reklama
natalix0
Fanka BB :)
Trzymam kciuki za powodzenieCześć DziewcZyny.... ja byłam dziś na wizycie i miałam iui jestem w szoku bo miałam aż 3 pęcherzyki.. . Dostałam zastrzyk na pęknięcie na dwie godz przed iui zobaczymy czy sie uda.... nie wiem co się stało ale pierwszy raz miałam 3 pęcherzyki bez leków.. .. hmmm... może to będzie ten czas.. .. oby.. trzymam kciuki Moka...
natalix0
Ja też nigdy nie dostawałam leków po iui. Mój lekarz twierdził, że nie są potrzebne.No właśnie leków żadnych nie dostałam.... I tylko jak nie dostanę okresu to mam zbadać progesteron i betahcg zrobić..... I wysłać na email lekarzowi.... są gdzie robisz iui??
Tak lekarz sie pytał czy chcemy iui bo wiadomo jest szansa na trojaczki.. co ma być to będzie..... nic teraz czekamy... no j Jeszcze będziemy dZiałać naturalnie.. . ja ogólnie progesteron miałam w porZądku..... teraz już na nic nie mam wpływu tylko mieć nadzieję i się nie stresować..... byłam naprawdę w szoku bo nigdy nie miałam tyle pęcherzyków......
Bubu19821
Dokładnie. Mi też się tak wydaje. Moje dwie nie udane inseminacje były po 18 h od zastrzyku. Za wcześnie...Czyli moim zdaniem trochę za wcześnie ta IUI. Zastrzyk podaje się z reguły na 36 h do 42h przed inseminacją. Pęcherzyki mogą nie zdążyć pęknąć.
Ogólnie to ja wiem że musi minąć jakiś czas...ale widocznie miał w tym jakiś pomysł plan.. nie wiem... może pekna po paru godzinach a moze dopiero za dwa dni.... zobaczymy..... plemniki trochę też żyją więc nadzieja jest........ co ma byc to będzie.... mam tylko nadzieje ze wiedział lekarz co robi...
MoKa
No i już po
Miałam dwa dorodne pęcherzyki 23 i 24 mm, jeden po prawej a drugi po lewej stronie
Endometrium 10 - lekarka mówiła że bardzo ładne.
Z zaleceń to zero gorących kąpieli i najlepiej prysznic, odpada oczywiście sauna, solarium. Mam też sobie siłownię i sporty odpuścić oraz noszenie ciężkich rzeczy i unikać stresu.
Za dwa dni kontrolne USG czy pęcherzyki pękły i wtedy decyzja czy jakieś leki.
Testowanie za 14 dni
Z zaleceń to zero gorących kąpieli i najlepiej prysznic, odpada oczywiście sauna, solarium. Mam też sobie siłownię i sporty odpuścić oraz noszenie ciężkich rzeczy i unikać stresu.
Za dwa dni kontrolne USG czy pęcherzyki pękły i wtedy decyzja czy jakieś leki.
Testowanie za 14 dni
reklama
Podziel się: