reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
I tu sie mylisz. Jeśli kobieta nie ma 35 lat i ogolnie jest płodna, to nie moze od razu podejsc do ivf.
Taka jest ustawa, my korzystac bedziemy z dawcy nasienia i jako, ze ja jestem plodna to min. 2 iui musimy zrobic, bo nie moga od tak ivf zrobic, bo to jest ostatecznosc.

Pierwszy raz o tym slysze. Jesli faktycznie to prawda, to tylko kolejny dowod na to, ze Polska to ciemnogrod. Twoje pieniadze, Twoje cialo, a ktos Ci narzuca takie rzeczy? Nie do ogarniecia dla mnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

I tu sie mylisz. Jeśli kobieta nie ma 35 lat i ogolnie jest płodna, to nie moze od razu podejsc do ivf.
Taka jest ustawa, my korzystac bedziemy z dawcy nasienia i jako, ze ja jestem plodna to min. 2 iui musimy zrobic, bo nie moga od tak ivf zrobic, bo to jest ostatecznosc.
Wcale ze nie...u mnie tak nie bylo...moglam podejsc od razu do in vitro a mialam 31 lat...moglam tez po 1 iui...

Wcale ze nie...u mnie tak nie bylo...moglam podejsc od razu do in vitro a mialam 31 lat...moglam tez po 1 iui...

No wlasnie dlatego napisalam, ze pierwszy raz o tym slysze. Nigdy o zadnej ustawie regulujacej to nie slyszalam...
Bo niby co to znaczy, ze kobieta jest ogolnie plodna? Jak mozna to w 100% sprawdzic?

No wlasnie dlatego napisalam, ze pierwszy raz o tym slysze. Nigdy o zadnej ustawie regulujacej to nie slyszalam...
Bo niby co to znaczy, ze kobieta jest ogolnie plodna? Jak mozna to w 100% sprawdzic?

Chyba ze tak trzeba bylo do programu rzadowego...fakt niektore kliniki chca rok leczenia...ale to nie oznacza ze przez rok trzeba robic iui...

reklama
I to tez zalezy od lekarza...bo wystarczy za napisze oswiadczenie ze para rok sie starala na clostibegycie naturalnie a nie przez iui...fakt kazdy liczy ze mniejsze zlo :) czyli iui sie uda i nie mysli od razu o in vitro...

Do góry