki są bardzo dobre. Chciałabym się dowiedzieć jakie badania/dokumenty trzeba mieć żeby rozpocząć inseminacje? I ogólnie jak wygląda cały zabieg, słyszałam, że koszt takiego zabiegu to około 1000zł. Ile trzeba przejść wizyt u lekarza przed inseminacją ciekawi mnie to najbardziej ponieważ mąż pracuje za granicą i jest co 4 tyg w domu na tydzień.
Ja wprawdzie jestem jeszcze przed pierwszą inseminacją, ale powiem Ci tyle co sama wiem. Co do badań to u Nas było tak, że zaszliśmy do kliniki i powiedzieliśmy że chcemy wykonać badania potrzebne do IUI i panie same wiedziały co robić, na pewno jesteście potrzebni oboje, są to badania na HIV, Chlamydię, czystość pochwy, cytologia, określenie grupy krwi, itp. My płaciliśmy za te badania 1000 zł w Białymstoku. IUI tam to koszt 700zł już z preparatyką nasienia. Czy byłaś już u specjalisty od niepłodności?

reklama
Miałam zastrzyk z ovitrellu podany na 24 godziny przed inseminacja. Sama inseminacja była zrobiona na 1 pękniętym pęcherzyku i 1 pękającym

To na pewno zrobiłabym po 10 dniu po iui bo ovitrelle utrzymuje się w organizmie do 10-11 dni po [emoji6]myśle ze 12 dzień po będzie całkiem spoko chociaż sama zawsze robiłam 14 dnia po iui [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć. Jestem tu nowa, zdecydowałam się z mężem na inseminacje bo naturalnie nie ma szans i lekarze nie wiedzą czemu bo wszystkie wyniki są bardzo dobre. Chciałabym się dowiedzieć jakie badania/dokumenty trzeba mieć żeby rozpocząć inseminacje? I ogólnie jak wygląda cały zabieg, słyszałam, że koszt takiego zabiegu to około 1000zł. Ile trzeba przejść wizyt u lekarza przed inseminacją ciekawi mnie to najbardziej ponieważ mąż pracuje za granicą i jest co 4 tyg w domu na tydzień.

Hej. Badania tak jak koleżanka wyżej napisała plus pewnie żółtaczka. Koszty zależą od kliniki ja w swojej za badania swoje i męża płaciłam 400 zł a inseminacja 550 zł. Cała procedura wyglada tak, ze idziesz w okolicach owulacji do gina na usg czyli monitoring cyklu, następnie jak pecherzyki są odpowiedniej wielkości (20-24mm) lekarz wyznacza Ci termin iui. Nie wiem czy będziesz stymulowana i czy lekarz zaleci zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, który powinien być podany w okolicach 30 godz od iui ale tez wszystko zależy od wielkości pęcherzyków. A sam zabieg szybki, najpierw mąż idzie oddaje nasienie, czekacie na przygotowanie go do zabiegu, siadasz na samolot, lekarz wprowadza Ci cewnik i wstrzykuje nasienie. Po krzyku. 15 min zalecane na leżance jeszcze i do domu [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe staraczki zachęcam do wpisania się do naszego kalendarza taka nasza forma przypominajki[emoji6] piszcie a ja Was wpisze wystarczy data i co jest w planach na wizycie [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

czesć kochane
dawno mnie nie było ale dzielnie podczytuje
no przeżyłam jakoś ten wczorajszy dzień mowa o chrzcie..... a w zasadzie przeżylismy......nie było łatwo szczególnie jak brałam dzieciątko na ręce jak zobaczyłam oczy jacka to az mnie się beczeć chciało aż sie w drugą strone odwróciłam ale dalismy rade.....
u mnie piersi juz mniej bola za to odczuwam zblizajaca sie @...... oby nie przyszła ....mam jeszcze jakieś nadzieje dopóki nie przyjdzie pozdrawiam was

Miło Cię to widzieć @cikulinka ..... wiem jest to strasznie przykre.... Ale już jest po.... teraz głowa do gory i działamy dalej.... trzymam kciuki żeby nie przyszła ta małpa.. .... Kiedy testujesz?? Jaki krok dalej ?

A co Wam dolega? Ginekolog ogólnie zalecił Wam iui?
Ogólnie to byłam u dwóch ginekologów miałam robione różne badania, monitorowany cykl była owulacja i wszystkie wyniki oraz badania są bardzo dobre, mąż też miał robione badania i też wszystko jest ok a ciąży jak nie było tak niema. Mój ginekolog rok temu wspominał o dalszym leczeniu w klinice niepłodności ale stwierdził, żebym jeszcze poczekała bo skoro wszystko jest dobrze to ta ciąża powinna być, no właśnie tylko problem w tym że ciąży niema.

reklama
Witajcie nowe staraczki!
Anuśśśka, a czy miałaś robioną drożność jajowodów tzw hsg?
Od tego powinno się zaczynać przygodę z inseminacją. Bo jeżeli coś jest nie tak to IUI nie powiedzie się i szkoda czasu i pieniędzy.
Po drugie badania hormonalne miedzy 2 a 5 dniem cyklu. Fsh, lh, tsh.
Po trzecie badanie estradiolu i prolaktyny.
Po czwarte niektórzy lekarze od niepłodności wymagają badania na wrogość śluzu.
Po piąte monitoring owulacji.
Po szóste badania czystości pochwy na mycoplazme, uroplazme i chlamydie.
Po siódme cytologia.

Mąż badanie nasienia.
Plus te badania co koleżanka pisała czyli tzw badania wirusowe.
Jeżeli lekarz zdecyduje o wspomaganiu owulacji dostaniesz leki do stymulacji które bierze sie w pierwszych dniach cyklu. Około 8d.c masz monitoring na którym sprawdza się jak pęcherzyki zareagowały na leki. I dalej tak jak dziewczyny piszą...
Trzymam kciuki za Ciebie. Ja jestem tym szczesliwcem której IUI pomogła spełnić marzenie życia. Udało mi się po drugiej IUI.

Ostatnia edycja:
Do góry