reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć DziewcZyny.... ja byłam dziś na wizycie i miałam iui jestem w szoku bo miałam aż 3 pęcherzyki.. . Dostałam zastrzyk na pęknięcie na dwie godz przed iui zobaczymy czy sie uda.... nie wiem co się stało ale pierwszy raz miałam 3 pęcherzyki bez leków.. .. hmmm... może to będzie ten czas.. .. oby.. trzymam kciuki Moka...
Trzymam kciuki za powodzenie :)Im więcej pęcherzyków, tym większe szanse :)

No właśnie leków żadnych nie dostałam.... I tylko jak nie dostanę okresu to mam zbadać progesteron i betahcg zrobić..... I wysłać na email lekarzowi.... są gdzie robisz iui??
Ja też nigdy nie dostawałam leków po iui. Mój lekarz twierdził, że nie są potrzebne.

ja też nie... tylko kwas foliowy i test ciążowy w dniu spodziewanej zwykle miesiączki.

Tak lekarz sie pytał czy chcemy iui bo wiadomo jest szansa na trojaczki.. co ma być to będzie..... nic teraz czekamy... no j Jeszcze będziemy dZiałać naturalnie.. . ja ogólnie progesteron miałam w porZądku..... teraz już na nic nie mam wpływu tylko mieć nadzieję i się nie stresować..... byłam naprawdę w szoku bo nigdy nie miałam tyle pęcherzyków......

Czyli moim zdaniem trochę za wcześnie ta IUI. Zastrzyk podaje się z reguły na 36 h do 42h przed inseminacją. Pęcherzyki mogą nie zdążyć pęknąć.
Dokładnie. Mi też się tak wydaje. Moje dwie nie udane inseminacje były po 18 h od zastrzyku. Za wcześnie...

Ogólnie to ja wiem że musi minąć jakiś czas...ale widocznie miał w tym jakiś pomysł plan.. nie wiem... może pekna po paru godzinach a moze dopiero za dwa dni.... zobaczymy..... plemniki trochę też żyją więc nadzieja jest........ co ma byc to będzie.... mam tylko nadzieje ze wiedział lekarz co robi...

No i już po :) Miałam dwa dorodne pęcherzyki 23 i 24 mm, jeden po prawej a drugi po lewej stronie :) Endometrium 10 - lekarka mówiła że bardzo ładne.
Z zaleceń to zero gorących kąpieli i najlepiej prysznic, odpada oczywiście sauna, solarium. Mam też sobie siłownię i sporty odpuścić oraz noszenie ciężkich rzeczy i unikać stresu.
Za dwa dni kontrolne USG czy pęcherzyki pękły i wtedy decyzja czy jakieś leki.
Testowanie za 14 dni

Super to dziękuję też sie do nich dostosuje.... to trzymam kciuki.... byłaś na cyklu naturalnym czy stymulowanym ??

reklama
Do góry