reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Do tej pory tak, w porządku.
W dniu AID płodny śluz z odrobiną krwi. Lekarz mowił, że to norma. Później cały czas plamienie, większe, mniejsze, lekkie krwawienie. W 3 dniu po zabiegu USG- torbiele krwotoczna jajnika. Mam brać Duphaston i czekać. Tylko nie wiem na co Lekarz powiedział żebym nie skreślała tego wszystkiego. Były 2 pęcherzyki 18 i 25mm, a są 2 torbiele 25 i 40mm. Według mnie bez szans.

Zawsze jest jakaś szansa :) Czyli ta torbiel krwotoczna tłumaczy te plamienia i krwawienia. Kiedy testujesz?

Myślicie, ze już dziś beta coś by wykazała? 9 dni po inseminacji? Cholernie boję się rozczarowania

Idź na betę dziś i już będzie wszystko wiadomo, po co się zadręczać. Każdy się boi rozczarowania, taki jest los staraczki :( Ja jeszcze w życiu nie widziałam nawet bladej drugiej kreski...

Myślicie, ze już dziś beta coś by wykazała? 9 dni po inseminacji? Cholernie boję się rozczarowania

Moja pierwsza super blada druga kreska rowniez byla 9 dni po IUI z tym, że ja nie bralam nic na pekniecie. Idz na bete albo sprawdz jutro czy kreska ciemniej. Beta oczywiście pewniejsza. Powodzenia:)

Oska a ja myślę , że te test nic nie znaczy. Ani, ż jesteś ani , że nie jesteś. Dlatego te testy pownno się wyrzucać po maks 10 minutach. Kreska pojawiająca się po pół godziny nie jest totalnie miarodajna. Oddech i czekamy. Został Ci już taki kawałeczek! Wytrzymasz a będziesz miała pewność. Teraz jak zrobisz to za chwilę w zależnoci od wyniku bedziesz się zastanawiać: To jeszcze ovitrell? A może, za wcześniej? Etc... A My tu chcemy usłyszeć o prawdziwej becie mocno ponad dychę chociażby !

Ludek: całe życie myślałam o chłopcu. Ale jak zaskoczyłam to od samego pozątku wiedziałam, że dziewczynka i w głowie chęci mi się też poprzestawiały:)

Oska a ja myślę , że te test nic nie znaczy. Ani, ż jesteś ani , że nie jesteś. Dlatego te testy pownno się wyrzucać po maks 10 minutach. Kreska pojawiająca się po pół godziny nie jest totalnie miarodajna. Oddech i czekamy. Został Ci już taki kawałeczek! Wytrzymasz a będziesz miała pewność. Teraz jak zrobisz to za chwilę w zależnoci od wyniku bedziesz się zastanawiać: To jeszcze ovitrell? A może, za wcześniej? Etc... A My tu chcemy usłyszeć o prawdziwej becie mocno ponad dychę chociażby !

Ludek: całe życie myślałam o chłopcu. Ale jak zaskoczyłam to od samego pozątku wiedziałam, że dziewczynka i w głowie chęci mi się też poprzestawiały:)
Daje sobie na wstrzymanie. W poniedziałek idę na betę i nie mącę już wiecej.

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LUTY

24 – jasani – monitoring cyklu
27 - adunnnia90 – monitoring
27 - Emilianka6966 - monitoring
27 – Oska305 – beta hcg

MARZEC

01 – Bubu19821 – monitoring cyklu
01 – Oska305 – wizyta w klinice
06 – ludek - testowanie
07 - anett96 – testowanie

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

reklama
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LUTY

24 – jasani – monitoring cyklu
27 - adunnnia90 – monitoring
27 - Emilianka6966 - monitoring
27 – Oska305 – beta hcg

MARZEC

01 – Bubu19821 – monitoring cyklu
01 – Oska305 – wizyta w klinice
06 – ludek - testowanie
07 - anett96 – testowanie

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy
Kochana wiem że to nie to forum ale tu zaczynałam i tu z wami raźniej więc może znajdzie się dla mnie miejsce w kalendarzu na 6 marca na wizytę startową przed in vitro.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry