reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
To prawda biolog- bo u nich tylko ten ma podpisana umowę na zabiegi jest super. Bardzo się udziela i dużo pomaga. A lekarz... ciężko powiedzieć ja jestem zadowolona moja 3 iui się powiodła właśnie u niego ale niestety w 6 tyg poroniłam. On ma bardzo dużo pacjentek wiec jest taki mało kojarzący jeśli mu się nie przypomni historii. Nie mówi bardzo dużo podczas wizyt podaje same konkrety ale jest miły. Niestety jego wada jest notoryczne spóźnialstwo co np mojego męża strasznie denerwuje ale ja podchodzę do tego z

takiej strony ze jeśli ma być skuteczny to musi mieć dużo pacjentek co wiąże się z brakiem czasu i pamięci [emoji16] i strasznie ciężko się jest do Noego umówić rezerwacja na wizyty to min z 2 tyg wyprzedzeniem bo inaczej może być lipa. Ja się nauczyłam rezerwować wizyty np na miesiąc w przód i jest Ok. W razie czego mam do niego nr tel i dzwonię to stara się mnie gdzieś wciskać albo idę do szpitala gdzie ma dyżur. Od mikrobiologa dostaliśmy info ze rak naprawdę w lbn jest 3 dobrych lekarzy od leczenia niepłodności [emoji6] nie mogę Cię namówić na wybranie mojego tez dostałam na niego namiar od znajomej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ok dzieki za info a co do samego zabiegu IuI to jak sie przygotowujesz?stymulaja jakie leki?mi sie raz udalo w tamtym roku ale naturalnie i tez na krotko a sam zabieg IuI nigdy sie nie powiodl. Nam tez biolog sugerowal ze jest kilku lekarzy znajacych sie na rzeczy w Lublinie ja narazie jestem u dr Stettnera i w sumie jestem zadowolona z opieki tylko efektow brak...a jakie ma wyniki twoj maz?u nas w ovum slabe,a tutaj calkiem przyzwoite wiec ciezko to ogarnac...bierzesz pregnyl przed zabiegiem i ile po zastrzyku masz Iui?dzieki za info ☺moze cos podpowiesz

reklama
To prawda biolog- bo u nich tylko ten ma podpisana umowę na zabiegi jest super. Bardzo się udziela i dużo pomaga. A lekarz... ciężko powiedzieć ja jestem zadowolona moja 3 iui się powiodła właśnie u niego ale niestety w 6 tyg poroniłam. On ma bardzo dużo pacjentek wiec jest taki mało kojarzący jeśli mu się nie przypomni historii. Nie mówi bardzo dużo podczas wizyt podaje same konkrety ale jest miły. Niestety jego wada jest notoryczne spóźnialstwo co np mojego męża strasznie denerwuje ale ja podchodzę do tego z takiej strony ze jeśli ma być skuteczny to musi mieć dużo pacjentek co wiąże się z brakiem czasu i pamięci [emoji16] i strasznie ciężko się jest do Noego umówić rezerwacja na wizyty to min z 2 tyg wyprzedzeniem bo inaczej może być lipa. Ja się nauczyłam rezerwować wizyty np na miesiąc w przód i jest Ok. W razie czego mam do niego nr tel i dzwonię to stara się mnie gdzieś wciskać albo idę do szpitala gdzie ma dyżur. Od mikrobiologa dostaliśmy info ze rak naprawdę w lbn jest 3 dobrych lekarzy od leczenia niepłodności [emoji6] nie mogę Cię namówić na wybranie mojego lekarza ale ja tez dostałam na niego namiar od znajomej.

Ja narazie przygotowuje sie do kolejnej Iui a pozniej moze laparoskopia i ponowne spr droznosci bo w sumie tylko to mi jeszcze zostalo do wyczerpania mozliwosci ...a czas leci niestety. A ty jakie dalsze plany?☺

Ja narazie przygotowuje sie do kolejnej Iui a pozniej moze laparoskopia i ponowne spr droznosci bo w sumie tylko to mi jeszcze zostalo do wyczerpania mozliwosci ...a czas leci niestety. A ty jakie dalsze plany?[emoji5]

Ja każdy cykl stymulowany clo. Na Ok 30 godz przed iui dostawałam pregnyl i iui ale zawsze przed samym zabiegiem i dwa dni po miałam robione usg by sprawdzić pecherzyki przed czy jeszcze nie pękły a po czy już pękły. Stettner jest bardzo dobrym lekarzem. Robił mi usg kiedy mi neta spadła wyjaśnił wszystko po kolejki i zajął się mną jak swoją pacjentka bo mój gin był wtedy na nartach. Mój Małż ma bardzo dobre wyniki nawet jak to nasz biolog stwierdził, ze mógłby obdarować całe województwo [emoji23] u mnie stwierdzono wrogi śluz dlatego polecono nam iui. A Stettner określił coś co dalej jak się następna nie powiedzie?

