reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Joko przypomnij mi który dzień po IUI jesteś? Powiem Ci i tak dziwnie ja przy luteinie nigdy bym okresu nie dostała, musze odstawić i czekać
Dziś już 11 dzień po IUI... Ale to nie okres... Jeszcze czegoś takiego to nie miałam... No może kiedyś w czasie brania antyków... Czasem zdarzało mi się płakać ale nitkami krwi a tu tylko zabarwienie tego śluzu... Ja biorę pierwszy cykl luteine wcześniej brałam dupka. A w czasie brania luteiny miałaś tak że czułaś że ci normalnie woda wypływa (wręcz czułam jakbym się podobała - sorry za słownictwo) Ja tak miałam a później ten śluz i wypływająca luteina zmieniła barwę. Kuźwa nie wiem co mam myśleć... Nie chce się nakręcać bo te bóle są ewidentnie miesiaczkowe...

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziś już 11 dzień po IUI... Ale to nie okres... Jeszcze czegoś takiego to nie miałam... No może kiedyś w czasie brania antyków... Czasem zdarzało mi się płakać ale nitkami krwi a tu tylko zabarwienie tego śluzu... Ja biorę pierwszy cykl luteine wcześniej brałam dupka. A w czasie brania luteiny miałaś tak że czułaś że ci normalnie woda wypływa (wręcz czułam jakbym się podobała - sorry za słownictwo) Ja tak miałam a później ten śluz i wypływająca luteina zmieniła barwę. Kuźwa nie wiem co mam myśleć... Nie chce się nakręcać bo te bóle są ewidentnie miesiaczkowe...

Powiem Ci że faktycznie, trochę tej luteiny wypływa na wkładkę, ale dzieki aplikatorowi trafia tam gdzie powinna, a podobno szybko się wchłania....a z ta wodą to samo miałam w tamtym cykly pod koniec brania, oczywiście cały czas schiz ze @ przyszła bo mokro. Chociaż odkąd jestem na tych lekach moje okresy są bardzo skąpe. Bóle miesiączkowe to niekoniecznie muszą wskazywać na @, no to moja droga kopa na szczęście przesyłam, może macica się trochę rozciąga i dlatego boli. Czekasz jeszcze 3 dni do bety? O rany jak ja to zniosę- szmat czasu!!! Proszę zaciążyć i mnie zarazić:)

Powiem Ci że faktycznie, trochę tej luteiny wypływa na wkładkę, ale dzieki aplikatorowi trafia tam gdzie powinna, a podobno szybko się wchłania....a z ta wodą to samo miałam w tamtym cykly pod koniec brania, oczywiście cały czas schiz ze @ przyszła bo mokro. Chociaż odkąd jestem na tych lekach moje okresy są bardzo skąpe. Bóle miesiączkowe to niekoniecznie muszą wskazywać na @, no to moja droga kopa na szczęście przesyłam, może macica się trochę rozciąga i dlatego boli. Czekasz jeszcze 3 dni do bety? O rany jak ja to zniosę- szmat czasu!!! Proszę zaciążyć i mnie zarazić:)
Jak do tego czasu nie przyjdzie @ to zrobię bete w piątek.... Albo nie... Zobaczę... Kolejne rozczarowanie... Jak ja je zniosę?

Jak do tego czasu nie przyjdzie @ to zrobię bete w piątek.... Albo nie... Zobaczę... Kolejne rozczarowanie... Jak ja je zniosę?

Nie myśl o tym teraz...nie przyciągaj złych myśli, wycisz umysł a wszystko samo się potoczy. Mnie ostatnio joga pomaga, bardzo mnie relaksuje...Przed IUI siostra mnie męczyła terapią zonową, refleksologia, jest specjalistą. Uciskała i masowała do bólu, wyczuła że ewidentnie punkty dróg rodnych i jajników rzegorzace, moze cos poskutkowało:)

Dziewczyny, a u mnie zaczyna się coś dziać. Jajniki bolą już od wczoraj, a w nocy to nawet porządnie je czułam. Dziś będzie już trzeci zastrzyk. Daj Panie Boże by pomogło. Ale jak przy zastrzyku z mensinormu mało co czułam, tak przy Ovaleap muszę mocno zaciskać zęby :-(

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

LUTY

10 – angelawwa - HSG
11 - joko86 - beta hcg
13 – ludek – monitoring cyklu
15 – Emilianka6966 – test ciążowy
15 - Evelevel - USG i wizyta ciążowa
16 - Mikaaaaa - USG i wizyta ciążowa
17 – ludek - IUI

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Wypływająca Luteina to niestety standardowy dyskomfort. Zabarwienie brązowe może tez być wynikiem podrażnienia wewnątrz jeśli używasz aplikatora. Ja się nim raz tak załatwiłam, że leciałam na sygnale do lekarza myśląc, że już po ciąży:/

reklama
Dziewczyny, a u mnie zaczyna się coś dziać. Jajniki bolą już od wczoraj, a w nocy to nawet porządnie je czułam. Dziś będzie już trzeci zastrzyk. Daj Panie Boże by pomogło. Ale jak przy zastrzyku z mensinormu mało co czułam, tak przy Ovaleap muszę mocno zaciskać zęby :-(

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Oska a moze to produkcja masowa bedzie [emoji6]
Byla tam moze ulotka przy tych zastrzykach?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry