reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
reklama
Dziewczyny z endomenda - a wiecie, ktory to stopien endometriozy? Mialyscie badana droznosc? Bo iui ma prawo byc skuteczne tylko jesli jest to maksymalnie 2. stopien i jajowody sa drozne. W przeciwnym razie niestety szanse sa znikome.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Przez endometrioze nie pękały mi pęcherzyki, czasem kumulowało się ich "mnóstwo", podczas operacji wypalili mi małe ogniska, jajowody drożne i jajniki też czyste, więc lekarze (bo dwóch) stwierdzili, że szanse dzięki iui istnieją (tylko u mnie jeszcze mąż ma słabsze nasienie, ale tragedii nie ma)

Przez endometrioze nie pękały mi pęcherzyki, czasem kumulowało się ich "mnóstwo", podczas operacji wypalili mi małe ogniska, jajowody drożne i jajniki też czyste, więc lekarze (bo dwóch) stwierdzili, że szanse dzięki iui istnieją (tylko u mnie jeszcze mąż ma słabsze nasienie, ale tragedii nie ma)

To trzymam kciuki w takim razie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, czy któraś z Was tydzień po IUI sprawdzała poziom progesteronu? Ja tydzień temu miałam już trzecia i pierwszy raz skierowali mnie na to badanie... Właśnie dostałam wynik: 12,58ng/ml. Dzisiaj jest 20dc. Z tego co udało mi się ustalić to wynik potwierdza owulacje i obecność ciałka żółtego. Wiecie coś więcej na ten temat? Jak nie będzie niespodzianki w postaci @ to za tydzień beta.

Beta 11. Czyli ani tak ani nie. W piątek muszę powtórzyć i sprawdzić czy w ogóle przyrasta. Boję się, że będzie to samo co za pierwszym razem :-( :(

reklama
Oby beta przyrosła!A który masz dc?Może za wcześnie zrobiłaś?
Ja mam bardzo długie cykle. Ale dzisiaj jest 14 dni po IUI, więc nie robiłam za wcześnie. Miałam dwa pęcherzyki, jeden pękł przed IUI a drugi może później stąd tak niska beta. No nic, muszę czekać do piątku i wszystko się wyjaśni.

Do góry