reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Podejde jeszcze do jednej IUI jeżeli nic z tego nie wyjdzie pozostanie juz tylko in vitro... póki co nadal nie mam @ ani żadnych znaków by zaraz miała nadejść. . Żadnych ciążowych znaków również nie mam.. poza tym test robiony w dniu spodziewanej miesiaczki raczej nie kłamie.
Zwykle testy mogą nie wykryć tak wczesnej ciąży. Najlepiej zrobić test z krwi. Jeszcze tak do końca nie wiadomo jak to u ciebie będzie. Ja zaciskam mocno kciuki i kibicuję Tobie

reklama
In vitro jest bardzo kosztowne a po pierwszej iui nie ma co się poddawać. Może warto dać jeszcze szansę i podejść ew do 3 iui. Najlepiej powinien wypowiedzieć się dobry lekarz. Ja też być może podejdę do in vitro ale najpierw chce wykorzystać iui...
My z mezem uznalismy ze max 2iui (u mnie ok wszystko) pozniej od razu in vitro, ze wzgledu na finanse taka decyzja. 3iui to koszt dla nas ponad 6tys zl, mamy ograniczony budzet wiec 2iui +in vitro.

Dawno mnie tu nie bylo...
Druga inseminacja nieudana :(
12 dni po iui-test negatywny wiec czekalam spokojnie na okres. Cykle mam 27 dniowe wiec jak nastal dzisiaj 33 dzien powtorzylam test - gruba jedna kreska. Po godzinie pojawilo sie plamienie wiec @ sie rozkreca.
Smutne to strasznie. Dobrze,ze jest weekend,jakos dojde do siebie przez te dwa dni. Trzymam za Was kciuki!!!

Dawno mnie tu nie bylo...
Druga inseminacja nieudana :(
12 dni po iui-test negatywny wiec czekalam spokojnie na okres. Cykle mam 27 dniowe wiec jak nastal dzisiaj 33 dzien powtorzylam test - gruba jedna kreska. Po godzinie pojawilo sie plamienie wiec @ sie rozkreca.
Smutne to strasznie. Dobrze,ze jest weekend,jakos dojde do siebie przez te dwa dni. Trzymam za Was kciuki!!!
Przykro mi strasznie. I jaki następny krok? Kolejna IUI czy może in vitro?Niestety coraz więcej dziewczyn z tego forum wybiera właśnie IVF.

Dziewczyny caly czas Was podczytuje bo tutaj zaczynalam przygode z tym forum . Trzymam kciuki za Was wszystkie. [emoji4] [emoji110]
Mi niestety 4 iui nie przyniosły upragnionej ciąży.

Wlasnie jestem po transferze zarodka 4BB za 11 dni mam zrobic test z krwi. Kolejnu etap i kolejne nadzieje.

Dziewczyny powodzenia i pamietajcie nie poddawac sie!

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przykro mi strasznie. I jaki następny krok? Kolejna IUI czy może in vitro?Niestety coraz więcej dziewczyn z tego forum wybiera właśnie IVF.
Na pewno podchodzimy do 3 iui choć wiary we mnie dzisiaj mało. W poniedziałek ustalę z lekarzem termin. Na pewno porozmawiam z nim o kolejnym etapie...nie mam ochoty szukać informacji o cenach i klinikach do in vitro...mało we mnie optymizmu dzisiaj.

Do góry