reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny ! Dlugo nie pisalam znowu bo jakos tak nie ma kiedy ;) ale caly czas podczytuje :) czekam na wiecej pozytywnych wiesci na forum...

Cikulinka ???? Czy bedziemy swietowac???:))))

U mnie @ powinna przyjsc dzis ale zaskoczyla mnie i przyszla z soboty na niedziele okropnie cierpialam :( masakra ! Czyli pierwszy cykl staran po IUI nir wypalil i jedziemy dalej :) do lekarza umowie sie dopiero na czerwiec bo teraz nie dam rady wyjezdzam na szkolenie ;) i wtedy omowie z ginem wszystko co dotyczy in vitro :) ostatnoo mam zle dni i w ogole wszystko mniw dobija bo i tak bon stop slysze ze ktos z moich znajomych zostanie rodzicem no ale coz ..takie zycie ! Troche mysle zeby pojechac jeszcze na konsultacje do innego lekarza myslalam o lublinie.. Czy ktoras z Was moze kogos polecic ? Maz nalega zebym jeszcze gdzies skonsultowala ?

Ooooo... super czyli tak jak u mnie wczoraj wizyta z pęcherzykami i zastrzyk a dziś IUI
Czyli moim zdaniem trochę za wcześnie ta IUI. Zastrzyk podaje się z reguły na 36 h do 42h przed inseminacją. Pęcherzyki mogą nie zdążyć pęknąć.

Czyli moim zdaniem trochę za wcześnie ta IUI. Zastrzyk podaje się z reguły na 36 h do 42h przed inseminacją. Pęcherzyki mogą nie zdążyć pęknąć.

W momencie inseminacji będę 31 godzin po podaniu zastrzyku. Z tego co czytałam to plemniki potrzebują 6 godzin, żeby być zdolne do zapłodnienia a z kolei najnowsze badania mówią, że komórka jajowa żyje 18 godzin ale zdolna do zapłodnienia jest zdecydowanie krócej więc może akurat się wstrzelimy przed samym pęknięciem :)

Hej dziewczyny ! Dlugo nie pisalam znowu bo jakos tak nie ma kiedy ;) ale caly czas podczytuje :) czekam na wiecej pozytywnych wiesci na forum...

Cikulinka ???? Czy bedziemy swietowac???:))))

U mnie @ powinna przyjsc dzis ale zaskoczyla mnie i przyszla z soboty na niedziele okropnie cierpialam :( masakra ! Czyli pierwszy cykl staran po IUI nir wypalil i jedziemy dalej :) do lekarza umowie sie dopiero na czerwiec bo teraz nie dam rady wyjezdzam na szkolenie ;) i wtedy omowie z ginem wszystko co dotyczy in vitro :) ostatnoo mam zle dni i w ogole wszystko mniw dobija bo i tak bon stop slysze ze ktos z moich znajomych zostanie rodzicem no ale coz ..takie zycie ! Troche mysle zeby pojechac jeszcze na konsultacje do innego lekarza myslalam o lublinie.. Czy ktoras z Was moze kogos polecic ? Maz nalega zebym jeszcze gdzies skonsultowala ?

No ja niestety tylko ze Śląska znam - też jak IUI się nie uda to idę na konsultację do innego lekarza też wolę jeszcze sprawdzić co inni powiedzą przed in vitro. Lekarka ostatnio powiedziała mi, że jej zdaniem więcej niż 2 - 3 razy nie ma sensu IUI bo kasy szkoda jak nie zaskoczy.

W momencie inseminacji będę 31 godzin po podaniu zastrzyku. Z tego co czytałam to plemniki potrzebują 6 godzin, żeby być zdolne do zapłodnienia a z kolei najnowsze badania mówią, że komórka jajowa żyje 18 godzin ale zdolna do zapłodnienia jest zdecydowanie krócej więc może akurat się wstrzelimy przed samym pęknięciem :)

No ja niestety tylko ze Śląska znam - też jak IUI się nie uda to idę na konsultację do innego lekarza też wolę jeszcze sprawdzić co inni powiedzą przed in vitro. Lekarka ostatnio powiedziała mi, że jej zdaniem więcej niż 2 - 3 razy nie ma sensu IUI bo kasy szkoda jak nie zaskoczy.
Tez wlasnie o tym slyszalam dlatego zdecydowalismy sie na in vitro... Ale chce jeszcze z innym lekarzem najlepiej z lublina skonaultowac i moze ktoras z dziewczyn kogos mi poleca :)

Tez wlasnie o tym slyszalam dlatego zdecydowalismy sie na in vitro... Ale chce jeszcze z innym lekarzem najlepiej z lublina skonaultowac i moze ktoras z dziewczyn kogos mi poleca :)

Zylwia ja jestem z Lublina. Mogę Ci polecić 3 lekarzy z moich stron a mianowicie tego u którego ja się leczę czyli Piotr Szkodziak przyjmuje w Ovum adres znajdziesz na stronie oraz dr Rafał Stettner tylko ze wydaje mi się ze nie wykonuje ivf. 3 Artur Wdowiak i tez przyjmuje w ovum [emoji6]
Dodatkowo w Lublinie jest jeszcze klinika Ab ovo i tam wykonują ivf i ze znanych mi lekarzy to dr. Lechosław Putowski ale nic o nim nie wiem [emoji6] na pewno pomoże Ci w dobraniu odpowiedniego najlepiej popatrzeć sobie na polecenia [emoji6]

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Byłam dziś mam zrobić zastrzyk o 21:30 a w czwartek na 9:30 mam druga inseminacje. Może tym razem się uda.

Cześć DziewcZyny.... ja byłam dziś na wizycie i miałam iui jestem w szoku bo miałam aż 3 pęcherzyki.. . Dostałam zastrzyk na pęknięcie na dwie godz przed iui zobaczymy czy sie uda.... nie wiem co się stało ale pierwszy raz miałam 3 pęcherzyki bez leków.. .. hmmm... może to będzie ten czas.. .. oby.. trzymam kciuki Moka...

reklama
Cześć DziewcZyny.... ja byłam dziś na wizycie i miałam iui jestem w szoku bo miałam aż 3 pęcherzyki.. . Dostałam zastrzyk na pęknięcie na dwie godz przed iui zobaczymy czy sie uda.... nie wiem co się stało ale pierwszy raz miałam 3 pęcherzyki bez leków.. .. hmmm... może to będzie ten czas.. .. oby.. trzymam kciuki Moka...
Tylko 2 godziny? Nie zrozum mnie zle ale taki zastrzyk dostaje sie 24-36h przed iui

Do góry