reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi czy któraś z Wam leczy się w Gdyni w Invicie bądź w Gamecie ? u Jakiego lekarza ? jakie są procedury do inseminacji...... ? jakie badania itd... :) z Gory Wam Dziewczyny Dziękuję.
Ja u dr Śliwińskiego w Gamecie.Badania takie jak podają na stronie(Ty 15 badan,mąż 8. Koszt badań ok 750zl plus inseminacja 800.Procedury..to lekarz stwierdza czy są wskazania... wg mnie ten lekarz nie naciąga na inseminację -to byla moja decyzja.. On mówił aby jeszcze poczekać , ale ja mam już dosyć czekania...

reklama
Ja u dr Śliwińskiego w Gamecie.Badania takie jak podają na stronie(Ty 15 badan,mąż 8. Koszt badań ok 750zl plus inseminacja 800.Procedury..to lekarz stwierdza czy są wskazania... wg mnie ten lekarz nie naciąga na inseminację -to byla moja decyzja.. On mówił aby jeszcze poczekać , ale ja mam już dosyć czekania...

Dziękuje... a powiedz mi jak u niegoi z terminem na wizyte ? Długo sie czeka ? Kochana a powiedz mi jaki u Was ze tak powiem problem ?

a jeszcze podpowiedzcie Mi jak lepiek zrobic badania pierw i isc z tymi wszystkimi badaniami ? czy pierw się umówić do lekarza ?

W ktor
Dzisiaj byłam kolejny raz na monitoringu. Pęcherzyki są dwa. Jeden 19, drugi 17, endometrium 13. Dzisiaj Ovitrelle o 22 i w środę IUI.
W którym dniu cyklu jesteś?Ile godzin od podania zastrzyku otrivell masz inseminację?Czy dr badał Ci poziom lh i estradiol przed wizytą?

Dziękuje... a powiedz mi jak u niegoi z terminem na wizyte ? Długo sie czeka ? Kochana a powiedz mi jaki u Was ze tak powiem problem ?

a jeszcze podpowiedzcie Mi jak lepiek zrobic badania pierw i isc z tymi wszystkimi badaniami ? czy pierw się umówić do lekarza ?
Jeśli to pierwsza wizyta to trochę możesz poczekać.Na kolejne już szybko -zależy w którym dniu cyklu musisz przyjść ale zawsze jest termin.U nas wrogi śluz -niby ale ten lekarz twierdzi,ze to mało miarodajne badanie.A Tak ...to wszystko okey.Najpierw umów się na wizytę ,dr powie Ci co powinnaś zrobić :)

Jeśli to pierwsza wizyta to trochę możesz poczekać.Na kolejne już szybko -zależy w którym dniu cyklu musisz przyjść ale zawsze jest termin.U nas wrogi śluz -niby ale ten lekarz twierdzi,ze to mało miarodajne badanie.A Tak ...to wszystko okey.Najpierw umów się na wizytę ,dr powie Ci co powinnaś zrobić :)
Najpierw chodziłam do invicty-ale tam pani doktor nie ujęła mojego serca...dr Śliwiński jest naprawdę miły,rzeczowy,na wszystkie pytania konkretnie odpowiada -dla mnie to ważne

Pierwsza wizyta .. może zadzwonie i sie umówie... zobacze jaki termin....a u Ciebie to będzie pierwsza iui ?
a do jakiego lekarza chodziłas w invicta?? a mozesz mi powiedzieć ile wizyt mniej wiecej bd mnie czekac przed iui ?

Ostatnia edycja:
Pierwsza wizyta .. może zadzwonie i sie umówie... zobacze jaki termin....a u Ciebie to będzie pierwsza iui ?
a do jakiego lekarza chodziłas w invicta?? a mozesz mi powiedzieć ile wizyt mniej wiecej bd mnie czekac przed iui ?
Pierwsza iui.Ja chodziłam 3 cykle ale to w Gamecie.W invicie chyba 2 cykle i zrezygnowałam z dr Szczyptańskiej-wizyta 5 minut,małomówna i mi nie przypadła do gustu.... Lekarza trzeba czuć!

reklama
W ktor
W którym dniu cyklu jesteś?Ile godzin od podania zastrzyku otrivell masz inseminację?Czy dr badał Ci poziom lh i estradiol przed wizytą?
Dzisiaj jest 18 dc, czyli IUI w 19. Ale moje cykle są bardzo długie. Ovitrelle na dokładnie 37h przed inseminacją. Ale z doświadczenia wiem, że pęcherzyki na pewno jeszcze nie pękną. Lh i estradiolu nie miałam badanego. Tylko raz przed pierwszą IUI.

Do góry