reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja w Gamecie u dr Czecha

Agnieś a powiedz mi jestes zadowolona z dr?? bo tez chce sie umówic do gamety ale nie wiem którego lekarza wybrac?

hej, ja chodze do invicty w gdansku (dr Suchanek, Szczurowicz, Ochman) i do gamety w gdyni ( dr Wójcik), narazie diagnuzuje przyczyne 3 poronien ale mysle ze w gamecie moga zaproponowac iui bo na nast. wizyte mam przyjsc z mezem... narazie mam skierowanie na histero.[/QUOT
A dżoł a jak ten Wójcik ?
co do Szczurowicz tez do niej chodzilam ale zmieniłam ją...na innego lekarza :)

reklama
U Wójcika bylam tylko raz, pokazalam pelno badan ktore porobilam po poronieniach, zrobil mi wymaz na chlamydie,mycoplasme i ureaplasme (dodatnie to ostatnie) i dal skierowanie na histeroskopie. Termin dopiero na 28.03, potem 3 tyg czekania na wynik histop. i z wynikiem do Wójcika....
teraz biore antybiotyk z mezem ( od innego gina) na ureaplasme ale sie naczytalam w necie (bo dr tego nie powiedzial, co w przypadku bakterii) ze jak ma sie bakterie to nie powinno sie robic histero. Po anty zrobimy badanie jeszcze raz ale co wtedy gdy wyjdzie dodatnia? Mam odwolac zabieg?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Agnieś a powiedz mi jestes zadowolona z dr?? bo tez chce sie umówic do gamety ale nie wiem którego lekarza wybrac?
N

na początku różnie w sensie ani razu od niego nie usłyszalam będzie dobrze itd zero empatii teraz wiem, że tak jest lepiej, że nie pociesza itd chodzę tam od czerwca i wybralam jego czytając opinie na znany lekarz i pani na recepcji go polecila. Z biegiem czasu się do niego przekonuje. Tłumaczy ostatnio jak już nie wytrzymałam i się popłakałam w gabinecie to rozmawiał z mężem wszystko mu objaśniał bo wiedział ze ja już go nie słucham jak w amoku z tych niepowodzeń. Jestem po pierwszej iui niestety mam problem z endometrium za cienkie i dwa razy mi odmówił bo powiedział, że nie ma szans i nie chce nas naciągać na kase. Teraz jade 8.03 na wizyte i histero u niego będę robila i powiem szczerze, że nie wiem czy będziemy jeszcze podchodzić do iui czy nie od razu in vitro, zobaczymy co powie.

Froncia, zapomnialam dodac jeszcze, ze na koncu wizyty dr dodal ( co dla mnie bylo wazne i pocieszajace): "jak przyjdzie pani z wynikami to dzialamy bo nie ma na co czekac, bo lata leca". Niby takie nic a mi dalo wiare [emoji6]
Ps. Nie wiem czy to dlatego ze to prezes gamety i chce jak najlepiej dla pacjentow czy chce mnie tak dlugo za nos wodzic zebym jak najwiecej kasy zostawila... okaze sie na drugiej wizycie [emoji4]

Napisane na iPhone

Ostatnia edycja:
Dżoł dziękuję Tobie.... a powiedz mi ile czasu trzeba czekać na wyniki przed iui ? ja też już nie chce czekać też mam 29 w sumie w tym roku już 30 -stka.

Na wyniki do IUI, to zależy. Z krwi u mnie na drugi dzień były.
Wymazy do 3 tygodni, ale może być szybciej.
Nie wiem czy miałaś robione HSG, bo to inna już bajka :)

ja tez 30 za kilka miesiecy ;-(
ja hsg nie mialam ale jak w 3 ciazach mialam pecherzyki w macicy to chyba jest ok i nie musze tego robic... ? nasienie tez ok, wiec nie wiem czy wg do inseminacji my sie "nadajemy". chcialabym chociaz raz sprobowac.

Dżoł, a wszystkie ciąże metodą naturalną? Jeśli zachodziłaś, to jak najbardziej nie potrzebne jest HSG, możliwości macie ogromne. :)

reklama
dwie na clo a jedna bez niczego ( nie licząc encortonu, inofemu... itp :biggrin2: )
chodzi Ci o mozliwosci naturalne czy o duze mozliwosci w iui ? :)

Do góry