A pomożecie w interpretacji wyników mojego M? Lekarz zrobiła co miała zrobic i uciekła słowa do mnie nie zamieniła. Przed preparatyka: koncentracja 25 mln/ ml ruch: A-17%B-28%w miejscuC-15% nieuchomeD40%po: 30 mln/ml ruch: 65% w pierwszym podejściu mieliśmy dużo lepsze wyniki i nic, teraz mieliśmy stymulowany.
reklama
zuzik85
Fanka BB :)
Czasami nie warto patrzeć na cyferki. U nas przy pierwszej IUI wyniki bardzo dobre, a IUI nie udana. Przy drugiej IUI o wiele mniej plemników, a efektem była ciążaA pomożecie w interpretacji wyników mojego M? Lekarz zrobiła co miała zrobic i uciekła słowa do mnie nie zamieniła. Przed preparatyka: koncentracja 25 mln/ ml ruch: A-17%B-28%w miejscuC-15% nieuchomeD40%po: 30 mln/ml ruch: 65% w pierwszym podejściu mieliśmy dużo lepsze wyniki i nic, teraz mieliśmy stymulowany.
Moze i masz racje daruje sobie, bo oczywiście wszystko na straty juz spisałam.. ale musze się ogarnąć i wierzyć ze sie udaCzasami nie warto patrzeć na cyferki. U nas przy pierwszej IUI wyniki bardzo dobre, a IUI nie udana. Przy drugiej IUI o wiele mniej plemników, a efektem była ciąża
zuzik85
Na sam proces zapłodnienia ma wpływ wiele czynników, nie tylko "jakość" nasienia.Moze i masz racje daruje sobie, bo oczywiście wszystko na straty juz spisałam.. ale musze się ogarnąć i wierzyć ze sie uda
Czasami może być tak, że wszystko jest pięknie, wydawać by się mogło, że teraz musi dojść do ciąży, a jednak nie dochodzi.
Bo np. to, że jest piękny pęcherzyk, to wcale nie oznacza, że ma w sobie komórkę zdolną do zapłodnienia. Może być pusty. I choć usg potwierdzi pęknięcie pęcherzyka, to nie daje gwarancji, że "wyhodowałyśmy" komórkę jajową zdolną do przyjęcia plemnika.
Nawet stymulacja nie daje nam tej gwarancji. Bo stymulujemy wzrost pęcherzyka, tylko czy w nim prawidłowo dojrzewa komórka, to tego na etapie IUI nie jesteśmy w stanie sprawdzić.
MoKa
Ja mam testować w piątek.... ale.... cholera, popołudniu zauważyłam śluz taki jak zwykle przed miesiączką....
Daj znać. Trzymam kciuki.
Ja u siebie jakoś też kurcze boję się że okres się zbliża. Dziś podbrzusze mnie boli i kręgosłup na dole jak na @
reklama
Podziel się: