reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
"Świeże ananasy są bogate w bromelaninę, substancję, która – jak udowadniają badania naukowe, pomaga w zagnieżdżaniu się jajeczka. Bromelina rozrzedza krew, zmiękcza ścianki macicy i działa przeciwzapalnie. ALE UWAGA: kobietom w ciąży, czyli po zagnieżdżeniu się zarodka, lekarze odradzają jedzenie tego owocu."
Read more at Link do: Słodkości, które nie tuczą. Wypróbuj te przepisy i jedz bez wyrzutów sumienia (i insuliny) - ostatnio wypróbowałam ten przepis z ananasem ;) pycha - polecam :D

Więc myśle ze powinno się jeść zaraz po iui przez ok. tydzień :)
Dziękuję :)

39f8egz2yx0jwf3r.png

Tak jak ja :)badania lh i estradiolu w piątek rano i decyzja kiedy iui-piątek wieczór czy sobota :)u mnie dzisiaj jeden pęcherzyk 15 mm ,drugi10mm-z niego podobno nic nie będzie i endometrium 9,5 mm a u Ciebie jak tam? To mój 11dc
Ja mam w jednym jajniku po 2 pęcherzyki 16 mm i 17 mm. Endometrium mam małe bo 6 i dla tego mam przypisane leki. Jutro kolejne usg i decyzja o iui. Albo w sobotę albo w poniedziałek.

Dziewczyny, też kończę przygodę z IUI. Niestety u mnie się nie sprawdziła. Wynik trzeciej próby - 1,52 mIU/ml. Na końcu marca idę na pierwszą wizytę w związku z in vitro, a w maju transfer, będę miała długi protokół. A przed tą wizytą jeszcze będę miała histeroskopię.

Życzę każdej dwóch kresek i większego szczęścia niż ja miałam! :)

Ja mam w jednym jajniku po 2 pęcherzyki 16 mm i 17 mm. Endometrium mam małe bo 6 i dla tego mam przypisane leki. Jutro kolejne usg i decyzja o iui. Albo w sobotę albo w poniedziałek.
Możesz też jeść migdały i pić czerwone winko, podobno poprawiają endometrium

39f8egz2yx0jwf3r.png

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, też kończę przygodę z IUI. Niestety u mnie się nie sprawdziła. Wynik trzeciej próby - 1,52 mIU/ml. Na końcu marca idę na pierwszą wizytę w związku z in vitro, a w maju transfer, będę miała długi protokół. A przed tą wizytą jeszcze będę miała histeroskopię.

Życzę każdej dwóch kresek i większego szczęścia niż ja miałam! :)

Ludek tak mi przykro :( wiem co czujesz... Pamiętaj, że i tak Ci kibicujemy by Twoje marzenie się spełniło jeśli już nie dzięki iui to na pewno uda się dzięki in vitro. Będę trzymać kciuki i zaglądaj tu czasem do nas ;)

Ja będę podchodzić 3 raz pod koniec marca (między 22-25???) jeśli się znowu nie uda to ostatnie podejście kwiecień lub maj :(

39f8egz2yx0jwf3r.png

Ostatnia edycja:
Robiłam badanie w tym samym laboratorium po 48h.
Paulina a czy masz teraz plamienia albo ból brzucha? skontaktuj się z lekarzem on powie co dalej. Czytałam o tym że może być na początku ciąża blizniacza która daje wysoka betę a jeden zarodek obumiera i kolejna beta wzrasta ale już nie tak znacznie. Ja bym na twoim miejscu jeszcze jutro zrobiła hcg i koniecznie do lekarza

reklama
Do góry