reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć dziewczyny. Powiedzcie mi czy któraś z Wam leczy się w Gdyni w Invicie bądź w Gamecie ? u Jakiego lekarza ? jakie są procedury do inseminacji...... ? jakie badania itd... :) z Gory Wam Dziewczyny Dziękuję.
Ja u dr Śliwińskiego w Gamecie.Badania takie jak podają na stronie(Ty 15 badan,mąż 8. Koszt badań ok 750zl plus inseminacja 800.Procedury..to lekarz stwierdza czy są wskazania... wg mnie ten lekarz nie naciąga na inseminację -to byla moja decyzja.. On mówił aby jeszcze poczekać , ale ja mam już dosyć czekania...

reklama
Ja u dr Śliwińskiego w Gamecie.Badania takie jak podają na stronie(Ty 15 badan,mąż 8. Koszt badań ok 750zl plus inseminacja 800.Procedury..to lekarz stwierdza czy są wskazania... wg mnie ten lekarz nie naciąga na inseminację -to byla moja decyzja.. On mówił aby jeszcze poczekać , ale ja mam już dosyć czekania...

Dziękuje... a powiedz mi jak u niegoi z terminem na wizyte ? Długo sie czeka ? Kochana a powiedz mi jaki u Was ze tak powiem problem ?

a jeszcze podpowiedzcie Mi jak lepiek zrobic badania pierw i isc z tymi wszystkimi badaniami ? czy pierw się umówić do lekarza ?

W ktor
Dzisiaj byłam kolejny raz na monitoringu. Pęcherzyki są dwa. Jeden 19, drugi 17, endometrium 13. Dzisiaj Ovitrelle o 22 i w środę IUI.
W którym dniu cyklu jesteś?Ile godzin od podania zastrzyku otrivell masz inseminację?Czy dr badał Ci poziom lh i estradiol przed wizytą?

Dziękuje... a powiedz mi jak u niegoi z terminem na wizyte ? Długo sie czeka ? Kochana a powiedz mi jaki u Was ze tak powiem problem ?

a jeszcze podpowiedzcie Mi jak lepiek zrobic badania pierw i isc z tymi wszystkimi badaniami ? czy pierw się umówić do lekarza ?
Jeśli to pierwsza wizyta to trochę możesz poczekać.Na kolejne już szybko -zależy w którym dniu cyklu musisz przyjść ale zawsze jest termin.U nas wrogi śluz -niby ale ten lekarz twierdzi,ze to mało miarodajne badanie.A Tak ...to wszystko okey.Najpierw umów się na wizytę ,dr powie Ci co powinnaś zrobić :)

Jeśli to pierwsza wizyta to trochę możesz poczekać.Na kolejne już szybko -zależy w którym dniu cyklu musisz przyjść ale zawsze jest termin.U nas wrogi śluz -niby ale ten lekarz twierdzi,ze to mało miarodajne badanie.A Tak ...to wszystko okey.Najpierw umów się na wizytę ,dr powie Ci co powinnaś zrobić :)
Najpierw chodziłam do invicty-ale tam pani doktor nie ujęła mojego serca...dr Śliwiński jest naprawdę miły,rzeczowy,na wszystkie pytania konkretnie odpowiada -dla mnie to ważne

Pierwsza wizyta .. może zadzwonie i sie umówie... zobacze jaki termin....a u Ciebie to będzie pierwsza iui ?
a do jakiego lekarza chodziłas w invicta?? a mozesz mi powiedzieć ile wizyt mniej wiecej bd mnie czekac przed iui ?

Ostatnia edycja:
Pierwsza wizyta .. może zadzwonie i sie umówie... zobacze jaki termin....a u Ciebie to będzie pierwsza iui ?
a do jakiego lekarza chodziłas w invicta?? a mozesz mi powiedzieć ile wizyt mniej wiecej bd mnie czekac przed iui ?
Pierwsza iui.Ja chodziłam 3 cykle ale to w Gamecie.W invicie chyba 2 cykle i zrezygnowałam z dr Szczyptańskiej-wizyta 5 minut,małomówna i mi nie przypadła do gustu.... Lekarza trzeba czuć!

reklama
W ktor
W którym dniu cyklu jesteś?Ile godzin od podania zastrzyku otrivell masz inseminację?Czy dr badał Ci poziom lh i estradiol przed wizytą?
Dzisiaj jest 18 dc, czyli IUI w 19. Ale moje cykle są bardzo długie. Ovitrelle na dokładnie 37h przed inseminacją. Ale z doświadczenia wiem, że pęcherzyki na pewno jeszcze nie pękną. Lh i estradiolu nie miałam badanego. Tylko raz przed pierwszą IUI.

Do góry