reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja to bym chciała najlepiej być jedną z tych kobiet które z własnego wyboru nigdy nie decydują się na dziecko, wtedy nawet bym się nie martwilam ze jestem chora i nie mogę mieć dzieci. .. nieraz przychodzą takie głupie myśli do głowy. ..
Dziś w nocy miałam sen ze bylam w ciąży juz takiej mocno widocznej, jeszcze nigdy mi się to nie śniło. . Może to jakiś znak [emoji52]

reklama
Ja to bym chciała najlepiej być jedną z tych kobiet które z własnego wyboru nigdy nie decydują się na dziecko, wtedy nawet bym się nie martwilam ze jestem chora i nie mogę mieć dzieci. .. nieraz przychodzą takie głupie myśli do głowy. ..
Dziś w nocy miałam sen ze bylam w ciąży juz takiej mocno widocznej, jeszcze nigdy mi się to nie śniło. . Może to jakiś znak [emoji52]
Może :) ja mam często takie sny...po prostu bardzo tego pragnę....

Hej dziewczyny, miłej niedzieli! Przeczytałam zaległe posty tutaj i na in vitro. I obmyślam nowy plan poczęcia . Dziś 7 dc. Więc już trzeba się przygotowywać, winko zacząć pić i zadbać o wymianę plemniczków żeby były ładne na następny weekend . Ja cały czas nie tracę wiary, ale na luzie, bez spiny. Może akurat po laparo coś się zmieniło, małe ogniska endometriozy w zatoce Douglasa zostały skoagulowane. Może to też jakiś wpływ miało. Może akurat rzucenie palenia przez mojego M przeniosło efekty i czeka ten jeden zawodnik na linii startu . Może ten jeden w końcu ruszy. Może mój niedobór witaminy D został uzupełniony. Może akurat na Prima aprilis wszystko zagra!

Hej dziewczyny, miłej niedzieli! Przeczytałam zaległe posty tutaj i na in vitro. I obmyślam nowy plan poczęcia . Dziś 7 dc. Więc już trzeba się przygotowywać, winko zacząć pić i zadbać o wymianę plemniczków żeby były ładne na następny weekend . Ja cały czas nie tracę wiary, ale na luzie, bez spiny. Może akurat po laparo coś się zmieniło, małe ogniska endometriozy w zatoce Douglasa zostały skoagulowane. Może to też jakiś wpływ miało. Może akurat rzucenie palenia przez mojego M przeniosło efekty i czeka ten jeden zawodnik na linii startu . Może ten jeden w końcu ruszy. Może mój niedobór witaminy D został uzupełniony. Może akurat na Prima aprilis wszystko zagra!
Pisces to tak jak u mnie ogniska endometriozy w zatoce Douglasa wypalili je podczas laparo prawie 1,5 roku temu. Lekarz stwierdził że to było powodem że pęcherzyki mi nie pękały. A póki co jest dobrze bo same pękają. Mam nadzieje że chociaż u Ciebie to szybciej pójdzie niż w moim przypadku...

Od kilku lat w trakcie lub przed okresem bolało mnie w krzyżu, a tym razem nie. Nie wiem czy to z tą Endo wiązać. O Endo dowiedziałam się czytając wypis(W sensie że ją mam) , później w net poczytałam i objawów u siebie nie stwierdzam. A jak z pękaniem jest to nie wiem. W mojej obecnej klinice jak się lekarz pytał o monitoring to aż głupio było odpowiadać że oprócz usg w dzień IUI to nie miałam. Ale cóż człowiek nie specjalista więc zaufał, dopiero później jak tu dołączyłam to dowiedziałam się, że dziewczyny mają przed owu i jeszcze później sprawdzają im czy pękają.

Ostatnia edycja:
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

MARZEC

29 - Bubu19821 - monitoring cyklu
31 - jasani - wizyta u lekarza

KWIECIEŃ

01 - natalix0 - monitoring cyklu
03 – panierkaa90 - testowanie
04 – froncia – wizyta u lekarza

CZERWIEC

09-11 – Evelevel – badania szpitalne

Caly tydzien po IUI jakos przezylam .. Z wyliczeniami @ powinna przyjsc 5 ale lepiej zeby nie :no::no:... Za tydzien w niedziele minie 14dp i tak mysle moze sikaniec ? A Wy jestescie takie im przeciwne prawda ?:rofl::rofl: powiem Wam ze po tamtej 1IUI zle sie czulam a tu jest ok tylko dzis odczuwam bardzo delikatne (w porownaniu z tamta IUI ) bole na @ ... Tak w to wierze ,ze soe uda ze juz chyba dociera do mnie,ze cos sobie wmawiam...:( .. A jak u Was dziewczeta ??

Caly tydzien po IUI jakos przezylam .. Z wyliczeniami @ powinna przyjsc 5 ale lepiej zeby nie :no::no:... Za tydzien w niedziele minie 14dp i tak mysle moze sikaniec ? A Wy jestescie takie im przeciwne prawda ?:rofl::rofl: powiem Wam ze po tamtej 1IUI zle sie czulam a tu jest ok tylko dzis odczuwam bardzo delikatne (w porownaniu z tamta IUI ) bole na @ ... Tak w to wierze ,ze soe uda ze juz chyba dociera do mnie,ze cos sobie wmawiam...:( .. A jak u Was dziewczeta ??
Ja testuje 3... mi sam lekarz robiący iui kazał 3 właśnie zrobić sikanca wiec może nie są one takie złe. .

reklama
Ja testuje 3... mi sam lekarz robiący iui kazał 3 właśnie zrobić sikanca wiec może nie są one takie złe. .
Nie są, pod warunkiem, że w razie negatywnego wyniku, nie odstawisz leków przynajmniej do 14 dnia po IUI. Wtedy zrobisz betę i będziesz mieć czarne na białym.
Sikańce nie są tak czułe jak badanie z krwi. I niepotrzebnie można stracić nadzieję.

Do góry