reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A pomożecie w interpretacji wyników mojego M? Lekarz zrobiła co miała zrobic i uciekła słowa do mnie nie zamieniła. Przed preparatyka: koncentracja 25 mln/ ml ruch: A-17%B-28%w miejscuC-15% nieuchomeD40%po: 30 mln/ml ruch: 65% w pierwszym podejściu mieliśmy dużo lepsze wyniki i nic, teraz mieliśmy stymulowany.

reklama
A pomożecie w interpretacji wyników mojego M? Lekarz zrobiła co miała zrobic i uciekła słowa do mnie nie zamieniła. Przed preparatyka: koncentracja 25 mln/ ml ruch: A-17%B-28%w miejscuC-15% nieuchomeD40%po: 30 mln/ml ruch: 65% w pierwszym podejściu mieliśmy dużo lepsze wyniki i nic, teraz mieliśmy stymulowany.
Czasami nie warto patrzeć na cyferki. U nas przy pierwszej IUI wyniki bardzo dobre, a IUI nie udana. Przy drugiej IUI o wiele mniej plemników, a efektem była ciąża :)

Czasami nie warto patrzeć na cyferki. U nas przy pierwszej IUI wyniki bardzo dobre, a IUI nie udana. Przy drugiej IUI o wiele mniej plemników, a efektem była ciąża :)
Moze i masz racje daruje sobie, bo oczywiście wszystko na straty juz spisałam.. ale musze się ogarnąć i wierzyć ze sie uda:)

Moze i masz racje daruje sobie, bo oczywiście wszystko na straty juz spisałam.. ale musze się ogarnąć i wierzyć ze sie uda:)
Na sam proces zapłodnienia ma wpływ wiele czynników, nie tylko "jakość" nasienia.
Czasami może być tak, że wszystko jest pięknie, wydawać by się mogło, że teraz musi dojść do ciąży, a jednak nie dochodzi.
Bo np. to, że jest piękny pęcherzyk, to wcale nie oznacza, że ma w sobie komórkę zdolną do zapłodnienia. Może być pusty. I choć usg potwierdzi pęknięcie pęcherzyka, to nie daje gwarancji, że "wyhodowałyśmy" komórkę jajową zdolną do przyjęcia plemnika.
Nawet stymulacja nie daje nam tej gwarancji. Bo stymulujemy wzrost pęcherzyka, tylko czy w nim prawidłowo dojrzewa komórka, to tego na etapie IUI nie jesteśmy w stanie sprawdzić.

Ja mam testować w piątek.... ale.... cholera, popołudniu zauważyłam śluz taki jak zwykle przed miesiączką....:(:(:(

Ja mam testować w piątek.... ale.... cholera, popołudniu zauważyłam śluz taki jak zwykle przed miesiączką....:(:(:(

Daj znać. Trzymam kciuki.
Ja u siebie jakoś też kurcze boję się że okres się zbliża. Dziś podbrzusze mnie boli i kręgosłup na dole jak na @

Mnie też właśnie trochę kręgosłup pobolewa i jajnik prawy..... Zobaczymy jak niw to trzeba znaleźć siłę na trZecią próbę.....

reklama
ja nie wiem co myśleć... jeszcze tydzień temu byłam pełna optymizmu.. dziś... czuję strach i niepewność. Ale rozmawiałam z M... damy sobie jeszcze jedną szansę naturalnie i jeśli to nic nie da, wracamy do IUI.

Do góry