Ja każdy cykl stymulowany clo. Na Ok 30 godz przed iui dostawałam pregnyl i iui ale zawsze przed samym zabiegiem i dwa dni po miałam robione usg by sprawdzić pecherzyki przed czy jeszcze nie pękły a po czy już pękły. Stettner jest bardzo dobrym lekarzem. Robił mi usg kiedy mi neta spadła wyjaśnił wszystko po kolejki i zajął się mną jak swoją pacjentka bo mój gin był wtedy na nartach. Mój Małż ma bardzo dobre wyniki nawet jak to nasz biolog stwierdził, ze mógłby obdarować całe województwo [emoji23] u mnie stwierdzono wrogi śluz dlatego polecono nam iui. A Stettner określił coś co dalej jak się następna nie powiedzie?

No to u mnie bardzo podobnie cala procedura jak u ciebie, narazie mi sie dobrze wspolpracuje☺z doktorem, w ovum bylo bardziej tasmowo. Wspomnial ze zrobi laparoskopie z histeroskopia jeszcze jesli dalej nic u nas do konca nie wiadomo po czyjej stronie lezy problem w ovum twierdzono ze zle wyniki meza a tutaj ze ok. A ty mialas kiedys IuI w ovum bo dr szkodziak tez tam chyba przyjmuje czy zawsze w cmch?

Sorrki wkleilam odpowiedz do twojego linka☺jeszcze nie ogarniam jak poruszac sie na forum dzisiaj sie zalogowalam

U mnie cala procedura bardzo podobnie jak u ciebie, narazie mi sie dobrze wspolpracuje z dr, w ovum bylo bardziej tasmowo. Wspomnial ze zrobi laparoskopie z histeroskopia, jesli dalej nic. Ty mialas kiedys Iui w ovum bo dr szkodziak tez tam chyba przyjmuje czy zawsze w cmch?

U mnie cala procedura bardzo podobnie jak u ciebie, narazie mi sie dobrze wspolpracuje z dr, w ovum bylo bardziej tasmowo. Wspomnial ze zrobi laparoskopie z histeroskopia, jesli dalej nic. Ty mialas kiedys Iui w ovum bo dr szkodziak tez tam chyba przyjmuje czy zawsze w cmch?

Nie byłam nigdy w Ovum od razu przyszłam do cmch do Szkodziaka. Wiem ze on tam przyjmuje ale słyszałam ze właśnie maja bardzo mało czasu na 1 pacjentkę max 15 min a w cmch to jest klinika Stattnera a oni są znajomymi wiec może więcej czasu poświecić na wizytę [emoji6] uda się zobaczysz a jakie badania Twój M robił? Czy zwykle badania nasienia czy może jakieś bardziej szczegółowe?

Nie byłam nigdy w Ovum od razu przyszłam do cmch do Szkodziaka. Wiem ze on tam przyjmuje ale słyszałam ze właśnie maja bardzo mało czasu na 1 pacjentkę max 15 min a w cmch to jest klinika Stattnera a oni są znajomymi wiec może więcej czasu poświecić na wizytę [emoji6] uda się zobaczysz a jakie badania Twój M robił? Czy zwykle badania nasienia czy może jakieś bardziej szczegółowe?
Dzieki za slowa otuchy☺tu masz racje ze wiecej czasu na pacjetke zdecydowanie w sumie to nie robil jeszcze dna ani hbs ale po wynikach w cmch te parametry sa dosc dobre wiec caly czas licze ze moze sie uda.bierze duzo suplementow wiec moze to tez pomoglo mial tez embolizacje zylakow wiec troche sie tego nazbieralo... nie wiem tylko do ilu Iui probowac, chyba az sie uda... zawsze zostaje in vitro ale jakos sie do tego nie spiesze...

reklama

Ja się kiedyś pytałam Szkodziaka do ilu razy próbować i powiedział ze on zaleca 5-6 max bo później już nie ma sensu i pozostaje tylko in vitro. Ja jak na razie nie mam zaleceń na to ale noe wykluczam chociaż chciałabym żeby iui może w czerwcu albo max w lipcu już się powiodło. Na razie czekam na badania i wizytę w szpitalu w celu diagnozy poronień i próbujemy dalej [emoji6] ale jesteś w dobrych rękach. Ja proponuje zrobić dna i hbs bo to poleca zrobić mikrobiolog mój M pomimo doskonałego nasienia zrobił i w rym kierunku jesteśmy spokojni [emoji12]

Do góry