reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Powiedzial prosto z mostu, ze szanse na powodzenie przy endometriozie 3go stopnia sa niewielkie, wiec to strata czasu i pieniedzy. I mial racje, bo po 3 miesiecznej kuracji decapeptylem (na wyciszenie endometriozy) podeszlismy do invitro i udalo sie za pierwszym razem. Mimo, ze z 9 komorek przetrwala tylko jedna to ta jedna ma teraz 33tyg i 2 dni i kopie jak szalona :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję :) też bym się teraz decydowała na In vitro Ale brak środków finansowych :( chyba podejdę jeszcze dwa razy do iui i liczę że drugi raz pech mnie nie spotka.

reklama
Czesc dziewczyny. Dzis 27dc.wiec mialam plan zrobic jutro bete...
Plan legl w gruzach bo jak zawsze dostalam okres w pracy. 1 inseminacja zakonczyla sie porazka...szkoodaa :(
A najlepsze jest to,ze w nocy nic mnie nie bolalo, nawet brzuch przez caly dzien mnie nie bolal...nagle wszystkie oznaki zblizajacej sie @ zniknely.
Jak mi smutno; ( Wiem jak to strasznie boli, ale musimy być naprawdę twarde babki, żeby przez to wszystko przejść...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jak mi smutno; ( Wiem jak to strasznie boli, ale musimy być naprawdę twarde babki, żeby przez to wszystko przejść...

O nie!!! Tobie nie wolno się smucić! :) Masz mieć energii za dwoje!!! Dzień gdy przychodzi @ jest kiepski dla każdej z nas ale jakoś tempa nie zwalniamy..i umawiamy się na kolejne iui... ;)

O nie!!! Tobie nie wolno się smucić! :) Masz mieć energii za dwoje!!! Dzień gdy przychodzi @ jest kiepski dla każdej z nas ale jakoś tempa nie zwalniamy..i umawiamy się na kolejne iui... ;)
Właśnie to że jesteśmy w tym samym miejscu z tymi samymi problemami, sprawia że człowiek nie traci nadziei i wierzy na nas też przyjdzie właściwy moment. Cieszę że masz taką siłę, ja po pierwszej IUI nie mogłam się tak szybko pozbierać szukałam pomocy właśnie tu...

Właśnie to że jesteśmy w tym samym miejscu z tymi samymi problemami, sprawia że człowiek nie traci nadziei i wierzy na nas też przyjdzie właściwy moment. Cieszę że masz taką siłę, ja po pierwszej IUI nie mogłam się tak szybko pozbierać szukałam pomocy właśnie tu...

Czekolada trochę osłodziła mi porażkę... ;) W niedzielę robiłam test ciążowy, był negatywny więc gdy tylko rodziła się nadzieja,że może się uda, przypominałam sobie widok jednej kreski... to był dość drastyczny sposób sprowadzenia swoich oczekiwań na ziemię...ale zawsze w głębi każda z nas ma nadzieję,że może @ nie nadejdzie...

Czesc dziewczyny. Dzis 27dc.wiec mialam plan zrobic jutro bete...
Plan legl w gruzach bo jak zawsze dostalam okres w pracy. 1 inseminacja zakonczyla sie porazka...szkoodaa :(
A najlepsze jest to,ze w nocy nic mnie nie bolalo, nawet brzuch przez caly dzien mnie nie bolal...nagle wszystkie oznaki zblizajacej sie @ zniknely.
Tak mi przykro [emoji20]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję :) też bym się teraz decydowała na In vitro Ale brak środków finansowych :( chyba podejdę jeszcze dwa razy do iui i liczę że drugi raz pech mnie nie spotka.

Dzieki :)
Nie wiem ile placisz za iui, ale jesli jak niektore tu dziewczyny ok 2tys to pomysl, ze dwa kolejne daja Ci juz polowe invitro.
Nie zebym Cie namawiala, ale jesli masz podobna sytuacje jak ja i u mnie nie widzial szans powodzenia, to moze warto sie zastanowic czy to ma sens. Ale oczywiscie - zrobisz jak zechcesz. Sa kobiety, ktorym mimo endomendy sie udaje...
Powodzenia cokolwiek postanowisz :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry