Cikulinka Ty i Wy DziewcZyny też dajecie mi siłę i walkę.. . Ale nie mogę zrozumieć czemu innym się udało bez problemow większych.. . A my tyle 2.5 roku i nic... ile to potrwa... ehh te wysztkie leki pieniądze mam nadzieję ze w końcu nam się uda.... już wystarczy.... jestem zmęczona.... ale wiem że nie możemy się poddać... no lekarz mówił że wyniki mąż ma ok do inseminacji... nie są super Ale są dobre a po preparytyce git.... mąż mnie wspiera i czasem sam łapie doły.... czuje że @ się zbliża więc czekam na okres i przygotowania do kolejnej iui może będzie szczęśliwa..... ja dopiero po pierwszej a Ty już tyle razy... trzymam mocno kciuki żeby się udało !!!!!No już teraz musi zaskoczyć noo
reklama
Cos_tam_marze
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa. I w sumie u nas jeszcze świeze. Po pierwszej ciazy w 22tc stwierdzono wiele wad dzieciątka. Prawdopodobnie mój M ma problem z chromosomami, aberacja. Czy w takich sytuacjach jest możliwa insyminacja czy to już in vitro i tylko od nasienia dawcy? ;( jestem zalamana.
Witak Rad84... miałam pierwsza iui i miał podane 30 ml a ruch był ok 70 % nie pamiętam dokładnie.... teraz przyjmuje fertilman plus , dodatkowo l-karnityne, maca , witamina c oraz cynk i selen. Sama już nie wiem czy to pomoże teraz zmieniłam mu troche dawki ..... a leczę sie w Gdyni Gameta ... a Ty podaejsz Swojemu M jakies suplementyy ?
jolancik
Fanka BB :)
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,
MAJ
11 – zuzik85 - testowanie po naturalnych staraniach (Parens Rzeszów)
12 - Bubu19821 (II) - testowanie po naturalnych staraniach (Szczecin)
15 - MoKa - (I) - beta hcg, Gyncentrum Katowice
15 - cikulinka (V) - monitoring cyklu
16 - froncia (I) - testowanie
18 – gooossia17 (II) – beta hcg, Procreas Szczecin
23 - Bubu19821 (II) - wizyta w spr. in vitro (Szczecin)
CZERWIEC
09-11 – Evelevel (III) – badania szpitalne, Lublin
Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!
M@gda
Moderatorka
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa. I w sumie u nas jeszcze świeze. Po pierwszej ciazy w 22tc stwierdzono wiele wad dzieciątka. Prawdopodobnie mój M ma problem z chromosomami, aberacja. Czy w takich sytuacjach jest możliwa insyminacja czy to już in vitro i tylko od nasienia dawcy? ;( jestem zalamana.
Witaj,
Sorki dziewczyny, że się wtrącam w wasz wątek, który tylko podczytuję (i niezmiennie wam kibicuję).
Ale odpowiem na pytanie koleżanki.
Najlepiej jakbyś dokładnie dowiedziała się w jakiejś klinice leczenia niepłodności jakie macie szanse na własne dziecko, czyli z nasienia męża. Jeśli zdecydujecie się spróbować z nasieniem męża, zapewne zaproponowane wam zostanie in vitro z badaniem genetycznym zarodów w 5tej dobie. Podchodzisz do stymulacji, pobiera się jajeczka, i chociaż zazwyczaj jest obostrzenie i można zapłodnić max 6 jajeczek, wasza historia daje wskazanie na zapłodnienie wszystkich pobranych. Z tych które będą się ładnie dzielić i dotrwają do 5 doby (ok 20-25%, choć tu już jest sprawa indywidualna pary, bo u jednych więcej u innych mniej) zostanie pobrana próbka i wysłana do badań genetycznych. Zdrowe zarodki bedą ci podane (oczywiście nie wszystkie na raz i w zależności ile ich będzie). Trzeba tylko pamiętać, że nie z każdego podanego zarodka będzie dzidzia, bo nie każdy się przyjmie. I że... niestety badania genetyczne są bardzo drogie.
Inna opcją jest wykorzystanie nasienia dawcy, i tu nie jestem pewna, ale być może inseminacja wystarczy.
Oczywiście w obu przypadkach czeka was szereg badań.
Ja sama jestem w ciąży po in vitro - to nic strasznego. Na wątku Link do: Kto po in vitro? też są dziewczyny po badaniach genetycznych. Jeśli chciałabyś się czegoś więcej dowiedzieć, podpytać o dobrą klinike robiącą takie badania - zapraszamy!!!
Mi sie wydaje ze 30 mln to bardzo dobry wynik ja mialam duzo mniej...a ruch 70 to juz w ogole czy normie 40 to swietny wynik moj tez bierze duzo suplementowWitak Rad84... miałam pierwsza iui i miał podane 30 ml a ruch był ok 70 % nie pamiętam dokładnie.... teraz przyjmuje fertilman plus , dodatkowo l-karnityne, maca , witamina c oraz cynk i selen. Sama już nie wiem czy to pomoże teraz zmieniłam mu troche dawki ..... a leczę sie w Gdyni Gameta ... a Ty podaejsz Swojemu M jakies suplementyy ?
reklama
Podziel się: