Gratuluje
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
Ja miałam usunięta torbiel endometrialna z jajnika i druga iui się udala. Dziś lekarz powiedział że mamy 1/12 szansy że powtórzy się ciąża pozamaciczna a przy in vitro 1/400. Nie wiem czy decydować się na iui czy poprostu odkładać na invitro i nie ryzykować. Endometroze mam chyba też 3 stopnia a dlaczego wam lekarz odradzil? Ze względu na konsekwencje czy że się ma nie udać?
Powiedzial prosto z mostu, ze szanse na powodzenie przy endometriozie 3go stopnia sa niewielkie, wiec to strata czasu i pieniedzy. I mial racje, bo po 3 miesiecznej kuracji decapeptylem (na wyciszenie endometriozy) podeszlismy do invitro i udalo sie za pierwszym razem. Mimo, ze z 9 komorek przetrwala tylko jedna to ta jedna ma teraz 33tyg i 2 dni i kopie jak szalona
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Emilianka6966
Joko a jak Ty się czujesz? Dzieje sie coś w brzuszku? Bierzesz progesteron? W sobote testujesz...idziesz na betę czy sikaniec? Ile to będzie dni od IUI
adunnnia90
Czuję się ok... Rano obudziłam się z bólem pleców jak zwykle na @ więc pewnie przyjdzie przed sobotą. Zamierzałam jechać na bete to będzie równo 14 dni po IUI... Ale chyba okres będzie pierwszy... Biorę luteine 100 mg 2x dziennie... Ale jak dziś mi jak zwykle resztki wyleciały to były zabarwione na różowo, więc przestałam się już totalnie łudzić... Senność mam okropną po tej luteinie... A ty jak tam?!Joko a jak Ty się czujesz? Dzieje sie coś w brzuszku? Bierzesz progesteron? W sobote testujesz...idziesz na betę czy sikaniec? Ile to będzie dni od IUI
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Emilianka6966
Ja jestem cholernie senna, ja biore luteinę i duphaston, a ja i tak wierzę do końca że Ci się udało, moja droga jesteś 10 dni po owu, a zarodek zagnieżdża sie często właśnie w tym terminie, gdzieś czytałam artykuł, że zarodek krąży w jajowodach nieraz 3-4 dni a w macicy znajduje się 6 lub 7 dnia po zapłodnieniu ( a to dzieje się wtedy gdy już plemnik dopadnie komórkę jajowa i to wcale nie musi być dzień IUI bo np. dzień po) i dopiero wtedy dochodzi do zagnieżdżenia, które też trwa do 3 dni....nieraz to wszystko też sie wydłuża dlatego hcg nie wychodzi w terminie miesiączki, nie trać nadziei ból brzucha jak na okres często jest objawem ciąży...Czuję się ok... Rano obudziłam się z bólem pleców jak zwykle na @ więc pewnie przyjdzie przed sobotą. Zamierzałam jechać na bete to będzie równo 14 dni po IUI... Ale chyba okres będzie pierwszy... Biorę luteine 100 mg 2x dziennie... Ale jak dziś mi jak zwykle resztki wyleciały to były zabarwione na różowo, więc przestałam się już totalnie łudzić... Senność mam okropną po tej luteinie... A ty jak tam?!
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Nina001
Czesc dziewczyny. Dzis 27dc.wiec mialam plan zrobic jutro bete...
Plan legl w gruzach bo jak zawsze dostalam okres w pracy. 1 inseminacja zakonczyla sie porazka...szkoodaa
A najlepsze jest to,ze w nocy nic mnie nie bolalo, nawet brzuch przez caly dzien mnie nie bolal...nagle wszystkie oznaki zblizajacej sie @ zniknely.
Plan legl w gruzach bo jak zawsze dostalam okres w pracy. 1 inseminacja zakonczyla sie porazka...szkoodaa
A najlepsze jest to,ze w nocy nic mnie nie bolalo, nawet brzuch przez caly dzien mnie nie bolal...nagle wszystkie oznaki zblizajacej sie @ zniknely.
cikulinka
p
przytulaski bądź silna i dzialaj dalej bedzie dobrze wszystkie bedziemy mamamiCzesc dziewczyny. Dzis 27dc.wiec mialam plan zrobic jutro bete...
cikulinka
od12.25 jestem po iui nr 4............teraz tylko czekanie....to chyba najgorsze ale nadzieje że szybko zleci ....
tym razem nie bolało nic a nic no i pęcherzyk był juz chba pęknięty bo sie płyn uwidocznił...i pani dr powiedziała stanowczo że tym razem to mam zajść w ciąże a była to odpowiedź na to ze jej życzełam żeby wypoczeła w ferie
ps. dzięki za wsparcie i kciukasy
tym razem nie bolało nic a nic no i pęcherzyk był juz chba pęknięty bo sie płyn uwidocznił...i pani dr powiedziała stanowczo że tym razem to mam zajść w ciąże a była to odpowiedź na to ze jej życzełam żeby wypoczeła w ferie
reklama
Nina001
Iui to fajny moment, pelen nadziei i optymizmu ;-) Licze,ze bedziesz go miala przez kolejne 9 miesiecy! Musi sie udac!!!!! :-)od12.25 jestem po iui nr 4............teraz tylko czekanie....to chyba najgorsze ale nadzieje że szybko zleci ....
Podziel się: