reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Suuuuper !! Mije endo wczoraj bylo 8 wiec szok bo zawsze mialam 5-6,5 ;) jutro jwszczr powinno byc wieksze ;) jolancik a Ty cos mi powiesz na temat tego pelnego pecherza do IUI ?:) jutro jade na 7.20
Moje endo zazwyczj mialo 8-9 mm a dziś jeszcze lepiej bo prawie 10 więc się zdziwiłam. Niestety nie wiem jak to z pęcherzem, ja za wczasu wole iść przed do toalety.

reklama
W czwartek była laparoskopia i histeroskopia, czuje się jak emocjonalna bomba tykajaca. Jutro mam wizytę u ginekologa, po ostatniej wizycie miałam mnóstwo pytań dzisiaj czuje pustkę . Nadal lekko plamie. Nic nie zobaczy ginekolog na usg. Cierpliwość i pozytywne nastawienie powinno być naszym hasłem wszystko to miałam w ostatnich tygodniach i dniach, ale wracam do domu po operacji i zamiast czuć obecność męża i zaangażowanie to tyle ze wróciłam żadnych fanfarów, rozmów o jutrzejszym dniu. I cały spokój szlag trafia, czasami mam wrażenie ze tylko ja pragnę dziecka a on przez grzeczność mi nie przeszkadza. Dokłada mi tylko trosk ... bez sensu dzisiaj

Hej, miałam dziś monitoring i we wtorek IUI :) pęcherzyk 17 mm a endometrium tak 9 prawie 10 mm. Pani doktor stwierdziła że to "idealne warunki" no ale zobaczymy, do wtorku pęcherzyk powinien mieć z 19 i będzie dobrze. Trzymajcie proszę kciuki bo to będzie moje 3 podejście i chyba ostatnie...
Jolancik trzymamy kciuki :)

A ja trzymam kciuki zeby to bylo tooo !!! ;)) a mam pytanie co z tym pelnym pecherzem w vzasie IUI ? Mowila Ci cos nasza Pani doktor ? Bo mi nic a tu dziewczyny o tym pisza :)
Pęcherz powinien być pełny, aby łatwiej było wprowadzić cewnik pod jajowody. Pęcherz uciska wtedy na macicę.

Witam:) jestem nowa ale moja historia jest podobna, tzn. 2 lata bezowocnego starania, rok temu zabieg- żylaki powrózka nasiennego( słabe parametry nasienia), kolejny rok starań, nasienie nadaje sie do inseminacji wiec mamy pierwsza wizytę w czwartek 23.03. Skąd bierzecie sile i nadzieje? Ja juz swoje pokłady energii wyczerpałam na badania, pobyty szpitale itp...

Dziewczyny jestem po ocenie owu endo 10 i piekne pecherzyki Pani doktor mowi ze idealne warunki !!!!...zaraz podchodze do IUI !!!!! Prosze trzymac kciuki !!!!!!! :))))
Trzymam dziś kciuki za Ciebie ;) &&&

39f8egz2yx0jwf3r.png

Ostatnia edycja:
reklama
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

MARZEC

20 - monia_87 - obserwacja usg
20 - panierkaa90 – monitoring cyklu
20 - zylwia - IUI

21 - pisces - wizyta w klinice
21 - jolancik – IUI
22 - adunnnia90 – beta hcg
22 - anett96 – monitoring cyklu
27 - Oska305 – beta hcg

KWIECIEŃ