reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Jak ja tęsknię za bieganiem;) Nie biegam od wakacji, lekarz stwierdził że zbyt intensywne treningi nie sprzyjają zajściu w ciążę podczas stymulacji lekami, bo wytwarza się za duża ilość testosteronu itp. Chodzę na bierzni, marsze po 5 km, długie spacery z psem, boję się że całkiem wypadne z formy... A to wszystko dla upragnionego maluszka;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo nie wiedziałam że nie można intensywnie ćwiczyć... A ja sama ostatnio musiałam zrezygnować ponieważ po 30 min spinningu o mały włos nie zasłabłam myślę że to przez tą stymulacje bo po niej nie najlepiej się czułam i kondycja bardzo spadła.... Eh szkoda bo mam parę kg do zrzucenia. Zostają jak na razie spacery
. A tak na marginesie dziewczyny to Wam powiem że przy pierwszej stymulacji bralam jedną tabletkę clo i czułam się okropnie. W tym miesiącu muszę brać już dwie tabletki na raz i skutków ubocznych brak....

Jak ja tęsknię za bieganiem;) Nie biegam od wakacji, lekarz stwierdził że zbyt intensywne treningi nie sprzyjają zajściu w ciążę podczas stymulacji lekami, bo wytwarza się za duża ilość testosteronu itp. Chodzę na bierzni, marsze po 5 km, długie spacery z psem, boję się że całkiem wypadne z formy... A to wszystko dla upragnionego maluszka;)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
A moja mówi że przy pcos ćwiczenia a co za tym idzie moje bieganie jest wskazane. Ja uwielbiam biegać a zimą to była trochę lipa bo warunki na "mojej trasie" i smog mi trochę to uniemożliwiały ale w każdym możliwym momencie biegam. Nie mogę się doczekać wiosny bo wtedy to minimum 4 razy w tygodniu...
A dzisiaj w nocy obudził mnie masakryczny ból prawej piersi... I trochę boli do teraz... Chyba na wizycie przed in vitro będę musiała zrobić usg bo ten ból mnie niepokoi...

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

O widze ze tez masz psine [emoji4] dlugo? [emoji4] ja uwielbiam jazde rowerem

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam pieska od października 2015 r. :blink: A Ty długo?

39f8egz2yx0jwf3r.png

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LUTY

24 – jasani – monitoring cyklu
27 - adunnnia90 – monitoring
27 - Emilianka6966 - monitoring
27 – Oska305 – beta hcg

MARZEC

01 – Bubu19821 – monitoring cyklu
01 – Oska305 – wizyta w klinice
06 – ludek – testowanie
06 – joko86 – wizyta startowa przed ivf
07 - anett96 – testowanie

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

O widze ze tez masz psine [emoji4] dlugo? [emoji4] ja uwielbiam jazde rowerem

Mały shitzu ma 10 lat, owczarek niemiecki 5 lat, a kot 3 lata- przy czym kot całkiem domowy, tylko kuweta i zero podwórka, pieseł mały kanapowiec, a owczarek na podwórku grasuje, odstrasza potencjalnych "gości", ale jest łagodny jak baranek, złodzieja by wylizał na koniec:)

Mały shitzu ma 10 lat, owczarek niemiecki 5 lat, a kot 3 lata- przy czym kot całkiem domowy, tylko kuweta i zero podwórka, pieseł mały kanapowiec, a owczarek na podwórku grasuje, odstrasza potencjalnych "gości", ale jest łagodny jak baranek, złodzieja by wylizał na koniec:)
Ja tez mam shitzu ale moja jest mloda bo od listopada jest u nas [emoji4]

Cześć dziewczyny, u mnie dzisiaj średnio z pęcherzykami. Jeden ma tylko 11 mm a drugi 14. Jutro znowu monitoring. Podłamałam się trochę. Liczyłam na dużo więcej bo to już 14 dc. Dzisiaj jeszcze zastrzyk z Menopuru i zobaczymy jutro.

reklama
Ludek, mówisz że 3 go testujesz. W sumie jak ja nie mialam zastrzyku z ovi to moze też wcześniej moge zatestowac niz 7 marca? IUI miałam 20 go lutego. Aha i od dziś luteinę przyjmuję - ona może zaburzyc wynik testu czy nie?

anett, luteina wątpię że na coś wpływa także śmiało. Ja miałam IUI 17. lutego a 6. marca mniej więcej przypada mi termin @. Teraz myslę, że może 2. marca po pracy skoczę zrobić betę z krwi i będę miała pewny wynik - to by było 13 dni po IUI. Rzadko robię z krwi ale w tym miesiącu przepełnia mnie najdzieja :)

Też zjadłam trzy pączki ale obeszło się bez wyrzutów sumienia, byliśmy zgodni co do tego działania :D

Joko, myślę, że jak najbardziej możesz być w kalendarzu. Będziemy Ci kibicować :)

Do góry